MER TANKAR...

Helt uppslukad av mina tio kilometer idag. Funderar på det faktum att jag måste ha ett nytt mål. Vad är rimligt, 55 minuter? Jag tror iofs att det finns lite mer att ta av redan nu. Om jag hittar en bra dag, äter lite bättre och kanske kör lite uppvärmning innan så tror jag inte att 55 minuter är omöjligt...

I övrigt ska jag ställa om till fem kilometer för att försöka göra en bra resultat på Vårruset. Vilken hastighet är rimligt att hålla då? Orkar jag 11,0 km/h eller 11,5 t.o.m? Är det bäst att hålla en jämn hastighet eller bättre att växla lite upp och ner? Jag känner mig själv alldeles för dåligt på löpfronten märker jag. Dessutom vet jag att jag inte vågar ta ut mig och alltid sparar på krafterna tills jag är säker på att jag kommer orka. Fega Annika eller taktiska Annika.

Och.sen.så.ska.jag.börja.cykla.på.riktigt.
(När jag köpt mig en riktig cykel)

Bara två månader lite drygt till Tjejvättern!

GO OCH GLAD

Jag går runt och har den där sköna avslappnade stolta känslan, lite som efter tjejvasan. Inte trodde jag väl att jag redan i mars månad skulle klara att springa milen under 60 min...

Men jag grämer mig samtidigt över att min pulsklocka var helt urladdad och kunde inte ge mig någon hjälp i hur jag låg pulsmässigt. Jag tror att det kan vara ett led i att utvecklas, eller att våga tro på sin egen utveckling, att ha koll på pulsen. Jaja, det kommer fler gånger... Löpbanden står kvar på gymmet och nu börjar det bli riktig vår ute. Prognosen är sol och upp mot 10 grader i helgen! Bådar mycket gott!

TJOHO!

Nytt rekord!

Löpband, 56:42 min.

10 km.

Jag satt hemma, hungrig och funderade på att strunta i träningen men så beslöt jag mig för att gå ner och springa en stund. Jag har trots allt skamligt nära till gymmet. Ställde in hastigheten på 10,5 km/h och tänkte att 5 km ger en tid under 30 min och det skulle vara skönt... Men redan efter 15 min hade jag väldigt ont i vänster ben, på framsidan precis utanför skenbenet och trodde att jag skulle bli tvungen att bryta. Det släppte märkligt nog efter en stund och jag siktade på de 30 minutrarna i huvudet. Väl där tänkte jag att det vore skönt att få till några minuter eller kilometer ytterligare. När jag väl gjort de slitiga första 30 minuterna är det bara att fortsätta. Och efter 40 minuter kändes det lite lättare. Nu siktade jag på 10 km i huvudet och jag visste att om jag "bara" fortsatte i samma tempo så skulle jag få en tid under 60 min. Sista 12 minuterna var jag riktigt svettig och fick ta i lite mer i tanken men det gick relativt lätt att springa. Underbar känsla att öka till 12,5 km/h i två minuter innan de magiska siffrorna 10 km stod på skärmen!

Melodifestivalen och Lady Gaga tog mig hela vägen in i mål. Vilken skillnad motför att sitta hemma framför tvn.


Röd och svettig, men glad!

DAGENS TRÄNING

Promenad, 30 min

Tog en kort promenad med ett gäng kompisar inom stan.

Spinning, 60 min


Underbart pass ikväll. Tema med artisterna Pink och Hammerfall. Härlig blandning av tempolåtar och tunga uppförsbackar. Mycket motstånd, massa svett och ett stort leende sammanfattar detta. Det gick helt enkelt bara så sjukt bra.

EARTH HOUR

Både hemma hos mig och i hemmet där jag spenderade kvällen var det nedsläckt mellan 20:30 och 21:30.

Riktigt skönt att sitta i tystheten och bara vara. Stearinljus var det enda ljus som tilläts. Mysigt och väldigt hög kvalitet på den samvaron utan dator och tv osv.


DAGENS TRÄNING

Body Pump, 60 min.

Uppe i skaplig tid imorse och stod beredd till pump-passet klockan 10. Jag var lite feg idag med ett nytt upplägg och vågade inte lasta på max på skivstången. Tungt i vilket fall.

Löpband, 30 min.

5 km. Varvade olika hastigheter mellan 10,5 - 8,5 - 12,0.

Nedjogg, 5 min.


Streching, 20 min

Behövlig skön strech på gymmet.

KVÄLLENS "TRÄNING"

Löpband, 45 min

Hann in på gymmet innan stängning och tog en rask promenad om 45 min på hastigheten 7,5 och lutning 2,0. Skönt och svettigt. Ljudboken gjorde mig sällskap och upplösningen är rafflande spännande.


SMOOTHIE-FAVORIT

Vaniljyoghurt, banan, hallon, ananasjuice, passionsfrukt.


Kvällens middag (innan godiset)

DU SKA INTE TRO DET BLIR SOMMAR...

Idag har det helt overkligt snöat stora laggar hela dagen, från tidiga morgon till sena kvällen. Det blev en smärre chock för mig iklädd vårjacka och högklackat. Nu har det drivit in mellan en och två decimeter snö i Norrköping.


Full i snö efter en promenad på 100 meter och med frisyren helt bortblåst...

GALET SKÖNT

Helt galet skönt med vilodag igår, middag med jobbet och film och slapp i soffan resterande del av kvällen.

Och lika galet skönt med fredag och äntligen slut på en tårfylld vecka när nu min bästa kollega och tillika pendlingssällskap har gått i pension. Ledsamt har det varit så nu ska jag hem och kurera mig. En springtur låter som en bra idé tycker jag... Behöver vaska ur huvudet.

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG

...för någon har hittat på att det är våffeldagen.

Detta välsmakande påfund måste självklart följas. Fullkornsvåfflor med vaniljglass och drottningsylt har jag stoppat i magen ikväll.
NYTT

Lite nytt i garderoben, eller på kroppen egentligen, ger lite extra energi. Nike är ett säkert kort.


Väldigt förtjust i skärningen över ryggen och de tunna banden.

DAGENS TRÄNING

Boxning, 60 min

Grymt jobbigt att bara skriva in den här rapporten. Händerna skakar och det ömmar i knogarna. Skön smärta efter ett roligt träningspass. Inte så tröttsamt direkt under passet men det tog ändå. Kul med sällskap av Elin.

Löpband, 45 min.

Jag testade lite intervaller för första gången. Svårt att veta vilken nivå jag kunde klara av men det var ju bara att bestämma något och köra.

20 min: 10 km/h.
Intervaller x 5.
1 min: 12 km/h och 1 min: 9,5 km/h.
Nedvarvning, 15 min: 6,5 km/h.

Medelpuls: 159
Maxpuls under passet: 183

Det gick relativt lätt att springa på 12 km/h men jag hade nog inte orkar så mycket mer. Hade glömt ipoden hemma så med lite musik kanske det hade gått lite enklare.


Pulskurvan på löpbandet

GÅRDAGENS TRÄNING

Simning, 60 min

Simkursen fortsätter. Idag hade vi en vikande instruktör som bara lät oss simma crawl och crawl hela tiden. Nyttigt men jobbigt. Fokuserade lite extra på andningen och ja, det var väl ytterligare en timme som behövdes för att nöta. Det är nästan för lite med en timme i veckan. Jag gör inte tillräckligt stora framsteg. Det är ju hur jobbigt som helst att simma en längd, 25 m. (Hur har jag tänkt mig att simma 1 000 m i riktigt levande vatten men massa andra trängandes kvinnor?) Vi fick testa att simma en längd och bara ta luft en enda gång. Det gick! OK då, vi hade visst fenor på fötterna också.

Promenad, 35 min.

Tur och retur till simhallen. Men ljudboken i öronen och nycklarna i handen.

ELIN

Jag uppskattar ofta att ha tid för mig själv. Jag tränar nog bäst ensam och vill inte vara beroende av någon att bestämma tider eller kompromissa för mycket när jag har en målbild.

Men... just nu är det så himla roligt att ha någon att träna ihop med, någon som kan springa, någon som är stark! Någon som ofta tränar samma pass som mig, som vill boka in lopp framöver och som ska sparra med mig på boxningen imorrn!

Jag är skitglad!

♥ Elin!


OM JAG FÅR SOM JAG VILL

...så ser mitt schema ut så här den 25 april.

Blogger Boot Camp 2009 på Planet Fitness

09:00-09:30 Insläpp, registrering, utdelning av goodiebags

09:30-10:30 Spinning eller yoga - du väljer!
Instruktörer: Terese Alvén eller Sofia Brorson från Planet Fitness.

10:45-11:45 BBC eller Spinning- du väljer!
Instruktörer: Gunnar Øye eller Terese Alvén

11:45-12:45 Lunch (ingår i anmälningsavgiften, ange eventuella allergier vid anmälan)

12:45-13:30 Föreläsning: Kostens funktion i en tränande kropp
Föreläsare: Mela Pettersson

13:45-14:45 Functional moves eller 5, 6, 7, 8... 17!
Instruktörer: Cizzi Pihl eller Caroline Nilsson

15:00-16:00 5, 6, 7, 8... 17! eller Functional moves
Instruktörer: Caroline Nilsson eller Cizzi Pihl

16:00-17:30 Fria aktiviteter - tillgång till pool, bubbelpool, bastu och relax.

VEGGIE

Påfyllning efter träningen, mmm...


Vegetarisk hamburgare med grovt bröd, min favorit "Fröig".

DAGENS TRÄNING

Spinning 75 min.

TEMA-spinning den här veckan på gymmet och så även ikväll. De kör en artist genom ett helt pass och Cascada var artisten och det gick rätt bra. Tungt i muskelfästena ovanför knäna.

Löpband, 20 min.

5 min: 10 km/h
5 min: 11 km/h
5 min: 10 km/h
5 min: 11 km/h

Förutom en sjukt ond kramp i utsidan vänster vad så gick det förvånansvärt lätt att springa. Att få gå ner till tio kändes ofattbart nog som att få vila. Oj, vad man kan vänja sig vid saker och ting men jag tror iosf att det mesta sitter i mitt huvud.

SKÖNA KÄNSLA

Nu var det länge sedan sist men idag tackade jag vänligt men bestämt nej till bullarna som bjöds på jobbet idag. Smaskiga, saftiga, kanelbullar med pistagefyllning.

Någon måtta får det vara på härligheten.

MUMS

Riktigt god sallad med möjlighet till fem egna val av tillbehör. Isbergssallad, tomat, gurka, paprika, pasta, fetaost, majs, ägg och räkor bestod min av!

Jag bad även att få en liten klick majonäs, oslagbart till ägg och räkor. Kolla in burken jag fick! Måste betona att jag endast åt en bråkdel av innehållet.


DAGENS TRÄNING

Power-yoga, 75 min.

Lagomt söndagspass efter en dag på stan. Skönt att sträcka ut alla muskler och samtidigt få bra träning.


Löpband, 40 min.


En ursäkt att få lyssna vidare på den spännande ljudboken. Gick på hastigheten 7,0 och lutning 4,0. Tiden bara flög iväg.

DAGENS TRÄNING

Löpning, 49 min.

Var sugen på att genomföra ett lite lugnare joggingpass och testa att springa med ljudboken i öronen. Det är sjunde träningsdagen på rad så jag ville inte ta ut mig för mycket. Har dessutom en infektion i kroppen och vill inte göra något som kan vara farligt.

Det gick över förväntan. Höll ett lugnt skönt tempo och funderade knappt på att jag var ute och motionerade utan det var avkopplande - så som jag hört andra beskriva löpning!

Hade mycket lägre puls än annars när jag sprungit och det var skönt.

Total sträcka: 7,44 km
Medelpuls: 158
Maxpuls under passet: 172
Medelhastighet: 9,05 km/h


På väg ut

DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min

Det tog några låtar att komma igång. Bästa låten på passet var Lena Phs Han jobbar i affär, eller vad den heter. Jättenöjd med att ha tränat två pass spinning denna vecka.

DAGENS MIDDAG

Fick trevligt sällskap på både träningen och hemma i tv-soffan ikväll.

Jag och Elin snodde ihop ugnsbakad lax med rotsaker (morötter, palsternacka, potatis, lök). En sallad på spenat, cocktailtomater, avokado och gurka. Till detta en sås på turkisk yoghurt och hemlagad pesto (på färsk olivolja, vitlök, spenat, pinjenötter). Fullkornsbaguette och ett glas vitt vin med sprite, dvs en dagens.


God mat


Trevligt sällskap

DAGENS TRÄNING

Löpband, 20 min

15 min, 10,0 km/h och 5 min, 11,1 km/h. Ska försöka springa lite mer, lite oftare och lite snabbare. Och intervaller. Det är ett mål jag haft länge. Varför blir det inte av?

Body Combat, 60 min

Förra veckan var det ett nytt pass-släpp och idag var första gången för mig. Nummer 39 imponerade inte på mig direkt. Jag saknade låtar med riktigt drag i. Det var lite mjäkigt  men det kommer säkert bli fler chanser och möjligheten att det blir roligare finns ju.

OMJUSTERING

Så här ser det ut idag när jag loggar in på funbeat. Diagrammet visar min vanligaste träning de senaste 60 dagarna i antal minuter.
Nu är det nytt sikte inställt på cykling och längdskidorna blir troligen lagda på hyllan några månader.

Önsketänkande är att Cykling blir den största tårtbiten och därefter Spinning. Löpningsdosen ökar förhoppningsvis med det kommande vårvädret och ljusare kvällar. Simningen ska jag hålla i några veckor till och Styrketräning tror jag alltid är bra att komplettera med.

Promenader skriver jag upp när jag har bytt om till träningskläder och blir varm/svettig. Det är skönt att ta en snabb promenad någon dag när man av olika anledningar inte kan eller hinner träna något annat.

KVÄLLSMAT

Har läst om kesoplättar på massa träningsbloggar och eftersom jag normalt sett är väldigt förtjust i pannkakor och våfflor så var jag tvungen att prova ikväll.


Använde keso med ananas och passion


Gjorde tre olika varianter


Med tre olika sylter


En vanlig, en med cocos, en med banan

Resultatet blev väldigt mumsigt. Det kändes inte så nyttigt när man steker i smör men annars så var det ju bara ägg, keso och lite vetemjöl i.

DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min

Onsdagspasset är lite annorlunda mot andra pass. Det är tyngre och lite konstiga låtar med massa lugna stycken men idag var jag förberedd. Hade ordentligt med motstånd och jobbade bra. 


HÄRNÄST

Efter att idag ha fått en inbjudan till Vårruset där jobbet sponsrar anmälning och t-shirt så har jag bestämt mig. Jag kör!

Tror dessutom att det kan bli jätteroligt att träna inför en "kortare" distans. Under 30 minuter ska jag absolut. Men just på tävnlingsdagen slår ju den ökända trängseln till. Det ska gå hur som helst.

VAD: Vårruset, 5 km
NÄR: Den 28 maj 2009
VAR: Norrköping
MÅL: Under 30 min (får återkomma när jag testat springa distansen några gånger)

Det känns jättekul att ha ett riktigt mål för vårruset. Jag har sprungit loppet otaliga gånger med gamla fotbollslaget och tidigare arbetsplatser men aldrig gått in för det.


RÖTT OCH BLÅTT

Jag slog i knät på x-fit-passet igår när vi stod i armhävningsposition och gjorde hopp fram med händerna i och med ett ben i taget indraget under magen/armen. Det finns säkert något bra namn på den övningen som jag inte känner till. Duns, duns, duns, sa det iaf när jag var för trött att lyfta benet.

Gör det inte alltid lite ondare när man får se sitt sår, svullnad eller sitt eget blod. Då blir smärtan mer påtaglig på något vis... Men ibland gör det ju faktiskt ondare än det ser ut också. Behöver jag tillägga att jag egentligen inte har benägenhet att få blåmärken.Igår


Idag

GOTTIS

Idag fanns det post ändå från Norrland i brevinkastet. Ett brev hemifrån och så två fina exemplar av mammas hembakade tekakor med dinkelmjöl. Tur att det finns så bra kommunikationsmedel med sextio långa mil emellan oss.

De smakade så gott. Tack mamma!


DAGENS TRÄNING

Löpband, 48 min.

Lite rehab-träning kan vi kalla det. Har träningsvärk, blåmärke på knä och lite andra krämpor. Gick på 7,5 km/h vilket gav 6 km.

Simningen blev inställd. Mitt fel, satt i kö till sjukvårdsrådgivningen som enligt rösten som svarade skulle ta åtta minuter, det tog 30 min innan jag kom fram. Dock blev jag inget klokare eftersom hon visste mindre än mig som surfat om saken på nätet. Det ska jag komma ihåg nästa gång jag funderar på att ringa 1177.

ANDRA ETAPPEN

Har fått tummen ur och anmält mig till Tjejvättern. Anmäld och betald, återigen genom Axa Sports Club. Jag hoppas att de är lite snabbare med att bekräfta min startplats den här gången än på Tjejvasan. Dock blev det ju väldigt bra med startled 5 så jag ska inte klaga. 

 

DAGENS MIDDAG

Total improvisation ikväll vilken blev riktigt lyckad om jag får säga det själv.

Stekte veg.bullar (köttbullar?) med purjolök. Kokade upp dem med lite matlagningsgrädde, mjölk, pressad vitlöksklyfta, en skvätt barbeque-sås och en burk med skivade championer. Kryddade med salt, peppar och paprikapulver. Rörde ner den kokade fullkorns-penne-pastan och serverade med tomat och avokado.DAGENS TRÄNING

Roddmaskin, 9 min.

Uppvärmning.

Löpband, 20 min.

Hade inte riktigt så mycket tid som jag trodde att jag skulle ha innan passet och försökte springa lite fortare. 10 min på11,1 km/h och sen 10 min snabb prom.

Crossfit, 30 min.

Två övningar parallellkörs i 21, 15 och 9 repetitioner. Idag var det:
Frivändningar. Utfall på bräda med stång på axel. Upphopp på bräda med djupa benböj. Axelpress med benböj. Bicepscurl. Armhävningar med en arm på bräda. Klättrande armhävningar. Knälyft mot mage med armbågar på bräda. Fällknivsarmhävningar. Plankan med knähopp. Grymt jobbigt!

Löpband, 40 min.

Rask promenad i hastighet mellan 7,0 och 7,5 i lutning 3,0 till 4,0. Gick och lyssnade på min ljudbok och tiden bara försvann.

VARDAG

Måndag och ny vecka.

Träningsdosen har minskats den sista tiden men nu ska det bli ändring på det. Fokus på Tjejvättern och spinning i första hand. Cykelköp måste sedan aktuelliseras.

Ikväll ser jag fram emot hårda tuffa x-fit igen och spagettiben imorgon.


DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min.

Trots x antal drinkar igår mår jag oförskämt bra idag och spinningen gick över förväntan! Känns skönt att trampa lite cykel inför vättern. Bara 83 dagar kvar idag...

NJUT

Mysigaste lördagen på länge med långfika på stan.


Räkmacka, kaffe och semla...


SVENNE-BANAN

Fredagen hemma hos mig. Tacos och lets dance.


Så uppskattat efter träningspasset

DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min.

Jätteroligt och svettigt pass! Perfekt avslutning på arbetsveckan.

Roddmaskin, 5 min.

1150 meter. Försöker ro så kraftfullt som möjligt men det verkar omöjligt att komma under 2:00 min/500 m. Rätt trött efter spinningen.

FREDAG

Härliga härliga känsla! Fredag! Har gjort en riktigt bra arbetsvecka om jag får säga det själv.

Har blivit ompysslad i veckan och igår blev jag serverad så här god middag.

Stekt laxfilé med jasminris och avokadoröra. Sallad på morötter, tomat och gurka.


Så otroligt gott!

VÄRK

Träningsvärk - musklerna förbereder sig för mer träning.

Det låter i alla fall mer hoppfullt än vad det känns. Om jag anstränger mig och känner efter riktigt noga kanske det har lättat lite lite från igår. Men jag jämrar mig fortfarande bara av att resa mig från stolen, skratta till eller bara generellt röra på mig. Då har vi inte kommit till hur det känns att gå nerför en trappa eller behöva klänga på toalettväggarna bara för att försöka sätta sig ner och undvika en rejäl duns på sitsen när musklerna inte lyder.

...förbereder sig för mer träning... okdå.

TRÄNING

Måndagens träning:

Roddmaskin, 9 min.

2 km uppvärmning.

X-fit-pass. 30 minuter.
 
Det var trettio minuter tortyr. Fruktansvärt... roligt och hårt. Nära svimningskänsla men så roligt att bli så slut, i hela kroppen, på "bara" 30 min. Mix av djupa uthopp från bräda, bänkpress, frivändningar, klättrande armhävningar, tricepsdips, benböj kombinerad med axelpress, upphopp med bakåthopp och bicepscurl.

Löpband, 20 min.

Benen varken kunde eller ville springa. Det var stumma och ömma lår och ben som inte ville lyda efter alla benböj, upphopp och utfall på x-fit. Resultat 10 min jogg i 9,0 km/h och 10 min promenad i 7,0 km/tim.

Tisdagens träning:

Simning, 60 min.

Simkurs igen. Ville inte gå dit. Ville verkligen inte gå dit. I mörkret. Sent. Trött. Sjukt ont i kroppen efter måndagens träning. Oinspirerad. Först efter att ha blivit lovad en semla om jag gick och tränade kom jag iväg. Väl där var det roligt. Gick bättre än på länge. Ryggsimmet börjar känns riktigt bra. Bröstsimssparkarna som krånglat länge går bättre. Crawltekniken känns så där och andningen fortfarande som en katastrof.

HELGENS AKTIVITETER

Tveksamma träningsaktiviteter i helgen:

Promenad till Statoil
Gick upp och ner för trapporna hemma (5 tr upp) två gånger med väskor
Ett trettiotal handskakande
Dans i ungefär 30 minuter (i höga klackar bör tilläggas)
Lek med barn inkluderat knäkryp, lyft med litet barn och jagis
Promenad i snöoväder i barnvagnstempo

I övrigt har jag fördrivit tiden med en hel del bilåkning, mingel, prat, skratt, matintag och lite sömn. Och jag är mycket nöjd med detta ändå.

VECKANS INTAG

Hade goda vänner över på middag igår och vi spelade spel och ner slank några stycken chokladpraliner. Således veckans godisintag? (Jag var inte riktigt beredd på att byta ut mitt lösviktsgodis mot detta)

Idag bjöds det på chokladboll till fredagsfika på arbetsplatsen. Således veckans fikabröd? (Hade sett fram emot en semla i helgen)

Hela helgen återstår med fredagsmys, Stockholmsresa och födelsedagsfest. Hur det ska gå utan godsaker återstår att se...

NÅGOT FRÅNVARANDE

Har varit dålig på att uppdatera mig men datorn får inte så mycket tid just nu och en tid framöver. Jag har besök ♥

GÅRDAGENS TRÄNING

Löpning, 49 min.

Jag var stressad och irriterad över jobbet och trodde att en löptur skulle få mig på bättre humör. Började med ett varv runt promenaderna och efter 31 minuter och 4,9 km var jag ännu mer förbannad över att det då gått tungt och för att det inte alls kändes bättre. Fortsatte ytterligare därför 18 min och skrapade ihop 7,5 km totalt och slutade på ett något bättre humör. Åtminstone rejält hungrig och det var en känsla som var enklare att åtgärda.


GODIS

Nu måste jag göra något åt mitt sockerberoende. Efter att nöjt ha konstaterat att jag kom i lite gamla kläder som varit för små en period så började jag dumt nog "unna mig" att äta lite mer igen. Nu liknar min mathållning i stort sett den som jag hade innan jag bestämde mig för att köra Tjejvasan. Det har jag nu bestämt att det inte är ok.

Med undantag för att jag faktiskt äter mer frukt, mer fisk och har bytt ut en del vita kolhydrater mot fullkorn så äts det hejvilt av en massa onyttigheter. Det handlar absolut inte om att jag ska banta, gå på diet eller helt sluta äta något som jag gillar. Men... jag tyckte mer om min kropp och mer om mig själv när jag hade lite mer disciplin.

Jag har läst många bra inlägg/artiklar om mat, onyttigheter och bantningshets. Det sista jag vill är att bidra till någon slags osund bild och det tror jag inte att jag gör. Mitt problem är en stor last: Godis, godis, godis. Jag skulle nog kunna påstå att jag ibland har ett sjukt beteende till godis och att jag är beroende. Det är otäckt att känna att man får ett sug man inte kan hejda. Och på något konstigt vis så har jag trots vetskapen om detta tidigare inte ens velat sluta på riktigt, för det är en sådan njutning att få godis. Usch, vad hemskt det är att erkänna detta för sig själv.

Men bloggen har ju hjälpt mig att sätta mål och följa dem tidigare. Så nu måste jag hitta någon slags rimlig nivå på det här. Konstruktiv problemlösning...

Problem: Äter för mycket godis. Godis är för gott. Godis finns lättillgängligt. Ser på mig själv som en gottegris. Ofta choklad. Ibland bakverk, kladdiga och saftiga kakor.
Definition: Farlig tidzon 1: Slänger oftast i mig något dåligt direkt när jag kommer hem, innan jag hunnit laga mat. Allt från godis, russin, något bröd jag har i frysen. Farlig tidzon 2: Tiden framför dator/tv. De sista vakna timmarna efter ev träning/dusch. Blir sugen på något sött efter maten.
Förslag på lösning: Äta bättre mat för att undkomma suget. Inte ha godis tillgängligt hemma. Bättre alternativ att småäta: morötter, gurka, vindruvor. Skriv lista att sätta på kylskåpet om vad jag kan äta. Drick vatten. Drick grönt te. Fruktsallad istället för godispåse. 
Målbild: Tillåtelse att äta godis en gång per vecka. Tillåtelse att äta fikabröd en gång per vecka.

Det känns som ett rimligt mål och inte en alltför stor uppoffring.

GÅRDAGENS AKTIVITET

Cykling, 60 min

Efter att ha legat till sängs i två dygn släppte värken och jag fick ett enormt träningssug. Tur att jag har så nära till gymmet att jag kan köra en drop-in. Kändes bra att cykla inför kommande prövningar. Tre månader kvar till Tjejvättern.

HEMMA

Hemma idag igen. Har tröstat mig med hemmagjord lingon-yoghurtglass.


SNARK

Usch, idag har jag legat med migrän hela dagen. Huvudvärken slog till igår kväll och sen blev det bara värre och värre. Nu börjar jag känna av en öm hals och kli i ögonen också. Kan det vara en förkylning på gång? Tråkigt eftersom jag tyckte att jag hade klarat mig så bra, så länge men jag får väl vara nöjd med att jag fick vara frisk fram till Tjejvasan. Det kanske kan bero på att jag körde slut på mig i loppet och dessutom ätit mer onyttigt sista veckan...

Trött på att sova just nu och kanske kunde orka ta en liten promenad innan det blir svart ute.

SAMMANTRÄFFANDE

Jag surfar då och då runt bland träningsbloggar och klickar mig vidare på deras länkar och hittar således till nya bra bloggar, precis som man gör i bloggvärlden. För inte så lång tid sedan kom jag in på den här tjejens blogg. Hon tränar hårt inför Body Fitness vilket iofs känns rätt långt från mig och min träning men hon verkade bjuda på sig själv och jag la till hennes blogg bland mina favoriter.

När jag idag efter löpningen gick en trappa upp för att köra styrketräning möttes jag av ett helt foto-team med blixtrar, skärmar och ett gäng uppumpade modeller. Dock verkade människor träna som vanligt runt omkring dem och jag ville inte banga den styrka jag hade tänkt köra. Då ser jag ett bekant ansikte bland modellerna, hon. Och medan jag kör mina övningar funderar jag på om jag ska smyg-fotografera eller jag inte ska bry mig alls.

Men under mina rygglyft bestämmer jag mig för något helt annat. Jag slog undan min känsla av att vara i tonåren och bete mig som en groupie eller nåt. Jag tänker istället att det här är charmen med bloggvärlden och jag vill måna om goda tankar och vänskap mellan tjejer istället för exempelvis avundsjuka och bitterhet. Jag går alltså fram och presenterar mig och talar om att jag läst hennes blogg. Hon verkar tycka att det är kul och jag tar en bild som bevis och som den töntiga bloggaren jag är.

Som kuriosa kan jag nämna att hon är ännu snyggare i verkligheten. Och glad och trevlig också, vilket egentligen är bättre egenskaper.


Snygga Denice, på mitt gym,  i min sneda kameravinkel

HUNGRIG

Sjukt hungrig efter träningen men Vasaloppet tar/tog hela min uppmärksamhet. Jag värmde en matlåda från frysen men hann stoppa i mig en hel del smågodis innan maten var varm. Blodsockernivån känns som den är i botten fortfarande trots att magen nu är full.


Fullkornspasta med kycklingwok


Jag är en riktig gottegris

DAGENS TRÄNING

Roddmaskin, 9:20 min

2 km, uppvärmning

Löpband, 28 min


Siktade på att springa 5 km under 30 min och det gick. Härligt att springa på 11,0 km/h och det gick rätt bra även om det var jobbigt.

Löpband, 20 min.


Nedvarvning. Kände mig lätt efter att ha pustat ut en liten stund i promenadtempo. Sprang sedan på 9 km/h och lutning 3.0 och efter tio minuter tog jag bort lutningen. Att springa på 9,0 och känna att det var som att jogga och att få känna sig lätt var en otrolig känsla.

Styrketräning, 30 min


Biceps, 3 x 20 (3,5 kg)
Ryggstol, 3 x 20 (15, 12)
Triceps stakövning, 3 x 30 (18-14 kg)
Axlar hantlar, 3 x 20 (3,5 kg)
Hantelrodd, 3 x 20 (3,5 kg)


Jag vet faktiskt inte varför jag ofta vrider kameran så här när jag tar bilder - konstigt

HEJA HEJA

Pyjamasbyxorna och raggsockarna på. Frukost framför Vasaloppet!


NEDRÄKNING

Ser fram emot Vasaloppet imorrn bitti. Tänkte nästan, i något svagt ögonblick, att jag skulle kunna åka upp och köra själv. Måste ha blivit knäpp av all skidåkning. Just nu känns det iaf inte omöjligt att det riktiga loppet ska avklaras något år. Men morgondagen bjuder istället på mysfrukost, slapp i soffan och skidorna får stanna i tv:n.

Nu är det dags att natta...


Oj så roligt det är med webkamera

LATA DAGAR?

Jag har dessvärre ingen träning att rapportera de senaste två dagarna, men jag har varit hyfsat aktiv trots det. Diskat ett porslinsberg, tvättat sex maskiner och sprungit upp och ner i tvättstugen lika många gånger, städat lägenheten. Jobbat över en hel massa timmar, kollat på både let's dance och melodifestivalen. Powerwalkat till en loppis. Gått hem igen, minst lika snabbt när jag insåg att jag inte hade pengarna med mig. Gått till loppisen ytterligare en gång och sedan hem igen. Provat massa kläder och dansat med ipoden i öronen framför spegeln. Suttit i timtal och försökt koda om min blogg. Varit på överraskningsfest och druckit två cider och ätit massa onyttigt.

 
Middag                                               Vacker dag

 
Secondhand-fynd                           Partyparty

RSS 2.0