HOT MOJO

Igår spenderade jag hela dagen i Stockholm och ville väl egentligen hitta på så mycket jag bara kunde men jag hejdade mig själv och försökte ha lite marginal och luft mellan olika möten.

En av de första sakerna jag bokade in var i alla fall ett besök på nyöppnade (öppnade i februari -12) SATS Spårvagnshallarna. Gymmet har det bloggats flitigt om och det har känts väldigt modernt, snyggt och lagomt ruff. Dessutom har de ett gruppass av Hot MOJO som är Monika Björn och Johanna Anderssons egna yoga i varm sal, dvs 38 grader. Faktum är att jag inte har yogat för varken Monika eller Johanna ännu men på vårt gym är det oftast Global yoga som är Johannas koncept och det gillar jag väldigt mycket. Så jag var väldigt nyfiken på det här yoga-passet och med hjälp av Åsa Fornander fick jag en gästplats trots att hon själv inte var instruktör just denna onsdag utan hade en vikarie

Det här passet beskrivs som enkelt med tufft. Min känsla när jag gick därifrån var tyvärr inte så där yoga-hög och lycklig som jag brukar bli. Instruktören var ganska hård, tydlig och väldigt inne i instruerandet med vänster ben hit, knän dit och böja upp och klappa i takt - men jag saknade ett flöde och mjukhet. Vi fick inte veta någonting om om syftet, vad vi kunde uppnå eller sträva efter. Det känns konstigt eftersom de mest positiva sakerna som folk säger om kreatörerna till denna yoga är att de förmedlar känsla, kärlek och genomtänkta pass.
Så mitt omdöme av Hot MOJO blir tyvärr inte särskilt bra. Om det berodde på själva passet eller instruktören eller en kombination vet jag inte. Jag vet att man inte ska döma någonting efter en enda gång men just nu är det här inte ett pass jag längtar efter igen. Rejält svettig blev jag i alla fall men det berodde nog mest på värmen som jag är väldigt ovan med.

Själva SATS var inte så stort som jag trott av bilder jag sett och det jag gillade bäst var den "funktionella" ytan där de personliga tränarna verkade hålla till med mycket roliga redskap och löparbanor.
SNABBIS PÅ GYMMET

Jag hann in på gymmet en snabb vända innan jag körde Lina till flyget och blev faktiskt både flåsig och svettig så jag är nöjd med mitt lilla 40 minuterspass.

Roddmaskin 10 min, varav 3 st snabbare intervaller.
Chins/pull-ups i hjälpmaskin. Väste mellan tänderna när det var dags för setvilan för det gick sjukt dåligt. Jag är alltså både tung och svag.
KB-båten.
KB-turkish get up.
Rygglyft.


CYKLING ÄR MIN PASSIONMin fina Lina! Det är så obeskrivligt sorgligt att du lämnar Luleå.

Från allra första början var det en slump att jag började läsa din blogg och det jag minns från allra första början var att du hade en stor sekelskifteslägenhet och snygg pojkvän. Då bodde du i Gävle och jag i Norrköping, redan då var vi båda på, för oss, nya orter. Du var den bästa cykelinspirationen när jag köpte min racer och sommaren 2009 träffades vi och cyklade Ride of Hope och höll bloggkontakt nästan varje dag. 

Några år senare skedde ett underbart sammanträffande att vi hamnade i samma stad där ingen av oss egentligen hörde hemma från början. Det har alltid varit en trygghet att ha dig här. Att ha en fast punkt i Luleå och en alldeles egen vän. Vi har många fina minnen från skärgården, med matlagning, cykling, styrketräning, skidåkning och mysiga soffkvällar med förtroliga samtal. Jag vet att du aldrig har haft hjärtat helt och fullt i Luleå och därför känns det lite lättare att låta dig gå men det kommer att bli himla tomt utan dig...

Jag saknar dig redan och önskar dig all lycka med nya livet, nya kärleken och nya vardagen i ditt hjärtas söder.

FEST MED TRÄNINGSMÄNNISKOR

Jag var bjuden på fest i lördags hem till en löpardrottningen Veronica. Hon har varit chef på gymmet Actic och är även instruktör och hennes vänner var också starka hurtiga träningsmänniskor, bl.a. Freja som jag läst om och som vunnit SM i bodyfitness. Dans blev det halva natten och jag fick trötta ben av höga klackar.

Så himla skoj med en supersocial helg och massor av nya roliga människor som jag fått träffa.


SESKARÖ

Jag har haft ett magiskt dygn på Seskarö som ligger utanför Haparanda. Stugmys i kubik, grillning, årets första dopp x 2, vedeldad bastu, gräs under fötterna, kubbspel (och vinst) och massor av nya härliga roliga människor.

Det var dessutom ljust alla timmarna och vi kom inte i säng förrän det blivit morgon igen...


JORDGUBBAR

Idag åt jag årets första lunchtallrik med jordgubbar och mjölk!

Lycka. Älska. Sommar.

(Och gräset är nästan grönt nu. Och träden slår ut - precis i detta nu.)

image description


FREDAGSFEELING

Tänk att jobbveckan redan är slut!

Veckan har kompletterats med ett yogapass och jag har varit rätt duktig med hemmastretch och meditation.

Min gamla yogamatta som jag en gång fick vid ett event och den har börjat gå sönder och är synligt sliten. Jag funderar nu som bäst på vad för matta jag ska införskaffa och vilken prisklass jag tycker att jag är värd (om man tänker så så borde jag få en rätt fin matta).

Rent generellt gillar jag att köpa bra grejer, läser bäst-i-test och gör noggranna research innan shopping men det skiljer i pris med allt från 200 kronor till upp mot 1 000-lappen. Och då får man inte ens med en yogaväska utan den kan kosta flera hundra kronor extra. Å andra sidan så är ju mattan allt man behöver i yogan...

I helgen ser jag fram emot stugmys och att kanske kunna yoga/leka/meditera utomhus i ett solvarmt gräs.

image description


CIRKELTRÄNING

Jag drog igång veckan med en rivstartsmåndag. Funktionell cirkelträning är ett populärt pass på mitt gym och man får vara glad om man får tag i en plats. För mig kändes det här (också) som en comeback och jag visste så klart att jag inte är i mitt livs bästa form.

Vissa övningar gick överraskande bra och andra överraskande dåligt. Hur svårt kan det vara med armhävningar till exempel? Till och med på knäna kom mjölksyran snabbt. Utfall som vi dessutom gjorde med ett ben på bosuboll gick däremot fint.

En övning i cirkeln var kettlebellsvingar och jag älskar ju den övningen för den tar så himla bra men min nacke avskyr den och det kände jag av bara några timmar senare.

Men det är bara att kämpa vidare och nånstans måste man börja. Även en lång resa börjar med ett steg.
3 INLÄGG JAG KUNDE HA SKRIVIT

Det är härligt att läsa bloggar och få riktiga aha-upplevelser.

"Precis så där är det."
"Det har jag också tänkt på."
"Jag hade kunnat skriva JUST det där inlägget!" 
(men det gjorde jag inte).

Istället så var det:

Sofi: Kost! Mat! Energi!

Ullis: Öliv

Malin: En i gänget


YOGA I MITT HJÄRTA

Lördag. Att vakna och se sol och blå himmel i gliporna mellan persiennen. Att börja dagen med att väcka kroppen på bästa sätt. I en sal full med människor är det fascinerande att jag kan försvinna in i mig själv och helt glömma tid och rum. Det är en ljuvlig stund på dagen att bara vara i nuet. Medveten om andning och kropp i symbios. Yoga.


RÖDA KINDER

Igår genomförde jag något slags lunkpass runt sjön som innehöll både gång, jogg, styrkeövningar och yoga.

Solen stod mitt på himmelen och stekte så att jag fick klä av mig löparjackan i farten. Det brände i ansiktet när svetten trängde fram och mina lungor kämpade för att få luft. De negativa tankarna om löpningen och hur jobbigt det var kom smygandes men jag försökte verkligen fokusera på de mer angenäma omgivningarna, fågelkvitter, vågskalp, doften av gräs och känslan av grus under fötterna. Det var riktigt fina vårtecken!

Löpningen blev ju knappt löpning så jag kompletterade med lite lätt styrka utomhus, i gräset, i solen. Det var härligt. Och så gjorde jag några solhälsningar och roade några förbipasserande Luleåbor som gjorde stora ögon.

Kvällen avslutades med middag utomhus! Båten (Bistro Bar Brygga) hade premiäröppning och jag njöt av tjejmys, oxfilé och en vacker solnedgång över havet.
JIPPIE-EI-HEY!

Jag känner mig så himla nöjd, glad och sprudlande. För idag blev det av. Efter ett långt långt gym-uppehåll så gjorde jag comeback. Och det var så himla kul!

Jag började med roddmaskinen och kunde hålla samma tempo "som vanligt" och vad det betyder vet jag inte men det var en skön känsla. Sedan lekte jag med kettlebells, hantlar och stänger tills jag var svettig, trött och lite för rädd för morgondagens träningsvärk.

Inatt sover jag gott!
FINA DAGAR

Det har varit kul att kunna blogga små uppdateringar live från resan. Jag hade ytterligare några Instagram-bilder i mobilen som jag kan visa...

#Ovan molnen skiner alltid solen
#Några träd hade börjat blomma på västkusten
#Macaronspremiär 
#Snygg-Erika med fantastiskt god koreansk mat på restaurangen hello monkey
#Erikas trivsamma och inspirerande lägenhet
#Självporträtt
#En av de långa regniga uppförsbackarna som jag tampats med i helgen.

Förutom detta har vi även hunnit med yoga på Elexia Masthugget, träffat ännu fler vänner, gått vilse, varit på två museum och druckit vin, käkat brie och spelat spel.

Himla bra helg!

VARVET 21 KM

Jag och Erika hade en väldigt lyckad dag på plats i Slottskogen där vi såg de snabbaste kenyanerna, väldigt snabba vänner och ännu fler som kanske egentligen inte räknas som snabba men som gjorde fantastiska insatser. Många personbästan slogs och de flesta verkar nöjda med sina lopp.

Vi supportrar var glada över att himlen sprack upp och bjöd på varma solstrålar och härligt blå himmel.image description


HALVTID I GÖTEBORG

Jag har hittills haft två härliga dagar med massor av bebismys, promenader, fika, prat och skratt. Snabbkaffe med en gammal god vän. Middag med några andra.

Det har regnat. Oj oj vad det har regnat men det är i alla fall några grader varmare än hemma och idag laddar vi för en heldag i Slottsskogen och agerande som hejarklack till Göteborgsvarvet.


VÄSTKUSTEN

Jag har packat ner mitt paraply men också solbrillorna och så hoppas jag på ett gäng fina dagar i Göteborg.

Lördagen kommer helt och hållet vigas åt Göteborgsvarvet och jag ska hålla kolla på minst 20 löpare som jag känner från hela landet i alla startgrupper mellan Elit och nummer 24. Det kommer bli en utmaning men så himla skönt att jag ska stå på sidan av ändå.

Det jag inte har packat ner är mitt eget startbevis... Det har ju som bekant inte blivit av någon löpning här sista månaderna. Kanske till sommaren. Om jag vill. Någon gång då och då. Men nu har jag lärt mig att inte anmäla mig till något lopp som en morot - det fungerar inte. Åtminstone inte med löpningen - men ja med Vasaloppet gick det bättre då jag ändå tyckte var roligt...

Jag hade förhoppningar om att kunna vara med på ett utomhus-event med yoga i Slottsskogen men nu är jag förkyld och prognosen säger regn så det känns som ett frågetecken just nu.

image description

VÅRPAUSAT

Det blev visst en liten oplanerad paus från bloggen här. Det har blivit maj. Jag har blivit piggare och så lapar jag som vanligt sol vid första bästa tillfälle som ges. Jag lagar mat. Jag har klippt mig. Jag promenerar. Jag har tvättat bilen och dragit på mig årets första förkylning och gjort världens godaste popcorn. Jag har träffat ett par nya kompisar och även några gamla kära. Jag har sett en väldigt liten majbrasa och Jag har köpt klänning, jeansjacka och solbrillor och längtar faktiskt mer än någonsin efter sommaren. Fast jag har även blivit insnöad och för första gången cyklat i decimeterhög snöslask - också i maj.

Träningen är just nu i planeringsstadiet eftersom jag måste vänta ut den här tråkiga förkylningen... men jag drömmer om hantlar, kettlebell, löprundor och synliga muskler.


BESÖK AV BROR

I helgen som var så kom min bror tillsammans med sin sambo till Luleå och hälsade på. Det var första gången de besökte staden och därför var jag extra lycklig över det härliga vädret som gjorde alla utflykter lite extra soliga och fina. Jag tycker verkligen om att visa upp Luleå med omnejd och mest egentligen på sommaren eller vårvintern men nu blev till och med sista helgen i april väldigt bra.

En del promenerande blev det men förmodligen mer kalorier in än ut totalt sett eftersom vi unnade oss allt från fika och efterrätter till godis. Vi blandade upp sightseeing med caféer och restauranger och så hann vi även hänga hemma i soffan och slappa. Så himla skön och kul helg. 


RSS 2.0