ENA BENET FÖRE

Idag kände jag verkligen att promenader är underskattat. Så underbart friskt att komma ut, kunna prata och umgås och röra på sig samtidigt. Under lunchen sken solen och värmde gott.

Det är även mysigt att få bylsa på sig halsduk, vantar och friluftskläder till kvällen och toppa med reflexer för säkerhetens skull.

Nästan sju kilometer avverkades ikväll med strålande trevligt sällskap!


Långa kliv även utan träningskläder...

HÖSTEN



Nu är hösten här på riktigt. Vackra, härliga, underbara. Nystart och äventyr.

Slutet på september innebär dimmiga, frostiga mornar. Korta men friska dagar. Mörka och mysiga kvällar.

Det här är min årstid. Jag trivs, njuter och känner förändringarna...

GÅRDAGENS

Kickboxning, 1 tim 30 min

Lyckan fortsatte hela vägen in i onsdagen och med ett leende var jag åter i kick-boxningslokalen. Lite nervös över att träna igen efter sjukdomen men det behövde jag inte vara. Nog var det riktigt jobbigt men det är så jag vill ha det.

Det var fokus på sparkar och det innebar lång uppvärmning och uppmjukningar av ben, höftböjare, knän och rumpa.

Det saknades en hel del tjejer idag och jag fick sparras med en kille men det funkade väldigt bra. Det är svårt att få till knixen med att vrida hela höftpartiet och öppna upp. De höga sparkarna ska komma uppifrån och träffa nedåt och det innebär grym kontroll, styrka och kraft.

Det är jobbigt, svettigt men hela tiden så himla bra. Det är häftigt att ha så roligt hela tiden när man tränar. Jag njuter verkligen av hela passet!

Uppvärmning, jogg med styrkeinslag.
Konditionsövningar, climbing, skidåkning, axelcirklar och twist på en arm.
Stretch.
Teknikövning, sparkar
Kombinationsövning, sparkar
Kombinationsövning, sparkar och slag
Nedvarvning, stretch.



OH HAPPY DAY

En himlans bra dag det här. Jag återkommer nog till det framöver men det är mer av personlig art.

Ur träningssynpunkt så knöt jag på mig löparskorna ikväll och gjorde ett nytt försök att ta tillbaka makten över flåset, hållningen och på något sätt också lättheten och glädjen. Det gick väl så där. Jag fick gå några partier för att orka men jag blev trött (vilket var syftet) och det var skönt att vara ute i höstsolen även om det blåste en del.

Löpning/gång, 40 min

C:a 6 km. Jaja, det får väl vara så här nu då. Jag accepterar det och är glad över att jag gjorde ett försök. Det är tufft att springa normalt sett och ännu tyngre när jag varit sjuk och vilat i nästan två veckor från löpträning. Skam den som ger sig. Idag är en bra dag. Punkt.



Glad Annika

TRÖTT

Jag vet inte vad som hände men orken försvann igen. Troligtvis något virus som spökar i kroppen, trötthet och huvudvärk har hållt sig kvar. Mycket tankar i huvudet som trängs...

Lusten till träningen finns där bakom men dagarna går och just nu lyssnar jag på kroppen som subtilt ber mig att ta det lugnt. Imorgon är en ny dag och man vet aldrig vad som väntar då.

Jag laddar samtidigt inför helgen och massa tjejmys, träning och allt för den goda sakens skull.

Dessa fina pinglor längtar jag efter!


Erika! Helgens värdinna!


Fina Lina kommer ner från nordligaste Norrland

ÅHH!

Jag kände mig som en kalv på grönbete idag.

Något svaga ben till en början, lite trevande, ovant att se så mycket folk men sen vande jag mig och spatserade omkring i stan och njöt av luften, myllret och av att känna mig levande igen!

Jag har även njutit av mysigt sällskap av fina vänner, både fikat och promenerat (lugnt med barnvagn) och smaskat på sushi. Mjukstart med gott formbesked!


NU SÅ...

Nu får det vara slutgnällt och slutsjukt för den här gången. Nu är det jag som hoppar (ok, går försiktigt på skakiga ben) upp ur sängen! Tjoho. Febern borta och det onda inte i närheten av det onda som det var innan.

Bara att ta reda på mitt eget stök, disk från tre dagar (och en ouppackad väska som står kvar i hallen där jag kom hem mitt i natten i söndags) och desinficera hemmet från gamla bascilusker är väl ungefär det jag orkar med idag.

Men hur är det nu, får man inte träna alls när man äter penicillin? Så kan det väl ändå inte vara... då tappar jag ju en HEL vecka. Och det är bara tre veckor till Tjurruset!

Här ska tränas och springas - snart i alla fall.


Jag längtar UT i den underbara hösten!

LIVE FRÅN SJUKSTUGAN

Min dag i korthet: Sova, sovit, sov. Ont i kroppen av febern, ont i halsen av bölden. Svettas och fryser om vart annat. Allt sker som genom en dimma.

Det gör så ont när jag sväljer att jag försöker att spotta ut istället när jag kan men jag förstår att vätska är viktigt. Magen kurrar och jag behöver få i mig energi för att orka gå den här kampen mot bacillerna. Det gör ont att gapa, tugga, vrida på huvudet, röra på tungan i munnen osv. Först vid 16-tiden på eftermiddagen försökte jag äta lite lätt.


Små portioner. Tomatsoppan var jättegod men aningens för stark för min såriga hals.


Som av en händelse så har det ramlat in en hel drös med läsvärda tidningar men ännu har jag inte orkar titta i dem. Jag håller tummarna att jag vaknar lite piggare imorgon.


Smärtstillande superäckligt klet som ska gurglas men som fick mig att kräkas. Usch.

Jag är lite orolig över att det inte verkar bli något bättre ännu trots medicinering. Emellanåt tycker jag lite synd om mig själv och gråter lite för att det känns lite bättre då. Jag passar på att använda bloggen som en liten ventil... ledsen för ett tråkigt inlägg dock.

SJUK

Här hemma är det sjukstuga efter att pang bom drabbats av en ond hals, öm halsmandel och så kröp febern också på.

Halsböld (igen!) är diagnosen och nu knapras det antibiotika och ipren. Fryser och svettas om vart annat. Hoppas att medicinen hjälper snabbt och kan stävja besvären innan det blir ännu värre.

Väldigt ledsen över att jag missade kick-boxningen idag och att jag troligen inte kommer kunna träna på onsdag heller... Tur att jag var frisk i helgen och att jag har fina minnen och bilder kvar som jag kan trösta mig med så länge.

HOTELLFRUKOST

Igår lyxade vi till förmiddagen med hotellfrukost och det var så himla gott, fint och mysigt.

Superfärskt bröd, underbar äggröra, frukt och en avslutande halv våffla till kaffet. Miljön var inspirerande med bibliotek och en öppen spis.

Bra start på dagen!






LINALUNCH

Efter morgonpasset i lördags fick vi sällskap av Lina och hennes Per för en mysig lunch.

Väldigt god sallad med massor av goda ingredienser på Salladsbaren i Luleå.


Jag och Lina


Serranoskinka, mozzarella, vete, körsbärstomater, balsamico, oliver, avokado, blandad sallad

TRÄNING LÖRDAG

I lördags morse lockade möjligheten att få vara med och köra Linas spinningpass. Sagt och gjort, upp och hoppa och ombyte till träningskläderna.

Spinning, 45 min

Jag minns inte hur länge sedan det är jag körde spinning men det kändes direkt i benen att jag inte kunde ta samma motstånd som vanligt. Det fanns dock inget annat att göra än att acceptera faktum och göra det bästa av situationen. Och det blev väldigt kul! Lina hade en full sal framför sig och tillsammans spurtade vi alla, segade upp för tunga backar och körde intervaller och vips så var passet över.

Stakmaskin/Rodd, 30 min

Avrundade dagens pass med intervaller på stakmaskinen. 4 x 3 min och det var väligt jobbigt och i vilan så körde vi roddmaskin.



Lina och jag på Inpuls

STORFORSEN

Helgen avklarad, underbar på en hel massa vis.

Här återhämtning och inandande av brusande vilt vatten, skogsluft, höstlöv, lite solsken mellan molnen och vackra vyer. En härlig utflykt där vi enbart saknade korvpaket för att utnyttja de oändliga grillplatserna.






HÖSTMYS

...man vet att det är höst när fiskgrytan kommer fram på bordet.

Längtan efter tända ljus, varma tekoppar, en filt i soffan. En vän att prata med om livet i allmänhet och träningen i synnerhet.


Saffran, fänkål, morötter, torsk, palsternacka osv... serverad med kräftstjärtar och aioli


Fina Elin i mitt lilla kök


PROMENAD

Igår åt jag min medhavda lunch ganska fort och så hann jag ut en liten tur runt Stångån i Linköping. Fascinerande vackert när löven ändrar färg till orange och eldröd. Jag gillar hösten.

Och på kvällen gick jag en långpromenad med Elin i nästan en timme och njöt av den sköna luften, tjejsnacket och den lugna motionen.




Fina färger

DAGENS TRÄNING

Kickboxning, 1 tim 30 min

Det var dags för andra passet denna vecka och ja, andra passet någonsin.

Upplägget påminde om måndagens men med andra övningar. Mycket uppskattat för en person som annars lätt hamnar i fällan att köra samma upplägg gång efter gång.

Uppvärmning
Fysövningar: tänk climbing, vandrande planka, grodhopp i armhävningsposition
Knäböj, två och två, tävling
Axelsparring
Knäsparring
Slag: Raka och krokar med siffrorna 1,2,3,4 i olika kombinationer
Sparkar på mits
Armhävningar
Stretch

Någonstans under uppvärmningen försvann tankarna på träningsvärken och närvaron var total. Jag hade emellanåt känslan att jag inte var särskilt trött men har kommit på att det enbart beror på att det var så himla roligt! Jag blev trött och svettig som en tok under varje övning men så hinner man återhämtas mellan övningarna och kan ge lika mycket på nästa.

Saras inlägg syftandes på kalorier ikväll hette: 1322 men i min värld tolkade jag det direkt som jabb, vänster krok och rak höger, rak höger! Pang, pang, pang!

Eftersom jag är fruktansvärt stel i höfterna så kommer jag få kämpa för att få till perfekta sparkar men det sliter jag gärna med. Det är så himla kul! Tyvärr missar jag fredagens träningspass (visserligen av mycket bra anledning) men jag ser redan fram till nästa veckas träning.

Jag saknade Lisa ikväll men i övrigt så var det ett härligt gäng och mycket skratt emellanåt. En grym onsdagskväll om det inte framgick!


Mycket nöjd, svettig och glad kickboxare!

Några bilder från måndagens premiärpass fick jag låna från klubben:


Jag och Lisa


Axelsparring


Gruppbild från i måndags

AJ, OH AJ!

Nu har den tilltagit. Träningsvärken från måndagens träning kom smygandes igår. Mina händer (speciellt höger) skakade hela dagen igår. Så där att det var svårt att hålla i tekoppen, svårt att skriva på tangentbordet.

Idag gjorde det ont att kliva upp från sängen, ont att klä på sig, ont att stänga dörren och bara göra vridrörelsen med handtaget. Jag känner nya små muskler i hela underarmen och handleden. Och mellan skuldrorna.

Ikväll är nästa träning. Hurra!


DAGENS TRÄNING

Löpning, 61 min

9 km. Tjoho! Jag genomförde mitt planerade pass. Inspirerad av Marie och hennes skrivelser om 4-minuters-intervaller fick mig att göra ett försök på ett sådant upplägg. Jag körde 6 gånger 4 min. Fyra minuter är lång tid och jag vågade inte springa alltför fort för att orka hela tiden ut. Jag gick och vilade 1:30 mellan intervallerna.

Det var lite frustrerande att känna att mina intervaller inte går fortare än andras joggingtempo... Men! Så ska jag inte tänka utan vänd på steken och pepp, pepp, jäklar vad bra jag är som är ute och sliter. Jobbigt var det och det är då det ger resultat. Tankarna svajade och växlade om vart annat. Så som det ska vara antar jag.

Mycket nöjd med att ha gjort ytterligare ett löppass, intervaller och dessutom testat ett helt nytt upplägg.

Intervaller och varvtider

Tid             Sträcka    Tempo             Hastighet      Kommentar
00:13:37    2,02 km    06:44 min/km    8,9 km/h       Uppvärmning
00:04:00    0,74 km    05:24 min/km    11,1 km/h     1:a
00:01:30    0,15 km    10:00 min/km    6 km/h          Vila/Gång
00:04:00    0,75 km    05:20 min/km    11,25 km/h    2:a
00:01:30    0,14 km    10:43 min/km    5,6 km/h        Vila/Gång
00:04:00    0,71 km    05:38 min/km    10,65 km/h     3:e
00:01:30    0,06 km    25:00 min/km    2,4 km/h        Vila/Gång
00:04:00    0,72 km    05:33 min/km    10,8 km/h       4:e
00:01:30    0,06 km    25:00 min/km    2,4 km/h        Vila/Gång
00:04:00    0,7 km      05:43 min/km    10,5 km/h       5:e
00:01:30    0,13 km    11:32 min/km    5,2 km/h        Vila/Gång
00:04:00    0,75 km    05:20 min/km    11,25 km/h     6:e
00:01:30    0,14 km    10:43 min/km    5,6 km/h        Vila/Gång
00:14:25    1,9 km      07:35 min/km    7,91 km/h      Nedvarvning


Hastighetskurvan


Pulskurvan

Medelpuls: 166 (81 % av max)
Maxpuls: 188 (92 % av max)

(Om jag nu har samma maxpuls i år som ifjol. Har inte riktigt samma koll ännu men får kanske möjlighet att komma upp i maxpuls framöver..)

SEVÄRT

Jag har aldrig bantat och hoppas att jag aldrig får för mig att göra det. Jag vill däremot vara medveten om vad jag äter och hur det påverkar mig. Inte bara viktmässigt utan för vålmåendets skull, energinivån, magens välbefinnande och även hur huvudets synvinkel så jag inte drabbas av huvudvärk/migrän.

Igår såg jag på Biggest Loser Sverige på tv4s play-kanal och jag är fullt benägen att hålla med Ullis och Saras åsikter om programmet. Jag är inte helt begeistrad heller. Det är verkligen mest fokus på vägningen och minst fokus på själva coachningen. Jag är också nyfiken att höra vad som händer med deltagarna efter att de åkt ut. Själva upplägget inför gårdagens program med att i vinjetten avslöja att det barnlösa paret redan var gravida förstörde en hel del som kunnat vara spännande.

Men... på TV4 play kunde man även lyssna på föreläsningen från programmet av fetma-proffessorn i sin helhet - och det gjorde jag. Jag är visserligen svag för föreläsningar i allmänhet bara de är någotsånär bra på att prata, vet vad de pratar om och kan förmedla något vilket Stefan Rössner absolut gjorde. Jag fick lära mig en del men också så satte han fyndiga ord och sammanfattade redan kända saker på ett bra sätt.

Jag blev inspirerad av stenålderskosten och ska försöka implementera delar av det i min vardag.

Här kan du se föreläsningen.


STATISTIK

Jag gillar ju siffror och att vrida och vända på saker.

Nu när jag tittar på lite historik avseende min löpning ett år bakåt i tiden så har jag faktiskt lyckats öka mängden löpning från och med augusti månad. Så som jag planerade utan något direkt mål.




Nu har ju bara halva september gått så det är lite otacksamt att göra diagram men ändå...

Om jag däremot lägger till skidträningen också så ser man tydligt hur konditionsträningen är på topp under vintern och att jag inte är lika ihärdig med löpningen under sommarsäsong.




Nu tycker jag att skidåkning är bra mycket mer skonsam mot kroppen än löpning men jag vill verkligen hålla i löpningen året om nu. Om jag ökar succesivt för att vara snäll mot benhinnorna i första hand så borde det kunna gå bra.

Det finns ju andra bra konditionsmaskiner så som roddmaskin, crosstrainer och spinning som har hjälpt mig hålla igång under året men just nu står jag som sagt utan gymkort och får klara mig med löpningen. Om jag dessutom hänger i med kickboxningen så tränas nog både kondition och styrka upp.

Ja, det fanns ingen poäng med det här inlägget utan det var bara lite tankar och funderingar så här på lunchen.

PREMIÄRNERVER

Idag var det dags... som jag har väntat på den 13 september (och inte bara för att mormor fyller år - GRATTIS!). Äntligen!

Jo, idag var det nybörjarstart på kickboxningen som jag sneglat på i flera veckor. Tack vare den här tjejen fick jag upp ögonen för just den här sporten och vågade mig ner till lokalen utan att egentligen reflektera allt för mycket. Jag tackar åldern för den här tryggheten att jag inte blir lika nervös över att hamna i en ny situation med nya människor på nya platser utan att veta vad som ska hända och utan att ha någon som helst koll.

Kickboxing, 1 tim 30 min


Det var förvånande att se att så många hade kommit till dagens träning och att de flesta var i min ålder och att det var en bra blandning av både tjejer och killar. Väldigt roligt kändes det direkt och när tränarna hade presenterat sig så var det bara att köra.

Uppvärmning: Jogg med lite fysövning.
Rena fysövningar. (Här gick pulsen upp rejält och svetten lackade)
Axelsparring.
Teknikgenomgång.
Sparring med raka slag och krokar.
Stretch.

Jag vet inte om det var ett snällt nybörjarpass men jag kände att jag hängde med rätt bra och vips så hade 90 minuter gått. Som i ett litet nafs.

Det var första gången jag träffade Lisa och hon verkar vara en supergullig tjej. Eftersom hon kan det här med kickboxning redan fick jag lite extra tips och feedback när vi körde ihop. Jättekul att ses och hoppas att vi får sällskap fler gånger!

Det var jobbigt och bra träning men jag har ändå mer att ge. Just nu är det armarna och händerna som skakar och det ska bli spännande hur kroppen reagerar imorgon. Jag tror och hoppas att det blir ännu hårdare och jobbigare bara vi får bli lite varma i kläderna. Jag ser verkligen fram emot nästa pass och få träna ordentligt, hårt och på schema!


Lisa och jag efter passet!


Coola Lisa genom min immiga lins i den svettiga lokalen...

FÖRBUD / BALANS

Jag funderar som bäst i de där banorna om godis och sötsaker igen. Under året har jag haft två väldigt lyckade matcher med 30-dagars-förbud.

Jag kan emellanåt ha ett nästintill sjukligt sug av godis och då äta nåt sött varje dag om jag inte tänker efter. Men - när jag bestämde mig för godisuppehåll så var det inga problem!

Det är lite konstigt att jag ska måsta ha ett förbud och att när jag väl bestämt mig så går det. Men det är ju också bra och jag funderar på att bestäma mig igen. Och det är väl det det handlar om förbudet är ju egentligen bara att jag bestämt mig. Det är ju inte någon annan som förbjuder mig och det händer inget om jag inte följer förbudet.

Egentligen önskar jag förstås att det skulle fungera utan att jag behövde tänka på det... och att det bara fanns en naturlig balans men när det nu inte riktigt gör det (varje dag) så får man ta till andra metoder.

Jag skulle vilja testa godisförbud i veckorna och bara äta på - låt säga fredag och lördag. Det är trots allt två dagar utav sju men en rimlig nivå att starta med. Av erfarenhet vet jag att jag vid uppehåll nästan känner en avsmak för det söta vilket gör det hela ännu enklare.

Eller åtminstone noga avväga allt jag stoppar i mig och fråga mig själv varför och vad det kommer innebära. Så, nu bestämmer jag mig för det.

Exakt upplägg, tidsbegränsning funderar jag vidare på. Jag måste börja nånstans och idag är en bra dag att starta!

Dagens hälsosamma val: Fruktkorgen före mastodont-godisskålen som mötte mig på jobbet imorse.



PLÖTSLIGT!

Plötsligt händer det. Helt oväntat men ack så uppskattat.

Inget mirakel men en otroligt annorlunda känsla, av lätthet och glädje.

Jag har ingen aning om vad det faktiskt beror på. Löparinspirationen under lördagens halvmarathon, maten som jag åt i en hast på bussen eller vila i två dagar. Eller kan det vara så att mina senaste veckors (om än lite ojämna) slit och de intervallpass jag faktiskt genomfört kan ha medverkat till detta?

Jag håller tummarna att det är en återkommande känsla och om inte annat så ska jag försöka minnas denna lättnad.



Löpning, 30 min

4,8 km. Helt utan stopp, ett jämnt flöde. Knappt jobbigt utan bekvämt. Jag var förvånad i första korsningen där jag vet att jag brukar vara trött. Men inte idag.

Min klocka larmade för låg batterispänning och la av innan 1 km hade förflutit så jag hade ingen koll på hastigheten men kände att det var lika så bra. Sprang vidare och det var fortsatt enkelt. Behövde inte ens kämpa i uppförslutet utan kroppen gick av sig själv.

I sista långa backen hem ökade jag och när jag var uppe så behövde jag inte ens vila utan joggade vidare - ända fram till dörren. Lyckorus och magisk känsla. Det är så här det ska vara.


Nya löpartights dagen till ära

SOCIALA MÅLTIDER

Att umgås är ofta förknippat med att äta och så även denna helg.

En pastasallads-lunch på Berry med min fyrmänning Miah och hennes fina lilla Emma.



Fikade chokladmousse med goda bär i Gamla stan med Fridorna.



Hemmalagad pizza till middag med goda vänner och deras underbara barn.



En smaskig helg men jag har ändå börjat fundera så smått på allt jag stoppar i mig och jag tycker om känslan när jag klarar att motstå frestelser och äta mer balanserat. Det är nya tider nu, hösten är min bästa tid.

FRIDOR

Det var ett hyfsat spontant infall att åka till Stockholm lördag till söndag och syftet var först och främst att kolla efter nya höstkläder. Men fokuset togs ganska snabbt från shopping till att försöka träffa så många fina människor som möjligt och det är jag glad för.

Stockholm är stressigt, massa folk och köer för mig. Så när jag och Frida äntligen satte oss ner på ett mysigt kafé och höstsolen kom fram och värmde oss ordentligt kändes det riktigt skönt. Frida nr 2, känd från BBC och som Fridas vasaloppskompis, dök upp diskuterade vi allt från mat, löpning och nya utmaningar samt jobb och relationer. Väldigt inspirerande kul att höra om Fridas löparutveckling och motivation.


Frida utan blogg


Frida med blogg

STOCKHOLM

Helgen spenderades i Stockholm och som av en slump så befann jag och Frida oss precis vid starten för Stockholm halvmarathon. Musiken pumpade ut ur stora högtalare och tusentals löpare småjoggade, spände fast nummerlappar och kollade till skosnörena.

Jag kände hur löparsuget växte och hur glad jag blev av att få bevittna folkfesten.



Jag hann ge en spark i baken till min fina vän Anna och hennes syster Åsa.



Fina Frida och jag spanar på alla löpare i vimlet.



Så dök strålande Therese upp mitt framför ögonen på oss och fick ett Lycka till i farten.



Kul med lite kändisspotting alltså.

Uppdatering: Kolla, jag lyckades pricka in Coyntha på bilen ovan, utan att jag visste om det!

FREDAG

Lax, spenat, parmesan, grädde och pinjenötter. Pressad potatis.

Det var kvällens middag.




DAGENS LÖPPASS

Löpning, 1 tim 10 min

Så himla nöjd med att ha bestämt löp-date med Emelie denna härliga höstkväll. Jag hade en perfekt uppladdning med mellanmål och lagomt taggad utan att vi alls pratat om hur eller vad vi skulle springa. Både med sargat löparsjälvförtroende och inte alltför mycket ork (trodde vi) genomförde vi trots allt följande pass.

Först uppvärmning i två kilometer och stretch.
Sen fartlek mellan lyktstolpar. Två stolpar snabbt och och två stolpar jogg. Betydligt jobbigare än vad vi trodde. Jag var tvungen att gå i vilan på de sista "intervallerna".
Sen backintervaller uppför en kort och inte så brant backe. "Vi gör 20 st" hörde jag mig själv föreslå och så blev det - efter mycket om och men och med några inslag av gång. Men mentalt så var viktigt att vi tog oss uppför backen 20 gånger och det gjorde väldigt gott i huvudet!
Nedjogg med inslag av gång, tunga ben på vägen hem. Skön kroppslig trötthet och piggt huvud!


Jag och Emelie, trötta men mycket nöjda (med iphone4-kameran - inte så imponerande)

Så här presenteras programmet i Garmin Connect. Jag tog inga varvtider på fartleken utan de har klumpats ihop till hela kilometer.

Jag tog klantigt nog aldrig på mig pulsbandet men annars hade det varit intressant att se hur pulsen hade skenat idag.

Tid           Sträcka        Tempo          Hastighet    Kommentar
00:06:45    1 km    06:45 min/km    8,89 km/h    Uppvärmn
00:06:32    1 km    06:32 min/km    9,18 km/h    Uppvärmn
00:05:31    1 km    05:31 min/km    10,88 km/h    Fartlek
00:06:06    1 km    06:06 min/km    9,84 km/h    Fartlek
00:01:00    0,14 km    07:09 min/km    8,4 km/h    Vila
00:00:24    0,08 km    05:00 min/km    12 km/h    Upp spring
00:00:44    0,08 km    09:10 min/km    6,55 km/h    Jogg ner
00:00:25    0,07 km    05:57 min/km    10,08 km/h    Upp spring
00:00:47    0,08 km    09:48 min/km    6,13 km/h    Jogg ner
00:00:26    0,08 km    05:25 min/km    11,08 km/h    Upp spring
00:00:53    0,08 km    11:02 min/km    5,43 km/h    Jogg ner
00:00:23    0,08 km    04:48 min/km    12,52 km/h    Upp spring
00:00:53    0,08 km    11:02 min/km    5,43 km/h    Jogg ner
00:00:18    0,08 km    03:45 min/km    16 km/h    Upp spring
00:01:00    0,08 km    12:30 min/km    4,8 km/h    Jogg ner
00:00:25    0,08 km    05:12 min/km    11,52 km/h    Upp spring
00:00:56    0,09 km    10:22 min/km    5,79 km/h    Jogg ner
00:00:25    0,08 km    05:12 min/km    11,52 km/h    Upp spring
00:00:56    0,08 km    11:40 min/km    5,14 km/h    Jogg ner
00:00:22    0,08 km    04:35 min/km    13,09 km/h    Upp spring
00:01:05    0,08 km    13:32 min/km    4,43 km/h    Jogg ner
00:00:22    0,08 km    04:35 min/km    13,09 km/h    Upp spring
00:01:01    0,08 km    12:42 min/km    4,72 km/h    Jogg ner
00:00:21    0,08 km    04:22 min/km    13,71 km/h    Upp spring
00:01:12    0,08 km    15:00 min/km    4 km/h    Gång ner
00:00:45    0,08 km    09:22 min/km    6,4 km/h    Gång upp  
00:00:37    0,08 km    07:42 min/km    7,78 km/h    Jogg ner
00:00:47    0,07 km    11:11 min/km    5,36 km/h    Gång upp
00:00:35    0,08 km    07:18 min/km    8,23 km/h    Jogg ner
00:00:47    0,08 km    09:48 min/km    6,13 km/h    Gång upp  
00:00:36    0,08 km    07:30 min/km    8 km/h    Jogg ner
00:00:49    0,08 km    10:12 min/km    5,88 km/h    Gång upp  
00:00:32    0,07 km    07:37 min/km    7,88 km/h    Jogg ner
00:00:53    0,08 km    11:02 min/km    5,43 km/h    Gång upp  
00:00:32    0,07 km    07:37 min/km    7,88 km/h    Jogg ner
00:00:27    0,08 km    05:38 min/km    10,67 km/h    Upp spring
00:00:48    0,09 km    08:53 min/km    6,75 km/h    Gång ner
00:00:21    0,08 km    04:22 min/km    13,71 km/h    Upp spring
00:00:56    0,08 km    11:40 min/km    5,14 km/h    Gång ner
00:00:21    0,08 km    04:22 min/km    13,71 km/h    Upp spring
00:01:03    0,08 km    13:08 min/km    4,57 km/h    Gång ner
00:00:43    0,08 km    08:58 min/km    6,7 km/h    Gång upp  
00:00:31    0,07 km    07:23 min/km    8,13 km/h    Jogg ner
00:03:38    0,05 km    01:12:40 min/km    0,83 km/h    Glömde klockan
00:04:47    0,6 km    07:58 min/km    7,53 km/h    Nedjogg


Min hastighetskurva

HEMMA-YOGA-STUDIO

Så tog jag mig äntligen tid för att testa (en del av) min nya yoga-DVD

Den införskaffades alltså redan för en eller två veckor sedan men av någon anledning så har det inte blivit av...

Löpning, 27 min

4,3 km

Igårkväll värmde jag upp med en löprunda utomhus och jag försökte hålla farten upp något så när men hamnar ändå bara på jogg-fart enligt klockan. Hur som helst försökte jag ta i och körde lite fartlek så att jag fick upp pulsen rejält. Faktiskt skönt att vara ute även om det är frustrerande att det inte går bättre. Men nu har jag all anledning att hålla i och fortsätta - för att träna inför Tjurruset.

Yoga, 20 min

Det fick bli en mjukstart för min otroligt stela kropp. Ojoj, vad jag kommer behöva detta. Känslan som for genom huvudet och hela kroppen de första 10 (!) minuterna när vi enbart satt och andades: Hur kan det vara så jobbigt att bara sitta?

Min rygg och nacke behöver styrketräningen. Benen behöver stretchas ut och höften/bäcken behöver tenjas och mjukas upp.

Jag gjorde några solhälsningar och kom på mig själv stå och flåsa i hunden. Yoga är jobbigare än vad jag kom ihåg och än vad många verkar tro. Hungrig blev jag under tiden och avbröt efter en stund. Nöjd med att ha testat och nu gäller det bara att fortsätta och få in en vana på detta.

Filmen innehåller ett introduktionspass om 20 minuter och ett träningspass om 60 min.




Instruktör, spegel, yogamatta och deltagare

OJ OJ

Vad har jag gjort?! Jag kan inte kalla det ren impuls eftersom jag funderat på det i ungefär en månads tid - men jag var egentligen fortfarande inte mogen att ta ett beslut. Däremot tvingade anmälningssiffrorna mig att klicka iväg en anmälan.

Inspirerad och stressad av Fridas inlägg så har jag nu också anmält mig. Till tjurruset alltså!

Dock har jag inga visioner om att ta mig springandes runt utan det får helt enkelt bli ett mastodont-tränings-gris-pass. På så vis ska det bli kul!



PREMIÄR

Efter bra tips från fina bloggare så har denna legat inplastad en tid nu hemma hos mig. Men ikväll åkte plasten bort...


Hemma-träning

HÖSTLUFT

Ikväll blev det halvvila. Jag nöjde mig med en promenad i den vackra höstsolen eftersom jag inte vågar, vill eller orkar springa varje dag.

Jag vill däremot och ska verkligen försöka få till tre löp-jogg-pass i veckan ett tag till innan jag utvärderar det här. Ibland känns det fortfarande som att jag absolut inte är gjord för att springa. Men så vet jag ju också att det är så i början och jag har väl helt krasst inte kommit längre än att jag fortfarande befinner mig "i början" fortfarande.

Och jag har någon (skev?) bild av att tre löppass i veckan inte kan räknas som en bra träningsvecka utan att man/jag måste fylla ut med något mer och jag känner mig dålig och knappt värd namnet motionär när träningsminutrarna dalar för varje vecka. Men jag ska sänka kraven och vara nöjd med en power-walk ibland, för att det rensar tankarna och sätter fart på endorfinerna det med och komma ihåg att min enda målsättning just nu är att fortsätta må bra. Och så klurar jag vidare på andra större, mer prestationsinriktade mål så länge...





ROSA OKTOBER

Jag är i planeringsstadiet inför helgen den 2-3 oktober. Då ordnas årets upplaga av 24-timmars-spinning eller Rosa Dygnet som är det nya namnet och ännu mer passande nu när det finns massor av alternativ till spinningen.


Från cykelsalen förra året

Jag är inte lika galen som Sara eller de andra som tänker cykla alla de 24 timmarna. Det skulle både göra för ont i rumpan och i plånboken - men några timmar tänkte jag få till åtminstone och samtidigt bidra med pengar till forskningen för bröstcancer.

Här är mina tre berättelser om förra årets dygn:

http://tremil.blogg.se/2009/october/rosa-bandet-dygnet-kl-08-13.html

http://tremil.blogg.se/2009/october/24-timmars-dygnet-kl-00-08.html

http://tremil.blogg.se/2009/october/draft-okt-25-2009.html


GÅRDAGENS TRÄNING

Löpning, 45 min

Efter lite velande och koll av tv-programen (Biggest loser börjar först 20:00) så tog jag mig ut i skogen och sprang. Jag invigde även mina nya skor och de kändes så där härligt mjuka och dämpade som bara ett par nya skor kan göra. Inte blev det något nytt fartrekord men jag är på den nivån att det är bra att bara komma ut.

Det blev drygt 7 km och de första kilometrarna gick snabbast fastän jag tänkte att det skulle vara uppvärmning.

Styrketräning, 20 min

Utnyttjade utegymmet när jag varvade det och fick 3 stopp. Perfekt nu när jag inte har gymkort längre.

Blandade övningar med: Bicepscurl, armhävningar, dips, utfall, axelpress och situps.


Nya pjucksen på!

FRÅNVARO

Här har det blivit ett längre träningsuppehåll på nästan en vecka. Först sjukdom och sen livet som har kommit emellan - men det är det så värt. Den här helgen har det blivit massor av kärlek och en del pussar av blandat slag. Den häftigaste var nog den här.


Vargpuss!

Dock är jag taggad att få in bra träningsrutiner i höst. I avvaktan på att hitta och starta upp något nytt (jag har mina idéer) så ska jag försöka springa/jogga och hålla igång lite lugnt utan att förstöra benhinnorna.

Jag ser redan fram emot kvällen och möjligheterna som finns att få röra på sig!

OCH SLUTLIGEN...

...en ny sport-BH. Jag vet inte hur många jag provat under denna sommar. För små, för obekväma, för hårda, för krångliga att ta på, för tunna eller helt enkelt för fula. Många har prövats utan att få följa med hem.

Så dök denna upp. Inte för att den kanske var den mest stabila. Men, den var skön, snygg och från nike. Och helt enkelt på de premisserna värd en chans.


Ytterligare färgtillskott i min garderob

FÄRGKLICK

Halva dagen gick åt till att sova idag med, andra halvan till att jobba och tredje halvan åt att fixa och städa hemma. Hur hänger det här med tiden ihop egentligen? Jag har i alla fall väldigt svårt att hinna med mig.

Däremellan lyckades jag dessutom spontanshoppa några färggranna träningslinnen som får lysa upp mitt höstmörker.


Tre glada spralliga

PÅ VÄG TILLBAKA...

Det har varit extra passande, att jag de senaste dagarnas läst inlägg som handlat om vila, återhämtning och att läkare ordinerar en vecka vila var åttonde vecka (om jag nu minns rätt), eftersom jag varit sängliggandes i inte mindre än tre hela dagar och i stort sett bara sovit. Jag drabbas av migrän ibland och nog för att det inte är den bästa vilan att må dåligt och medicinera men det blir åtminstone träningsuppehåll.

Idag tog jag mig ut och ner till affären för att fylla på skåpen hemma. Jag vet ju att jag måste äta för att kunna återhämta mig men det är lite svårt att ta sig för att äta och än mindre laga någon mat. Tur att det finns micro och färdiglagat sådana här gånger.

Jag fick i alla fall till en liten kort promenad och det var härligt att huvudet satt på plats och att balansen fungerade. Jag var bara tvungen att testa några styrkeövningar, speciellt när regnet kom och det var skön luft och härligt ute. Jag använde en bänk och gjorde lite dips, armhävningar och utfall. Väldigt jobbigt och det är snart dags att ta tag i styrkedelen också. Man tappar så oerhört fort och nu sedan mitt gymkort gick ut så har det blivit väldigt dåligt med just styrketräning...


RSS 2.0