NEDVARVNING

Det händer inte så mycket på träningsfronten för min del just nu.

En slapp helg, mycket mat och den nuvarande värmen tar knäcken på mig. Jag känner mig lat och omotiverad och samtidigt finns här så mycket att göra och styra upp inför semester, resor och aktiviteter. Så jag är inte sysslolös även om det inte blivit några löprundor just...

Jag har åtminstone luftat mina kängor ett par varv och andats frisk luft.

Imorse fick jag svettas som under ett spinningpass, fastän jag satt still på en buss med värmesystemet på högsta blås och det var c:a 60 grader under den 45 minuter långa färden. Mental träning på hög nivå.Och ikväll har jag en träningsdate bokad! Jag längtar efter att få svettas och ta ut mig. Min kropp behöver de endorfinerna.

MYSHELG

Trots att det var en extra lång helg med ledig fredag så gick den alldeles för fort.

Mycket mat och umgänge blev det men solen och värmen saknades till stor del. Några rejäla regnmoln öste ner från himlen och en hagelskur råkade vi också ut för. Men som glada svenskar som ska "passa på" när det är sommar så spenderades flertalet timmar utomhus trots väder och vind.


Midsommarfika inomhus...


...och stövlarna på när man gick ut.Grillat är godast!

Det finns inget dåligt väder... bara dåliga kläder?


Sommarklänningen fick piffas upp med jeans och gummistövlar och lockarna försvann i regnet...

GLAD MIDSOMMAR!


(Bild från förra årets firande)

Nu är det långhelg och kärlek i luften!

Jag hoppas på långa, varma, fina dagar tillsammans med nära och kära. Och jag önskar alla som tittar in här detsamma!

GOTT OCH BLANDATImproviserade ihop en hälsotallrik som fick bli gårdagens middag och dagens matsäck till tågresan norrut. Sådan här mat står man sig på. Härlig mättnad och magen blir glad.

TRÄNINGBody Balance, 60 min

Som vanligt ett underbart pass. Idag med fem nya låtar och det var lite spännande att lära sig nytt igen. Det är så lagomt utmanande och svårt och så skönt men jobbigt att sträcka ut. Känslan efteråt är att jag är så lycklig! Då har man lyckats känns det som.

Power-walk, 40 min

Med kängorna. Hög tid att börja nöta in fötterna i vad som ska bli deras närmaste vän inom en snar framtid. Dock smärtas jag av dumma skavsår från nya löjliga sommarskor och jag hoppas verkligen att alla sår hinner läka innan det är dags att slita på fötterna på allvar.

Dessutom kändes kängorna för små!? Inte kan väl fötterna ha växt från förra sommaren då de var helt perfekta, nej, det kan jag bara inte tro. Det är nog ren och skär ovana.

TILLSAMMANSNär jag kom hem från semestern, för drygt två veckor sedan mötte jag upp Erika(som det fortfarande inte går att länka till...) i Stockholm. Jag fick även en snabbtitt på Millas vackra mage.

Jag och Erika gjorde huvudstaden, firade nationaldagen och kollade in Love Stockholms-utställningen på en och samma gång. IKEA hade en central roll med ett eget slott, uteserveringar och en specialdesignad kollektion som hette Tillsammans.

Denna lilla påse fungerar utmärkt som matlåde-påse och träningspåse sedan dess!

HITTA DIN VÄG

Jag har invigt min blogg-vinst, nämligen den coola tröjan Find your trail från Colombia.

Och hur är det då med min egen stig, jo, det börjar staka ut sig.

Först och främst är midsommar uppstyrt och jag längtar något förtvivlat till torsdag kväll när helgen börjar. Sommaren inleds av en bergig stig (som jag ser fram emot det) och nya äventyr och så tror jag att det kan bli ännu fler av den mer spontana sorten. Jag längtar redan till vintern och skidåkning så det lär bli en del snöiga upptåg vintern 2010/2011 också. Vad som händer i höst återstår att se...GYMPA

Ikväll testade jag Friskis & Svettis utegympa-pass som man kör på tisdagar och torsdagar - gratis för alla - under juni månad i Folkparken.

Medel-gympa, 50 min


Just idag var det ett medelpass med en del styrka. Först ska sägas att jag inte är någon "gympa-person" och absolut inte särskilt dansant (när man ska följa en koreografi) och jag hade lite svårt ibland att följa med i rörelserna.

Instruktöreren stod i mitten och alla deltagare i en ring runt om och då såg man inte alltid precis hur hon gjorde och inte kör de med head-set och instruerade stegen utan det var bara att hänga på så gott man kunde - men som tur är så finns ju några av de där hoppsa-stegen i bakhuvudet någonstans så jag anser mig själv som godkänd totalt sett.

Och som vanligt (de få gånger jag gått på F&S pass) så överraskade styrke-delen. Långa avsnitt med armhävningar, situps, situps liggandes på sidan med bensparkar utåt med benen ihop och sidoplankor med benlyft som fick min rumpa att totalt krampa ihop. Bästa betyget ger jag mig själv på armhävningarna. Jag gjorde nästan alla på tårna och det gick bra! Minst 20 stycken blev det åtminstone.

Solen strålade in i parken och gjorde att svetten lackade lite extra. Underbart att få träna utomhus och känna gräs mot huden!
MELLIS

Igår när jag tränade och höll i gång i närmare två och en halvtimme kände jag att jag blev lite trött på slutet och längtade hem till middagen bestående av thai-mat som väntade.

Ändå hade jag varit duktig och förberett mig med mellanmål, först en frukt medan jag var kvar på jobbet och så keso, kesella och hallon innan träningen. En gammal favorit som jag dammat av inför sommaren. Det är ju en fantastisk god blandning!

Det går även att kombinera i all oändlighet, tillsammans med varma hallon, banan, blåbär, jordgubbar eller passionsfrukt.


Mums!

DAGENS TRÄNING

Uppvärmning, 30 min

3,5 km. Snabb power-walk run Strömmen. Varmt.

Styrketräning, 1 tim 40 min


Överkropp. Fick hjälp idag igen och det är riktigt nyttigt att få en bra genomgång av maskinerna och exakt vad jag ska tänka på, hur kroppen fungerar och åter igen mina fallgropar när jag blir trött.

Körde två övningar på varje muskelgrupp (Nedan följer mina förklaringar för att jag ska komma ihåg vad jag gjort - men det finns säker riktiga namn på dem också) Cirka 3 x 10 på samtliga plus uppvärmningsset:

Bröst: Hantelpress, 7,5 kg. Krabban, med lösa handtag nere, 10 kg.
Axlar: Press, i maskin (5 kg x 2) samt lyft(i maskin) som med hantlar, utsida axel.
Rygg: Smala latsdrag med vridning. Belly backs. Rodd i sittande maskin uppe(15 kg x 2). (Tre övningar med belly backen)
Biceps: Långa rep, cc, hammercurl med tvist. Z-stång (2,5 kg x 2) mot bänk sittande.
Triceps: Dips i maskin nere. Hantel bakom huvudet, vriden arm för utsidan.

Stretch, 20 min.

Så skönt och välbehövligt. Jag lovar mig själv att jag ska bli bättre på att stretcha hädanefter.


DAGENS TRÄNING

Jag startade helgen på ett härligt sätt, har fyllt den med massa roligt och ikväll så avslutades den med söndagsyoga. Ett power-yoga-pass på 75 minuter.

Yoga, 75 min

Jag kände mig sargad redan när jag haltade ner till gymmet. Träningsvärken efter Body Pumpen var(är) inte nådig och jag har en hatkärlek till den här smärtan som uppstår bara jag försöker sätta mig ner. (Plus att jag har stora onda skavsår på bägge hälarna)

Jag var dock positiv innan yogan och trodde att det skulle bli skönt att sträcka ut - men ack så jag bedrog mig! Det var ren och skär smärta och idag stod/låg jag mest och grimagerade. Det var så ofattbart jobbigt att bara sträcka ut armarna i krigare nummer två. Fyra andetag och ont, ont, ooont. Men ont är också skönt, när det släpper.

Solhälsningarna var i stort sätt omöjliga att få till, i varenda position var det någon muskel som sa ifrån, krampade eller bara fick mjölksyra direkt. Hela min kropp bara strömmade ut värme och jag tror jag kände blodet pulsera i samtliga ådror.

Stretchövningarna kunde inte komma tillräckligt snabbt idag. Då var det ändå mer kontrollerade tänjövningar och visst kändes dem också men mer på ett bra sätt.

Sammanfattningsvis så var det ett annorlunda pass på grund av min kropps status men totalt sett så är jag ändå nöjd och tar med mig en skön känsla och utan att veta så tror att det var gott att få genomströmmning av blod i mina stela muskler.

RÖDA GODSAKER

Jordgubbar med mjölk!

Min bästa, godast, somrigaste och mest frekventa måltid just nu!


KUNGLIG MIDDAG

Lördagen var bröllopsbetonad för hela slanten. För en vecka sedan hade jag inte ens koll på när kronprinsessan skulle få sin prins men de senaste dagarnas rapportering har gjort mig nyfiken, glad och rörd. Utan att ta ställning till alla kringfrågor om monarki, skattepengar och så vidare så gör deras kärlek också mig lycklig.

Så jag och Emelie firade dem framför tvn, skålade och åt vår egen kungliga middag(?).


Kunde inte låta bli att köpa dessa


Sommarsallad med svamp, tomat, potatis och ärtor. Helstekt fläskfilé och en dill/vitlökssås


Finaste Emelie!


Jordgubbscocktail

GOD MORGON

Vaknade pigg och glad och utvilad. Lördag och inga planer alls.

Bestämde mig för att köra Body Pump vilket jag inte jag på väldigt länge och inser att träningsvärken kommer heta duga.

Löpband, 20 min

Jag såg inte till en enda kotte på hela gymmet när jag kom. T.o.m. i receptionen var det tomt och det var en skön känsla att ha alla maskinerna för mig själv. Det varade i max fem minuter då mer och mer folk började droppa in.

Hann med 20 min på löpbandet innan passet.

Började väldigt försiktigt eftersom jag nyligen ätit frukost och det dessutom var morgon.

5 min: 8,7 km/h, 5 min: 9,5 km/h, 8 min: 10,5 km/h, 2 min: 12 km/h. Kändes lätt, kul och som en bra start!

Styrketräning, 60 min

Riktigt kul med nya låtar även om jag fegade lite med vikterna och istället försökte tänka på hållning, position och köra så strikt jag bara kunde.

Det kändes bra att det inte var för tungt, trots att jag lastat av lite. Det var genomgående kul att träna!

Jag körde dessutom ensam med hantlar (4 kg/styck) på 8-minuters-låten med utfall och kände mig stark på armhävningarna (på tå) och plankan i svåraste läget.
REXONA-STUFF

Får väl göra lite smyg(?)reklam för de grejer vi fick från Rexona igår på yogan.

Riktigt roligt med en egen yoga-matta. Nu kanske man kan köra några övningar hemma eller ta med på semestern(?)
HELGSTART

Löpning, 25 min

Jag inledde helgen med en kort jogg-runda runt Strömmen i Norrköping.

Yoga, 70 min


Sedan gick jag och Annelie till Folkparken för att köra ett yoga-pass utomhus med World-Class och Rexona.

De hade inledningsvis lite strul med musiken och det var en hel del folk i rörelse och tråkigt nog för arrangörerna var vi enbart sex stycken tappra deltagare.

Om jag kom ihåg rätt så var det en "Virja"-yoga (eller något liknande?) och vi började med en kort meditation och sjung Aum-ljud och detta hade jag lite svårt för. Men sedan var yogan igång och det är häftigt att trots en helt ny instruktör från Stockholm så är övningarna desamma som de jag gjort innan.

Solhälsningar, krigare, bakåtböjningar och vridövningar och nog tycker jag redan, efter några BB och yoga-pass, att jag känner mig lite mer uttänjd och rörlig.

(Jag hade svårt att hålla mig för skratt när en överförfriskad man på cykel stannade och försökte hänga med i yoga-rörelserna)

Lite lätt frusna men nöjda och utsträckta gick vi därifrån en dryg timme senare, en yoga-matta och en goodie-bag rikare.


Bjuder på en trött pose efter passet...

VILODAG

Planerad vilodag och jobbaktivitet som innebar god mat och dryck.

Och något som vi inte riktigt räknat med: Sol och värme! Underbara varma strålar som värmde oss hela kvällen och riktigt riktigt go sommar-känsla... Det är fantastiskt hur lycklig jag blir av solljus.
ONSDAGENS TRÄNING

Min träning just nu är övervägande mjuk och inte lika pulshöjande som den har varit i perioder. Jag hade längtat efter att få gå på kvällens Body Balance-pass...

Body balance, 60 min

Jag tjatade med mig Emelie som sällskap och sen var det bara att gå in i känslan. Dagens pass blev tyvärr stört av inte mindre än tre personer som eftersläntrade in i salen efter att vi stängt dörren. Det märktes till och med på vår instruktör som inte riktigt var lika närvarande som vanligt.

Dock skönt att spänna, sträcka och böja. Blir riktigt trött i benen av benböj och styrkan på slutet med plankan är tung. Svetten kommer i vissa övningar och det känns bra.

Hoppas att Emelie ger det några chanser till också...

Crosstrainer, 20 min.

Ett kort pass på maskinen för att få svettas lite till.


Skön känsla efter passet, svettig och glad


Kvällsfika med söt och god vattenmelon

TISDAG


Tortellini med röd pesto, pinjenötter och ruccola


Jordgubbar, sommarens guld

Livet rullar på och dagarna bara försvinner - samtidigt som tiden inte går tillräckligt fort när jag längtar efter midsommar och semester.

Igår fick jag sällskap av fina Emelie runt Vrinnevi och det var härligt att prata ikapp lite eftersom det var alldeles för länge sedan vi sågs.

Löpning, totalt c:a 60 min

Uppvärming och nedvarvning blev det per automatik med en joggingtur till och från spåret.

Vi sprang 5,5-km-spåret på uppskattningsvis 34 minuter och eftersom det är backigt och vi försökte prata samtidigt så var det ett godkänt resultat. Och främst att vi tog oss ut och runt överhuvudtaget.

Vi mötte av en slump några löpare från löpklubben Tjalve och det känns overkligt att vi för en tid sedan vågade oss till deras intervall-träningar och klarade av 15 km och intervaller på en och samma kväll. Där ser man hur det kan gå när man inte håller i träningen... men också hur det kan gå med kroppen om man tar i för mycket. Varken mina eller Emelies benhinnor gillade intervall-träningen.

Jag får jobba mentalt med att acceptera nu gällande förutsättningar och känna mig nöjd ändå. Just igår var det enkelt med sällskap och pepp. Det gör underverk med en träningskompis.

DAGENS UTMANING

Idag hade jag stämt träff med en personlig tränare på gymmet för att få lite tips och trix avseende träning och motivation. Vi värmde upp tillsammans med en snabb power-walk utomhus och jag blev utfrågad om min vardag, mina mål och önskningar och lite hur jag är som person. Sedan körde vi igenom mitt baspass som jag brukar återkomma till på gymmet.

Roligt att få korrigera små detaljer och få feedback på hur jag står, sitter och reagerar när jag blir trött. Det var kul att få passning och att bara ha någon vid ens sida som pushar en att göra ett par extra repetitioner. Jag fick mycket positiva kommentarer om min hållning, min vilja och vi hade samtidigt riktigt roligt.

Han fick mig att verkligen klura på framtiden och vad jag vill med träningen. Det är klart att det räcker med att träna för välmående men jag tror nog att jag tycker att det är roligt att träna inför något också - även om jag inte gillar tävlingsmomentet. Det finns så många tävlingsformer som är roliga och jag vill nog inte riktigt ruta in mig för tight utan kunna träna lite som jag vill också samtidigt som jag behöver styrning för att prestera det där lilla extra och känna den motivationen. Jag får återkomma i den delen.

Power-walk, 30 min

Styrketräning, 60 min

(Jag har redan glömt vad alla övningar heter)
Tricepspress, med långa rep.
Bicepspress, roterande hantlar.
Axlar, stående rodd
Bröst, i maskin.
Rygg, lats drag.
Rygglyft med stång på ryggen.

Stretching, 20 min

Ops, ska man stretcha också. Det kändes helt nytt för mig. Ska ta till mig.


YOGASöndagskvällen och min sköna helg rundades av med lite softare träning.

Core, 30 min

Mage och rygg. Kärnstyrka. Mycket fokus på små rörelser och att hitta rätt. Jobbigt och bra.

Crosstrainer, 10 min

Bara för att hålla värmen mellan passen.

Power-yoga, 60 min

Det var länge sedan jag körde yoga och det kändes i hela kroppen. Stel, orörlig och otymplig men ändå med den där sköna känslan som jag får av yoga. Konstig kombination men jag är glad för den.

ÅTERHÄMTNING

Hela helgen har gått i ett lugnt behagligt tempo. Återhämtning efter den senaste tidens alla påfund, resor och aktiviteter. Även om allt är roligt och det är jag själv som hittat på allt så tar det på krafterna. Jag har dessutom en förmåga att proritera roliga saker framför tråkiga saker, så som tvätta och städa. Men i veckan har det rensats, städats och plockats undan så att jag bara kunde njuta av att vara i helgen...

Lördag: Sovmorgon, god och lång frukost, några timmar på stan, shopping, fika i solen med en god vän. En långpromenad i lätt duggregn för att samla tankarna. Plantera om blommor, ännu finare hemma. Tid för att duscha, fila fötterna och göra hårinpackning. Mysmiddag med goda vänner på fin restaurang, uppklädd i klänning för ovanlighetens skull. Lite fotboll, lite friidrott. Telefontid med min käraste innan det var dags att sova igen...

Söndag: Sovmorgon, långfrukost och lite hemmaplock. Ligga på en filt i solen i flera timmar, läsa bok, titta på människor, fundera.

Och nu tänkte jag kika på vad det nyöppnade Visualiseringscentrat i Norrköping har att erbjuda och sen runda av kvällen med yoga. Det känns bra.


Glad, lycklig och full av energi igen!

NIKE

Jag har precis invigt ett nytt linne. Kunde inte låta bli att köpa det eftersom Nike är ett favoritmärke och Just do it är ett favorit-uttryck.

Men rosa..? Hmm, jag ger det ett försök i sommar.
FREDAGSMYS

Kvällen inleddes med ett kort gympass bestående av:

Löpband, 20 min (igen)

3,2 km. Började med 5 minuter promenad-uppvärmning. Ökade till 9,5 i c:a fem minuter, 10,5 någonstans mellan fem-sju minuter och så 11,5-12,0 sista minutrarna. Jag gillar att springa på löpband.

Roddmaskin, 15 min

3 km. Idag var det lite tyngre än sist, vilade efter fem minuter men de sista fem kändes ändå lättast. Kul.


Min kära roddmaskin

Sedan fortsatte kvällen på bästa möjliga sätt. Trevligt umgänge och god mat och vin.


Grillad lax, hemmagjord potatissallad och gräslök- och dillsås

JO, JUST...

...ja. Förutom att träningen faktiskt gick och kändes bra idag så bjöd gymmet på följande överraskningar:

-Jag fick både en och två komplimanger för min solbränna(?)!

-En tjej frågade om jag typ tränade inför marathon(?)!

-Jag bokade in en träningsdate med en PT på måndag för att få motivation och pratade om nya träningsupplägg. Spännande!


Så värst mycket sol blev det ändå inte...

DAGENS TRÄNING

Hela dagen har jag känt ett sug efter träning, löpning och att få komma ut. Men så pendlar jag hem och sitter och nickar till på bussen och känner mig trött och hungrig. Lite ont i magen nästan. Känner inte alls för att springa, det är ju tungt och jobbigt... Tar mig trots allt i kragen och bestämmer mig åtminstone för att ta mig ner till gymmet och att det inte finns några ursäkter. Jag vet att jag kommer må bättre och bli piggare om jag gör det. Förhandlar mig mig själv och kommer överens om att minst 45 min konditionsmaskin ska det bli av...

Crosstrainer, 45 min

Det var roligt men så fort jag kom in på gymmet kände jag mig lite piggare och gladare. Jag trivs så himla bra i träningskläder och tiden bara sprang iväg på crosstrainern. Körde ett intervall-pass och hade bestämt mig för att inte mesa på utan ville bli riktigt trött. Jobbigt men härligt och hade inte ens musik i öronen förutom den allmänna som spelas på gymmet.

Styrketräning, 45 min

Med lite halv-dålig motivation och två dagar ofrivillig vila så kände jag ett stort behov av att få pumpa lite vikter eftersom kroppen kändes helt slö och slapp.

Hantelpress, bröst 7 kg, 3 x 15
Triceps, kick-back, 5 kg, 3 x 15
Biceps, 6-8 kg, c:a 3 x 10
Axlar, "arnolddödaren", 3 kg, 3 x 10
Axelpress, 3 kg, 3 x 10 (här skakade mina små axlar... så svaga)
Armhävningar, 3 på fot, 25 på knä x 2
Klättrande planka, x min
Mage, på bänk med tådipp och "kullerbyttslyft"
Mage, situps på pilatesboll
Rygglyft, med arm- och benlyft

Löpband, 20 min

3,6 km. Trots träningen innan och en begynnande hunger så gick det lättare än vad jag vågat hoppats på. Nästan så där så man tror att bandet visar fel - fast så fasligt bra gick det kanske ändå inte men jag kände i kroppen att det gick bra, att jag kunde springa på. Glad och nöjd med att jag kunde springa på 11,6 km/h de sista sju minuterna. Lagomt jobbigt och rätt slut när jag var klar...


Guldhantlar, det vore nåt!
(Bild togs på Ikeas utställning Tillsammans, som jag såg i Stockholm i söndags)


MIDDAG

Idag har jag finbesök från Umeå och vi har lagat hennes favoritrecept på lax. Det var enkelt och väldigt gott och dessutom passade det bra med färskpotatis.

Tortillas med grillad lax, kokt färskpotatis, en röra på röd pesto och grönsaker i form av tomat, ruccola, avokado och purjolök.

Till efterrätt smaskade vi på jordgubbar i en fruktsallad med glass.En lyxig onsdagkväll med mycket mys och prat.

LÖPNING

Jag känner något som det var länge sedan jag kände... ett sug efter löpning. Jag tror att jag har alla marathon-löpare att tacka för det. Som vanligt får jag storslagna idéer och fantasier innan jag ens kommit igång att träna. Det ser ju så lätt ut för alla andra. Men eftersom jag inte tränar eller tränat löpning på länge så är det bara att inse att jag idag är långt ifrån där jag vill vara.

Imorgon får jag besök av en vältränad tjej och om jag har tur så kan vi ta en runda i skogen då. Det ser jag fram emot.

Oh, på tal om det, jag tränade igår och sprang faktiskt lite grann. Ett kort kvällspass. Bara för att Funbeat ligger nere så kan jag ju skriva om träningen här.

Roddmaskin, 20 min.

4 km. Stadigt och lätt tempo, 2:30 min/500 m. Utan handskar men kändes lätt. Kul.

Löpband, 20 min.

Började på 9,5 km/h och det kändes så bra att jag ökade till 10,0 och 10,5 och körde sista minutrarna på 11,5 och tyckte att det kändes som att det gick så fort. (Galet att jag känner folk som springer maran, dvs 42 kilometer i tempo omkring 13 km/h...) Man måste ju börja nånstans.

MATEN

Alltså, jag är ju tokig i mat och jag bara måste få blogga om allt gott jag ätit i veckan.

Jag tänker hela tiden fel och var även på väg att skriva om det italienska köket men det var ju faktiskt kroatiskt. Dock påminner mycket mat om det italienska, som i alla fall är mer välkänt för mig. Pizza, pasta, oliver, ostar och lufttorkad skinka. Rött vin och u-n-d-e-r-b-a-r-t möra köttbitar.
Ett axplock av den goda hotellfrukosten, pizza i solen, färsk pasta, söta drinkar, ett kött som var obegripligt gott, kaffe med skummad mjölk och mer av skinkan prsut och en fräsch sallad.

Mums vilken god semester!

YOGA - UTOMHUS

Äntligen - händer det något roligt på mitt gym också.

Jag tycker att det är lite trist att de inte annonserat detta bättre på gymmet (där jag ändå befinner mig hyfsat ofta) utan att jag fick informationen från andra bloggar. Men det positiva är ju faktiskt att det ska bli träning - organiserad utomhus! Det har jag längtat efter.

Erbjudandet gäller alla och inte bara medlemmar. Ser gladeligen fram emot sällskap - så alla Norrköpingsbor anmäl er nu också!

Den 18 juni klockan 19:00 - troligtvis i Folkparken (i närheten av WorldClass).
(Bilden tog jag under vårt träningsläger i E-tuna okt -09)


FIFFEL

Har klurat lite på bloggen ikväll och om det ser konstigt ut så testa bara att trycka på "Uppdatera" så borde det fungera...

SEMESTERVECKANS TRÄNING

Med omsorg hade vi valt ut ett hotell som passade alla våra önskemål och däribland ett gym. Det är alltid svårt att avgöra från beskrivningar och några smickrande vidvinkelfoton från hotellets hemsida huruvida det är något att hänga i julgran eller inte - men detta gym var väldigt fräscht, rymligt och vi kunde hitta både konditionsmaskiner, hjälpmaskiner, fria vikter och en avdelning med mattor och bollar.Söndag:

En timme i gymmet efter mer eller mindre en heldag i solen. Efter 15 minuter på cross-trainern så fullkomligen rann svetten och kladdades ut med solkrämen och huden kändes minst lika röd som den såg ut. Körde armstyrka och mage innan jag lockades att testa lite yoga (från body-balance-upplevelsen) på egen hand och jag gillar det bara mer och mer!

Måndag:

Ett kort pass innan middagen blev 15 minuter crosstrainer och 15 minuter på sittcykel där jag kämpade för att inte glida av sadeln och tror jag spände en hel del nya muskler.

Tisdag:

40 min morgonjogg innan frukost! Jag trodde aldrig jag skulle klara av det och att dessutom springa med någon som är så mycket snabbare var jag rädd skulle göra mig på dåligt humör... men när turen går sida vid sida med någon man tycker om, utsikten är helt ny och bergen och havet lyses upp av solen som lovar en fin dag då kan det bara inte gå fel. Himla bra tur, speciellt med tanke på mina farhågor.Onsdag:

C:a 4,5 timme vandring. Precis där vi bodde gick Kroatiens högsta bergskedja och med gympaskor på fötterna, några smörgåsar från frukosten och torkad frukt som proviant påbörjade vi stigningen. Vi hade blivit varnade att det var farligt vid dåligt väder och att markeringarna kunde vara mer eller mindre bristfälliga och de kartor vi fick från turistbyrån betod av utritade stigar men utan några som helst hållpunkter så det var omöjligt att förlita sig till dem.

Regnet duggade hela tiden och jag kände mig både varm och kall på samma gång. Efter att ha gått fel och sedan äntligen börjat förstå systemet med prickarna på stenarna så tog vi oss högre och högre upp. Klättrade genom snåriga ris, över rullande smågrus och vickande stenområden. Det började kännas lite otäckt och väldigt brant och regnet tilltog. Trots att det inte var så väldigt långt till toppen så var det den brantaste biten kvar och det gick inte ens att ana hur någon människa skulle kunna ta sig upp dit. Efter en fikapaus tog vi ett moget beslut och vände hemåt medan vi hade krafter och gott humör kvar. Otroligt vacker utsikt fick vi och en lagom dagstur.Torsdag:

Nu började semesterlugnet infinna sig och det blev bara en morgonpromenad ytterligare. Det var så fint att gå på stranden, förbi hamnen, bagerier med nybakade godsaker och höra vågorna sakta skvalpa in över de vita klapperstenarna.Resterande dagar blev slappa, om än lite sightseeing med stadsvandring och promenad i nationalpark. Och så klart några längder i poolen, som var si så där 10 meter lång.

HEMMA

Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka i vackra Kroatien!

Naturen är helt underbar, vattnet alldeles turkost, människorna vänliga och maten otroligt god (förutom all denna pommes frites som de envisas med att servera till allt).

Även om vädret varit lite svajigt och några dagar varit regniga och kalla så har jag njutit, laddat batterierna och haft det väldigt fint.


RSS 2.0