MATFRONTEN

Nog för att det gick hyfsat att "vila sig i form" förra veckan men nu är det nya tag som gäller. Det är underbart härligt och en riktig lyckokänsla att få träna precis det jag vill. Utan några måsten (löpningen). Siktar självklart på en skidform men all den träningen känns rolig, lustfylld och spännande.

Ska bli bättring på matfronten också. Förra veckans synder styrker jag ett streck över.

Idag är jag nöjd med två rejäla måltider (plus frukost och frukt-mellanmål så klart).


LUNCH: Sallad med fem valfria ingridienser: Kyckling, fullkornspasta, majs, fetaost och cashewnötter. Mums!MIDDAG: Favoriten stekt lax och rotsaker i ugn, uppiffad med lite keso och soltorkade tomater

DAGENS TRÄNING

Cross-fit, 30 min

Följde med Elin på ett favoritpass. Sjukt intensivt och svetten rinner och pulsen är på topp redan efter ett par övningar. Härligt!

21, 15, 9 rep av varje övning som körs parvis.

Utfall med stång + Rodd med stång,
Knäböj med kickar och extra vikt i form av hantlar + Armhävningar,
Raka lyft hantlar axlar + Burpies,
Axelpress med hantlar + Klättrande armhävningar,
Bicepspress hantlar + liggande triceps kickback (stång/hantlar),
Magövning fällkniven + Rygglyft sneda.

Styrketräning, 30 min


Bonustränade bröst och rygg. Kul med sällskap och att få/våga prova lite nya maskiner.

Bröst(maskin), Rygg (bred framför), Bröst (bänkpress 10 kg + stång riktigt jobbigt på slutet), Rodd (lösa vikter tungt). Någon gång ska jag lära mig namnen på alla övningar men än så länge skriver jag förklaringar bara för att jag ska komma ihåg vad jag gjort...

DAGENS TRÄNING

Spinning, 75 min

Nytt upplägg på måndagspasset, men minst lika bra som det förra. Massa härliga låtar och tuffa intervaller. Jag körde slut på det sista i benen när vi stod upp och jobbade. Det kändes att jag sprang igår men på ett bra vis.

Styrketräning, 45 min

Ville komplettera med lite skidträning så jag körde blandade övningar för styrka i överkroppen. Darrar faktiskt nu i armarna när jag skriver och det är inte ofta jag lyckas ta ut mig så när jag styrketränar själv. Känns bra!

Biceps, hantlar 6-7 kg, 3 x 30-15 st.
Axlar, hantlar 3 kg, 3 x 15 st.
Triceps, kickback 3-4 kg, 3 x 22 st.
Ryggstol, 15, 14, 12 st.
Triceps, vikt bakom huvudet, 5 kg, 3 x 10 st.
Triceps, cc rep, 23 kg, 3 x 20 st (ökning).
Situps, raka, sneda 3 x 25 st.

DAGENS FÖRDOM

Ikväll när jag var på gymmet kom det fram en man och kommenterade att han så ofta såg mig träna.

-Ja, sa jag, men det är roligt att träna när man har ett mål att sträva mot.
Då granskade han mig uppifrån och ner och bedömde att: -Inte behöver väl du gå ner i vikt.
-(???) Vem har sagt något om utseendet. Jag pratar om prestationer och att träna för att bli starkare och uthålligare.

Han hade en typisk bild av den tränande tjejen idag förmodligen. Det kändes så bra att ärligt kunna säga att vikten är det minsta jag bryr mig om. Visst är det ok att träna för att gå ner i vikt men jag tror man kan ha så mycket roligare om man släpper den biten och fokuserar på träningsglädjen, styrkan och självförtroendet man får - och sen kommer nog formen på köpet...

Han spann sedan vidare på att det var svårt att prestera och tävla som tjej. Han ansåg att vi tjejer är så avundsjuka och inte kan unna någon annan att vara bra utan att det ska kastas skit.

Det var åter igen så roligt att få säga emot honom och tala om att min erfarenhet är tvärtom att vi kan stötta, peppa och låta varandra tävla efter bästa förmåga och utifrån våra egna förutsättningar. Jag har mött så trevliga och genuint härliga tjejer genom träningen/bloggen/funbeat som jag aldrig träffat annars.

LIDINGÖ TJEJLOPP, THE LONG STORY

Min Lidingö-helg startade redan i lördags då jag och Elin tidigt som sjutton åkte buss upp till Stockholm. Hon skulle springa Lidingöloppet, 30 km och jag skulle heja på. Det var en härlig, varm och underbar höstdag. Jag tror att det var bra för mig att vara på plats och känna av spänningen i luften redan dagen innan. Jag hann åka gratisbussen från Ropsten ut till Lidingö, lokalisera mig och hämta ut nummerlapparna, kolla in starten och målet.Timmarna gick fort och jag hade fullt upp med att försöka hinna med att följa de jag kände på plats. Här och var skymtade bekanta ansikten upp, både i publiken och i spåret. Det var en riktigt folkfest. När jag stod i mål och såg alla tappra löpare, ömsom gåendes, ömsom springandes grimagerande och med kramp eller de som gav allt i en sista spurt blev jag så rörd, vilken bedrift!


"Mina" två löpare som jag är riktigt stolta över!

Sprang på två Göteborgare, Andrea och Erika. Jag är djupt imponerad av Andreas prestation och den kan ni läsa mer om här. Erika skulle, som mig, springa tjejloppet och avklara Tjejklassikern dagen därpå.


Blogg-Andrea (Löpning och livet) Erika från Göteborg

Så blev det en relativt lugn lördagkväll och en skön, välbehövlig sovmorgon på söndagen. Vi hade tillgång till en egen lägenhet så jag kunde i lugn och ro äta frukost och förbereda mig för vad som var på gång. Morgonsolen sken in och skvallrade om ytterligare en fin dag.

Vi var på plats drygt en timme innan start och allt gick enligt planerna. Noterade att det var betydligt mindre folk i omlopp jämfört med dagen innan.


Chipet ska sitta på skon för tidtagning

Jag mötte upp Lisa (som jag träffat via FunBeat - underbara träningsvärld) och det visade sig att vi skulle starta i samma startled. I mitt tycke så är Lisa mycket bättre än mig på att springa och hon har registrerat snabba rundor i sin träningskalender så jag var något tveksam när hon föreslog att vi skulle göra sällskap under loppet. Vi kom dock överens om att jag skulle göra ett försök, eftersom hon varit förkyld under veckan som gått och fortfarande hade hosta och kände sig något nedsatt, och hon lovade att hon skulle springa iväg om det skulle gå för långsamt.


Jag och Lisa, innan loppet

Vi såg startgrupp fyra sätta av från sidan och kastade oss sedan in i vår startgrupp fem, bara några minuter innan startskottet. Gympade lite med friskis och svettis och försökte värma upp. Jag hann bli lite nervös att jag skulle få ont i benhinnorna, det hade jag inte ens tänkt på innan, men höll tummarna att det skulle gå vägen på relativt mjukt skogsunderlag. Jag tvekade angående valet om att springa med musik eller inte. Bestämde mig för att trots allt ha musiken på eftersom den alltid gör mig extra peppad men bara ha en öronsnäcka i så länge jag hade sällskap. Jag slog igång klockan för att söka satelliter och sen var det dags.

-Pang! Vi stod rätt långt bak i startgruppen och loppet började med uppförslut så det gick långsamt framåt. Vi försökte sätta lite fart men det var trångt och svårt att komma förbi. Det blev några frustrerande gång-steg och massa zick-zackande.

Trångt fortsatte det att vara och förvånansvärt nog tyckte jag att det gick relativt långsamt. Jag och Lisa korsade emellan de andra löparna och sprang om och förbi. Vi rullade på med riktigt bra fart i nedförsbackarna. Sprang med små steg i uppförsbackarna och... tyckte att det var roligt. Jag kände mig stark och som hemma i spåret. Det påminde ju om vårt skogsspår i Norrköping och nu var det bara att köra.

Svisch så var en tredjedel avklarat. Nu väntade Abborrbacken. Hur skulle den vara egentligen? Denna mytomspunna helvetesbacken som ALLA pratar om med rädsla i rösten. Jo, den var brant och den var lång. Och den var två-delad och inte riktigt slut när man trodde att den var det. Just ja, det hade jag ju faktiskt hört innan, men glömt för stunden... Jag var morsk till en början och ropade till Lisa att vi försöker väl springa. Gör vi? hörde jag hennes tveksamma svar. Och vi sprang ungefär halva tills vi upptäckte att det faktiskt gick lika fort att gå. Benen kändes sega och stumma just där och då men så började vi jogga igen och så kändes det bra igen.

Vid 5 km hade vi en tid om 32 min och jag tänkte att tidsmålet om 65 minuter borde gå om vi inte tappar mer nu. Jag var rädd att jag skulle bli plötsligt trött eftersom det hela tiden hade känts så bra hittills. Men tvärtom så kändes det bättre och bättre. Backarna avlöste varandra men det kom hela tiden utförsbackar också så vi kutade allt vad vi kunde för att tjäna in tiden. Bara 3 km kvar och jag kände mig pigg. Benen bar och jag gjorde fortfarande sällskap med Lisa. Jag sprang mest först och hon sa att det var bra att jag satte tempot. Det kändes overkligt.

En sista vätskekontroll och vi drack lite vatten. En kilometer till målet. Bara fem minuter kvar, ropade Lisa. Nu var det bara att öka. Känslan av att se publiken längs sidorna, applåderna och hejaropen, benen som springer fortare och kroppen som lyder är obeskrivlig. Att se hur målområdet skymtar fram mellan träden och höra speakern på avstånd referera loppet. Nu kör vi, skriker jag till Lisa och vi tillsammans springer om, om och förbi. I sista nedförslutet, ut på upploppet. Nu är det skönt härligt mjukt gräs vi springer på. Publiken jublar och jag älskar det. Den stunden när jag springer så fort jag kan och känner hjärtat slå, musklerna pumpa och adrenalinet som rusar genom hela kroppen. Jag är hög och helt genuint lycklig i kropp och själ.

Med bara några få meter kvar hör jag gulliga Elin heja från sidan. Jag är några steg före Lisa och vänder mig om och ser henne komma och så springer vi tillsammans in i mål på 1:01:15. Loppet kan sammanfattas som den roligaste och bästa löpupplevelsen jag någonsin haft, vilket toppades av att få springa fort och ge allt på upploppet. Helt otroligt vilken kick det gav!


Lisa och jag, på samma tid igen!Mötte även söta Nettan efter målgång. Jag fick äran att springa om henne i spåret och hon strålade som sol, alltid lika glad! Bra kämpat!

LIDINGÖ TJEJLOPP 10 KM

Det får "som vanligt" bli en kort variant till att börja med och en längre imorgon...

Jag gjorde det!


Och jag är nöjd! Stolt! Glad!

Tiden blev 1 tim 1 min. Det kändes lättsamt och roligt. Och jag hade sällskap hela vägen, otippat men otroligt kul.

Men så gäckar mitt huvud mig med migrän, så som hela veckan och helgen. Så nu vill jag inget hellre än att krypa ner i min egen säng och sova tills jag mår riktigt bra igen.Min löparvän Lisa och jag...

TACK för allt otroligt stöd. Jag blir rörd!

UPPLADDNING

0-22529b2b40ff871f1e1da27715d4cf34.png

Uppladdning kvällen innan, med ett helt bord av tapas!

Idag har mitt resesällskap gjort sitt och sprungit imponerande 30 km. Själv har jag också sprungit runt halva Lidingö och jagat löpare, fotograferat och räknat ut vem som kommer var när med blandade resultat. Jag är i alla fall ruskigt trött i benen och huvudet samt känner även av ryggen just nu.

Nervositeten har inte dykt upp än... men så känns det lite som att 10 km inte är nåt mot dessa 30 km som avverkades idag, av så många tappra...

 


NU...

...är jag mätt och belåten.
...är alla grejer framplockade.
...är löparkläderna tvättade och nästan torra.
...är ipoden laddad.
...ligger jag i sängen och väntar på att klockan ska ringa om fem timmar.
...är det inte lång tid kvar till söndag, till klockan 14:10, till startskottet.

Håller tummarna för alla som springer, både imorgon och på söndag.

MIDDAG

Nu ska jag iväg och bli bjuden på fredagsmiddag.

Mitt bidrag blir den här pajen som just nu står och doftar gudomligt i köket, om jag får säga det själv...Höstig äppelpaj, ska avnjutas med vaniljsås

FÖRBEREDELSER

Sista timmarna hemma. Imorgon är det dags för Lidingöloppet, det superlånga och så halvan. Jag är på plats som moraliskt stöd, fotograf och som en spark i baken.

Lika viktigt att orken inte tryter för mig som för de som springer. Jag har redan gjort en matlåda som kan intagas på bussen upp eller i någon lämplig paus på väg mot boende, buss, nummerlappar, starten, målet...


Nyttigheter

PÅ PLATSDet blev en sån här igen. Dock i en ny fräsig färg!

Det är så roligt att handla med rabatt...

LÄTT PANIK

TRE dagar... om tre dagar vid den här tiden är det över. Tjejklassikern. Mitt sista delmoment löpningen, genom Lidingös terräng och backar ska vara avklarad om allt gått vägen.

Jag har inte tränat så mycket som jag hade önskat. Löpformen har inte gått framåt sedan Tjejmilen en månad tillbaka.

Igår och idag är överstrykna med ett tjockt svart streck. Huvudet har hindrat mig från att göra något. Uppladdningen är noll och jag har dessutom ätit godis för att "trösta" mig. En helt galen matematik men det blir lätt så.

Målet är fortfarande att klara loppet på 1 h 5 min. Med alla skräckbackar och vissa partier med gång(?) och dagens form så är jag nöjd med eventuella sextiofem minuter i spåret. Min motivation är att genomföra alla moment med stolthet och på bästa möjliga sätt. Den som lever får se hur det går...

DAGENS FÖRSÖK TILL TRÄNING

Löpning, 15 min.

2,3 km. Det skulle ha blivit intervaller idag men klarade tyvärr inte av att springa mer än 15 minuter. Marken gungade, ögonen svartnade och fokus försvann. Det började med en lätt huvudvärk som jag hade förhoppningar om att kunna springa bort men tyvärr fungerade det inte den här gången.

Dagens jobb-uppdrag innebar 35 mil bilresa och stor anspänning så det var inte så underligt att huvudet sa ifrån. Jag hade gärna velat ut och träna och vara nöjd med att kunna använda min kropp fullt ut, speciellt efter mötet med en fantastisk ung kille - med stora visioner men bara ett ben...

RABATTDenna kunde inte ha kommit mer lämpligt! Mina nuvarande (av ovanstående favoritmärke) ligger alltid i tvättkorgen...

LINNEAv någon anledning så har jag inte många Adidas-plagg i min garderob. Frågan är om inte det här är det första? Idag invigde jag ett rea-linne. Underbart långt och med resår nedtill!

MAT

Medan jag satt i roddmaskinen så fantiserade jag om ett mål, att komma fram till en stor tallrik med renskav, serverad med potatismos och lingonsylt. Så jag var tvungen att ordna det när jag kom hem...


Superenkelt och gott!

DAGENS TRÄNING

Roddmaskin, 30 min

6 km.

Löpband, 40 min.


Rejäl lutning 3,0. Inför Lidingö tänkte jag, och så kändes det i benen också. Löpbandet visade helt galen hastighet men jag körde på känsla, uppskattningsvis knappt 6 km totalt men nöjd ändå.

Idag var det segt att ens ta sig i kragen och byta om. Det är svårt när jag jobbat över, börjat bli hungrig, somnat på bussen att då försöka ladda om. Men, det blev iaf lite träning. Imorgon är jag på tjänsteresa hela dagen och tyvärr ingen träning.

DAGENS TRÄNING

Löpning, 43 min

7 km.

Har spenderat helgen på annan ort tillsammans med en hel familj och haft händerna fulla av söta barn som ömsom skrattar, busar och gnäller, gråter för att sedan komma och kramas. Det har varit svårt att både hinna och motivera sig för att träna.

Idag kom jag dock ut i ett närliggande skogsspår och körde 2,5 varv vilket var helt underbart. Soligt, vackert och - håll i er - roligt att springa i skogen! Ett stort plus inför nästa helg och Lidingös utmaning.

Stor minus är dock att backarna tar kål på mig. Jag kan motivera mig att springa upp men väl uppe håller jag på att säcka ihop. Tinningarna spänner, halsen pulserar, brösten håller på att sprängas och benen bär knappt...

Dagens träning.

3c78b28492d241e15a9a36f70c615529.png

Löpning, 27 min.

Idag är jag jätteglad över att jag både ville och hann, och faktiskt gjorde bedriften att ta mig ut och träna. Tiden var knapp men tillräcklig. 5 min uppvärmning och jag körde lite kickar och höga knän. Sen gav jag mig av på den närmaste rundan som jag trodde skulle ta 24-25 minuter.

Det var jobbigt att springa och det ville jag att det skulle vara eftersom det var ett kort pass. Det kändes faktiskt bitvis som jag sprang, inte bara lunkade i mitt vanliga tunga steg. Det gick på 21:54 och vid tillfälle ska jag se om det är min bästa tid. Snittet blev i alla fall 10,4 km/h och det låter inte som någon rekordtid, ens för mig. Men det får bli senare.

Just nu sitter jag i en nedsläckt buss på väg till Stockholm och lyssnar på Alex Schulman sommar-prata och snyftar lite diskret för mig själv...


ELOGE

En stor eloge till Vasaloppets administration. Redan ikväll har bekräftelsen kommit med startnummer, startled och allt! Endast några timmar efter att jag fyllde i anmälan. Imponerande!

Dessutom har de en ny design på hemsidan och det var väldigt enkelt att anmäla sig. Testa du också!

DAGENS TRÄNING

Löpning, 50 min

Jojomen! Det trodde jag inte för en dryg timme sedan... Men så tog jag mig i kragen. Körde lite pepp-talk speciellt utifrån dagens officiella anmälan(se nedan) och så bilden av att avsluta tjejklassikern på ett värdigt sätt. Jag förtjänar faktiskt att ge mig själv träningen så att det blir en rolig dag på Lidingö.

En extra nackdel med löpningen är att det mörknar så fort på kvällarna nu och det är lite kämpigt att ge sig iväg när det skymmer. Löpbandet var inte ett ok alternativ, jag måste ut och springa naturtroget, helst i skogen men åtminstone på grus. Det är typ det värsta jag vet men... jag måste, för att kunna bli bättre. 

Så det blev uppvärmning, väldigt lugnt, för att skona benhinnorna. Kändes dock lite konstigt att knappt svettas under uppvärmningen. Sen lite halvsporadiska intervaller om 500m/200m i ett försök att få upp farten något. Kort nedvarvning och sen ett ryck i uppförslut och slutligen en promenad hem. Blandat pass men det kändes rätt ok.

Uppvärmning:
3,3 km 8,7 km/h
Femhundringar:
1: 3:04, 9,7 km/h
2: 3:12, 9,4 km/h
3: 2:58, 10,1 km/h
4: 2:55, 10,3 km/h
5: 2:51, 10,5 km/h
400 m - 1:54 - 12,5 km/h (uppför)

Jag har inte använt mitt pulsband på länge och jag tycker att det är rätt skönt att slippa se pulsen stiga eftersom det gör mig stressad. Nu försöker jag snarare känna efter istället för att läsa siffror.

NU GÄLLER DET!

Såå himla roligt! Och nervkittlande...


DAGENS TRÄNING

Löpning, 65 min

Åh, hatade löpning... Snart, snart ska ni slippa höra mig tjata om den mardrömslika träningen jag pysslar med som kallas löpning. Idag har jag kämpat mig igenom skogsspåret 5,3 km och försökt spurta lite eller åtminstone öka så mycket det var möjligt i uppförsbackarna. Det var tunga ben och nästan svårt att hålla balansen för att benen ville bara vika sig mellan kilometer två och tre. Men jag tog mig runt och tillsammans med transport till och från spåret så blev det 10 km i ett. Väldigt nöjd med tiden när jag tänker efter - med tanke på förutsättningarna...

MERA ROLIGT...

Det lutar åt att det blir ännu mer roligt inplanerat i höst. Helgerna går åt fortare än jag hunnit stava till: träningsvärk.

Lidingöloppen, träningshelg i Eskilstuna med blogg-tjejer och nu så 24-timmars-spinning i Göteborg. Återigen till förmån för Cancerfonden och då känns det lite extra bra. Roligt om jag kan åka ner med Antilooperna, Norrköpings cykelklubb.

Tillsammans med mina övriga påhitt som enbart är direkt träningsinspirerade så är jag i stort sett fullbokad fram till jul. Mycket roligt!

MIDDAG

En mustig höstgryta på bland annat egenhändigt plockade trattkantareller...
DAGENS TRÄNING

Spinning, 75 min

Måndagsspinning igen, en favorit! Härliga intervaller. Sällskap med Elin!

Body Combat 60 min

Hade lite ork kvar och hoppade på ett extra pass. Inte lika roligt som sist jag körde...

DAGENS TRÄNING

PASS I
Löpning, 50 min

8 km.

Jättenöjd över att faktiskt ta mig ut för att springa. Det gick rätt bra de första fem kilometrarna och sedan märkte jag att det blev tyngre och att tempot sjönk. Kom igen den sista kilometern och spurtade lite grann (visserligen i en nedförsbacke).

PASS II
Rodd, 14:20

3 km. Uppvärmning. Det börjar bli riktigt kul att köra roddmaskinen. Tungt och svettigt.

Styrketräning, 1 tim


Triceps, latsdrag 4-6 kg
Axlar, stång
Mage, stol
Rygglyft
Biceps, hantlar 6 kg
Bröst liggande, hantlar 6 kg
Axlar, hantlar 3,5 kg

EN DAG I SKOGEN

Vandring, 3 tim 35 min (totalt ute 6 tim 15 min exkl bussresa)

21 km.

Här på busshållplatsen startade min tur. Fullastad med c:a 8 kg packning, en ny funktionsskjorta ( så nördigt!) och gympaskor än så länge...Planen var att hålla mig till större skogsvägar i avsaknad av både karta och lokalkännedom.Styrde mina steg mot Sörsjön och var glad och nöjd så länge det fanns skyltar och längdangivelser.Ett idealiskt rastställe. Jag svettades en hel del i solen idag och det är viktigt att fylla på med vätska och energi för att inte krafterna ska ta slut innan man är hemma igen.Jag blev fantastiskt glad när jag hittade lite trattkantareller! Det är så härligt att hitta en liten täppa och så när man sätter sig ner på huk så hittar man bara fler och fler och upptäcker till och med att man nästan klivit på dem...Traskar vidare... 

Vilopaus och njuter av tid för mig själv och av att få filosofiera över allt och inget och hur jag vill att framtiden ska se ut. Att titta upp på talltoppar är underskattat.Men dagens höjdpunkt var ändå att få stanna och fika. Omringad av skogen, med vitmossa och lingonris under baken och ett stilla vatten framför... Varmchoklad och smörgåsar när de smakar som bäst.Sen gick jag lite på måfå, uppför, uppför, uppför i många kilometer och för att göra en lång och jobbig historia kort:

Började bli trött. Kände inte igen mig. Pratade slut på pengarna i mobilen. Fick smått panik. Tappade bort mig helt. Såg farliga MC-killar som drack öl. Gnällde på pappa som ringde för att han inte visste var jag var. Frågade om hjälp på en hästgård. Blev upplyst om att jag gått helt fel. Fick skjuts av snälla Elin ända hem.


SKOGENS GULD

0-24757b1d526b0e03be983de5ef54878e.png

 

Tjoho! Jag hittar svamp! Vilken bonus! Vilken härlig dag! Nu ska jag sätta mig i den fina vitmossan på en sten o fika... Det gäller att uppskatta nuet.

 


MATSÄCKNu är ryggsäcken packad och jag ska ut till skogs... Så mysigt att ta med matsäck och det ser ut att bli en fin solig septemberdag.

NY FRUKOST

Läste igår i någons blogg om keso och bär som tillbehör till gröten och bestämde mig för att testa.

Inte riktigt någon höjdare tyckte jag som var tvungen att söta med lite socker för att få ner det...


DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min

Fredagsspinning. Förstår inte hur jag kunde föredra detta framför löpning, eller?

Rodd, 15 min

Lite jobbigare idag men skönt när det var klart.

Crosstrainer, 20 min

Ville inte riktigt gå hem så jag körde slut på benen ordentligt.

TRÄNING TVÅ

Tennis, 60 min

Fick möjlighet att hänga med tre brudar och spela lite tennis. Jag har bara testat tennis en gång förrut och min uppfattning då (som nu) är att det är svårt att ställa om när jag spelat en hel del badminton. Det blir liksom många handledsslag och underifrån istället... men det var jätteroligt i alla fall och jag försöker gärna igen för att bli bättre.

Bra träning för både snabba balanserade steg och armstyrka.


Utmanarna


Mitt hyrda racket!


Jag försöker serva...

Jag är så himla nöjd med kvällen som blev tokfylld av träning och nya roliga saker. Så mycket bättre än att stanna hemma och bara låta kvällen försvinna framför datorn med risk för onödig godiskonsumtion.

TRÄNING

Inlines, med stavar 1 tim 15 min

Det var så nära, igen, att jag fastnade hemma. Det var så fint väder och jag hade tänkt att springa men kroppen kändes tung och jag började den farliga övertalningen om varför jag kunde unna mig att stanna hemma. Jag hann äta lite glass och slappade en stund och läste träningstidningar. Då kom inspirationen: solig, varm kväll och inlines? Fick med mig Lina ut och det var otroligt häftigt att övervinna rädslan, nervositeten och sen känslan av att nästan åka skidor igen när jag stakade. Underbart!

Det blev iaf drygt en mil totalt inklusive mycket bromsträning.


Vackert i hamnen, en torsdagskväll


Hjälm måste man ha! I alla fall när man är så vinglig som jag är...


Lina var duktig och snabb!

ÄVENTYR

Ikväll har jag varit ute på äventyr x två. Jättenöjd och trött nu så jag skriver rapport imorgon istället!


MIDDAG

Gjorde en variant av Arlas populära recept på kycklingfilé lindad med parmaskinka och balsamicosås. Såsen är en fantastisk god favorit men fick ikväll bli lite smalare med matlagningsgrädde och skinkan hoppades över helt. Korngryn serverades till och så lite grönsaker och keso. Mums!Min middag!

DAGENS TRÄNING

Löpning, 55 min

Måste måste måste springa... Mindre än tre veckor kvar till sista pusselbiten i tjejklassikern och eldprovet Lidingö. Det känns jobbigt - igen!

Det blev ett godkänt pass idag ändå. Backintervaller i skogen. Tills det blev för mörkt och jag inte vågade vara ute ensam längre och sprang hem.Inte så taggad innan


GÅRDAGENS TRÄNING

Det var en tung kväll och jag var svindlande nära att ligga kvar i soffan. TACK pappa som per telefon pushade mig i rätt riktning. Det var riktigt kul att köra när jag väl kom iväg - som det alltid är!

Roddmaskin, 14 min

3000 m, uppvärmning

Styrketräning, 50 min

Triceps, cc rep 3x15
Axlar, stång 3x10,12,10
Biceps, curl 3x30,15,15
Triceps, kickback 3x20
Axlar, hantlar 3x10
Magstol, 3x11,9,12 från botten med armar bakom huvud
Rygglyft, 3x10,8,9


Löpband, 12 min.

Ökade från 6,0-8,5-10,0-11,2-11,8-12,3.


TIDNINGAR

Efter tjejmilshelgen är mitt frukostbord fullproppat med massa rolig läsning! Finns en risk att det blir ännu svårare att hinna med bussen på morgonen nu för tiden...
AVOKADO!Nog för att jag saknar sommarens jordgubbar men de här har varit efterlängtade!

DAGENS TRÄNING

Spinning, 75 min

(Åh vad glad jag är att datorn fungerar - om än tillfälligt!) Idag var jag sänkt av migrän efter jobbet men tack vare medicin kom jag iväg på passet som jag planerat och det blev bättre och bättre. Mådde kanon efteråt och det var lika roligt som vanligt! Mycket tungt pass med härliga backar och bra låtar!

DATASTRUL

Här är lite tyst nu för tiden och det beror inte bara på att jag inte tränat i helgen... utan på att datorn inte vill starta... men jag jobbar på det. Saknar att kunna läsa alla andras bloggar.

DATASTRUL

Här är lite tyst nu för tiden och det beror inte bara på att jag inte tränat i helgen... utan på att datorn inte vill starta... men jag jobbar på det. Saknar att kunna läsa alla andras bloggar.

GÅRDAGENS TRÄNING

(Jag ligger fortfarande ett steg efter, pga datorn)

Crosstrainer, 60 min.


Ville egentligen springa men benen gjorde ont, rumpan likaså och det är plågsamt att bara röra sig normalt. Det fick bli hyfsat skonsam crosstrainer, svettades bra! (Tycker att det är lite tråkigt att Body Pump alltid merför en-två dagar efteråt där man knappt orkar röra sig pga sjuk träningsvärk.)

GÅRDAGENS TRÄNING

(Ligger lite efter med rapport. Min dator vill inte alltid starta när jag vill att den ska göra det.)

Styrketräning, 60 min

Höstschema, årskort och vanliga rutiner. Äntligen var det dags att köra Body Pump igen! Ny instruktör som körde igenom många gamla låtar, således kunde jag hänga med bra, kul!

Löpband, 20 min

Försökte jogga lite men det var slutkörda ben, så jag gick snabbt och varvade ner.

Crosstrainer, 20 min

Konditionsträning, inriktat mot skidor.

KVÄLLENS INTAG


Först lite plockmat, mycket gott!Tre sorters vin och sex olika ostar! Delikatesser!

DAGENS TRÄNING

Löpning, 25 min

Bättre än inget. Ikväll hinns det inte med någon träning så jag tog med löpargrejer till jobbet. Inspirerad från funbeat-kompisar som rapporterat om sina små lunchrundor testade jag att sticka ut ett varv runt Stångån.

Himlen öppnade sig och regnet öste ner och jag blev genomblöt från topp till tå. Kände mig duktig och fick cred från mina kollegor.


DAGENS AKTIVITET

Promenad, 55 min

5 km. Det blev en lugn tur med trevligt sällskap av Annelie. Tunga ben idag och mycket i huvudet. Otroligt varmt och kvavt ute, c:a 26 grader!

RSS 2.0