DAGENS TRÄNING

Längdskidor, 90 min

Förmiddagspass i Torsby skidtunnel. 10 varv run 1,3 km-slinga enkelriktat. Tungt och svårt att komma in i skidåkningen. Det blev något bättre under tiden.

Längdskidor, 60 min

Teknikpass. Övade på olika åktekniker och fick mycket positiv feedback fastän jag gärna ville ha konstruktiv kritik. Insåg nog att det är främst konditionen som behöver tränas. Det blir alltså till att fortsätta löpträna.

Längdskidor, 60 min

7 varv som avslutning. Nu började det kännas bra och roligt med åkningen igen.

Totalt c:a 28,5 km.

SKIDOR

0-7259957511aa7fcb7b229a82aaf8ca89.png

 

Här är vi ett gäng i Torsby och har just avslutat ett teknikpass i skidtunneln. Vår lärare Tobias Fredriksson i mitten. En längre rapport kommer senare...

 


GÅRDAGENS TRÄNING

Löpning, 30 min

4,6 km. Kände mig mer eller mindre tvungen att ge mig ut en liten sväng den här veckan. Jag vet ju att det blir svårare och svårare annars. Skönt att springa utomhus trots att det är mörkt och lite kallt. Dock klädde jag mig för varmt idag igen. Det är svårt det där med att reglera temperaturen.

Power-yoga, 60 min

Inspirerad av helgens Body Balance gav jag mig på yoga men oj vad stel jag kände mig idag och det var en massa svåra övningar som jag inte hade en chans att klara av.

Vi skulle även göra solhälsningarna själva i vår egen takt men jag kände att jag behövde lite mer guidning och behöver påminnelse om vad som ska sträckas ut, vad som ska lyftas och så andningen. Att stå på huvudet gick inte alls, det gjorde ju ont på hjässan. Inte ett jättelyckat pass men fick åtminstone stressa ner och sträcka ut kroppen...

TILL ALLA SNÄLLA

TACK så mycket för den enorma responsen på mitt inlägg nedan. Tänk att man kan få så mycket tillbaka när man ger lite av sig själv! Jag är innerligt glad!

TJEJKLASSIKERN - MINA TANKAR...

Nu har det gått en månad sedan jag slutförde den sista grenen i Tjejklassikern. Det känns så som det ofta gör, när man tänker tillbaka på något, att det både var så länge sedan och även som att det bara var igår. Lidingö, Grönsta gärde, löpningen i alla uppförs- och nedförsbackar, tillsammans med Lisa och hela härliga helgen med Elin i Stockholm...

Det är lätt att bara titta på prestationer, tider och resultat men den största förändringen för min del syns inte, den har nämligen skett inuti. Jag kommer inte från en särskilt sportig familj och min träningshistoria består till största del av fotboll, en lagsport där jag kunnat hålla mig i bakgrunden. Det svåraste under det här året har varit att övervinna mitt eget psyke, mina farhågor och min nervositet. Min osäkerhet och känslan av att inte vara förberedd har nästan brytit ner mig. Jag har varit lite av en expert på att tänka: "Jag kan inte." "Det går inte." Det har varit och kommer säkerligen förbli ett av mitt livs största hinder men jag har också lärt mig att den allra skönaste känslan är när jag kämpat inombords och vunnit striden mot mig själv. "Jag kan visst." "Det här kommer att gå skitbra!"

Jag kan vara till synes tuff på ytan och tro mig ha alla svaren på förhand men så i skarpt läge står jag där skakandes och ångrar mig och vill bara stoppa huvudet i sanden. Jag har blivit bättre på att hantera det nu. Jag har erfarenheten som säger att det kommer att gå bra ändå och det är en trygghet.

För mig har det varit klurigt att komma på att man även som vuxen, i en roll man redan kommit in i och accepterat, kan försöka ändra på spelreglerna och ändra på förutsättningarna om vem "jag är...". Jag är ju ingen löpare. Eller skidåkare eller cyklist för den delen. Jag är ingen träningsmänniska. Jag är(var) ju däremot rätt bekväm av mig, en godisråtta som tycker om bra filmer, att fotografera, dreja och att resa. Det blir som en slags konstant sanning. Det går dock att ändra på eller åtminstone att lägga till något eller ta bort något man inte längre tycker om. Under min förändring så har ingen annan protesterat eller ens märkbart reagerat. Det är jag som bestämmer själv vem jag vill vara.

Jag har egentligen ingen aning om hur jag uppfattas som person. Generellt tror jag i alla fall att man inte uppfattas som man tror att man gör. Jag fick en fin komplimang för inte alltför länge sedan: "Du gör det du själv vill och är inte beroende av någon annan". Det gjorde mig jätteglad och så tänkte jag på allt som jag gjort på egen hand. Om jag suttit och väntat på någon annan så hade jag aldrig lärt mig bugga, boxats, hoppat fallskärm, flyttat till Norrköping, blivit stödperson på Brottsofferjouren, bestigit Kebnekaise eller åkt till Thailand. Vilken tur att jag vågat prova!

Men ibland funderar jag på vem jag var innan... Innan vad? Innan träningen, innan bloggen, innan mina mål. Det är verkligen som att jag gjort ett avstamp och börjat leva eller hittat mig själv... utan att låta allför halleluja-frälst men jag hoppas att varje människa skulle få känna så här. Hitta något som är roligt att hålla på med. Det är ju så enkelt. Jag har ett mål varje dag och jag trivs bättre än någonsin med mig själv. Med varje litet framsteg så har jag blivit tuffare och lite modigare och vågat stå upp för mig själv. Jag hoppas och vill tro att det märks.

Tänk att jag har gjort det. Det känns ofattbart att jag, den Annika som började skriva bloggen och knappt vågade andas om att jag faktiskt hade anmält mig till t.j.e.j.v.a.s.a.n. av rädslan för att misslyckas, har fortsatt att tävla och testa nya grenar och haft så otroligt roligt under tiden. Jag köpte skidor och tränade som en galning utifrån mina mått mätt och åkte tre långa mil med ett leende på läpparna. Jag införskaffade en cykel, lärde mig cykla fastspänd i pedalerna och tre veckor senare genomförde jag en underbar Tjejvättern och fick mersmak av cyklingen. Började cykla med Norrköpings cykelklubb Antiloperna och körde även tre dagsetapper av Ride of Hope på semestern. Tog en simkurs under våren för att lära mig crawla, köpte en billig våtdräkt och körde en massa mil till Vansbro för att simma 1 000 meter. Och... slutligen efter många duster med löpningen och känslan av att springa som en elefant så sprang jag först Tjejmilen runt Djurgården en underbar sommardag och så kom finalen i Lidingö, en mil i terräng och jag sprang så fort benen bar och log...

Det är därför jag är sjukt stolt. Inte för att tjejklassikerns 3 mil, 10 mil, 1 km eller 10 km är de svåraste eller tuffaste distanserna eller loppen. Utan för att jag har överbevisat mig själv. Jag har gjort något nytt, övervunnit rädslor och tvingats tro på mig själv...

Det var viktigt för mig att starta upp det ensam och att få hitta och känna styrkan i mig själv. Sedan har det varit en otrolig bonus, och en glädje som jag aldrig kunnat föreställa mig, att få träffa så fina vänner i samband med träningen. 

Och nu, nu är det över, avklarat, genomfört... Så här i efterhand så var det ganska enkelt. Den idrottsliga biten var inte det stora hindret. Tjejklassikern var en perfekt start och ett underbart år men jag kan mer och vill pressa mig mer. Jag vill ge allt och verkligen få slita och kämpa för att klara mina kommande mål. För då ska jag njuta ändå mer när jag väl klarar dem!


-Livet är underbart och berg är till för att bestigas!

DAGENS LUNCH

3876e3463c89df2a2237d1cb06409c9a.png

DAGENS LUNCH


DAGENS TRÄNING

Roddmaskin, 15 min

Intervaller på 2 min. 2:30 min/500 m - 2:10 min/500 m. Kom ner i 2:00 sista intervallen, kändes bra.

Crosstrainer, 30 min


Intervaller, level 3. Svettigt!

Styrketräning, 45 min


Bröstpress, 18-20,5-25 kg x 10 rep.
Lats drag, 32 kg 3 x 10 rep.
Rygglyft m 5 kg 3 x 10 rep.
Magstol, raka och sneda m 5 kg, 2 x 10 rep.
Upprätt rodd W-stång, höjning med 5 kg, 3 x 10 rep.
Marklyft med rodd, 22,5 kg 3 x 10 rep.
Bicepspress 15 kg stång.

Trött i hela kroppen och förvånande nog även i triceps.

AKTIV VILA

Hoppas över löpträningen idag. Är inte riktigt pigg och dessutom känns benen inte riktigt upplagda för backintervaller. Det är faktiskt en ärlig ursäkt och ingen undanflykt. Är lite avundsjuk på Emelie som just nu värmer upp med löpgruppen och sedan får köra järnet!

Promenad, 90 min

Snabb promenad i höstsolen. Riktigt skönt väder.

Även mental träning, lyssnade på Renata Chlumskas sommarprogram och (förvånanande?) grät en skvätt.DAGENS TRÄNING

Jag har känt mig oförskämt pigg idag trots helgens bravader. Jag hoppade dock över måndagens härliga 75-minuters-spinning men tog mig ner till gymmet en sväng.

Roddmaskin, 15 min

3 km.

Styrketräning, 60 min

Hela kroppen men med visst fokus mot skidåkning.

Bicepspress, hantlar 6-7-8-9-8-7 kg. Triceps, bakom huvudet 6 kg. Triceps kickback, 5 kg. Axlar rakt fram, 3 kg. Axlar hantellyft åt sidan, 4-3-4 kg. Rygg, latsdrag 34 kg. Rygglyft, m 5 kg. Magstol m 5kg, raka och sneda. Tricepspress cc, 27 kg.

Crosstrainer, 15 minSHOPPING

Jag hann även med lite shopping under mitt spinning-dygn i Göteborg. Fick köpa en cykeltröja från Trimtex där hela beloppet gick rakt in till Cancerfonden.

Jag kunde inte låta bli för en sådan bra sak, och så passade den bra också...Om någon vill vara med och lämna ett bidrag till Cancerfonden genom 24-timmarsspinningen så går det snabbt att ordna på deras hemsida.

ROSA BANDET-DYGNET, KL 08-13

Jag kravlade mig upp från gymgolvet kl 8 och kände mig lite mosig i huvudet. Hade dock fått ett ryck innan jag gick och la mig och bestämt mig för att köra ett extra träningspass, Body Balance, som också var till förmån till Cancerfonden.


Inspirerande ord på väggen i salen

Charmige Jim var instruktör och eftersom jag missade samtliga hans tre spinningpass så kändes det inte mer än rätt att jag åtminstone testade Body Balance. Det var ett pass influerat av Thai Chi, Yoga och balansövningar. Jag glömmer bort emellanåt hur roligt det är med yoga men detta var ett riktigt skönt och härligt pass som får mig att vilja yoga mera. Uppskattar Jims ledarstil och diskreta instruktioner underövningarna samt att de visade olika svårighetsgrader. Min rumpmuskel protesterade dock några gånger men i övrigt gick det över förväntan och svetten rann även under detta pass.Handlade frukost i receptionen (som bemannades av supertrevliga Catharina och Carina) och käkade mina pannkakor tillsammans med Erika, Andrea, Susanna och Sara.

Klockan 11 var det dags att hoppa på cykeln igen för att avverka de sista två timmarna.

Första passet instruerades av två ledare från SATS som ledde varsin del. Jag minns det som ett bra pass även om jag blandar ihop detaljer från ala olika pass under dygnet. Benen kändes fortfarande pigga och det var så kul att köra på.


Linda och Magnus under passet All in!

Här fastnade jag på bild också...

Så var det dags för finalen. Två rosa flickor tog oss igenom en tuff timme i olika trappsteg. Bra musik som fick mig att ta i det där lilla extra.

Under slutet av passet började det ramla in deltagare, instruktörer, arrangörer, fotografer och lokalen var sprängfylld av glada påhejare!


Inger och Maria leder oss i MÅL...

Det var stort, mäktigt och häftigt att få vara med och cykla till applåder och jubel... och så till rytmen av låten som döpt hela passet med namnet: Over the hills and far away...

Rosa skumpa serverades och Maria berättade med gråten i halsen om hur idéen till 24-timmars-spinningen kom när hennes mamma fick cancer. Eftersom svetten redan rann märktes det knappt att mina tårar också kom... Rörd över allas prestationer och över hur fantastiskt roligt det kan vara att göra något så bra!

Här finns ett klipp precis från sista stigningen.


Hela glada gänget bakom det rosa fantastiska eventet!


Sju cykeltimmar och ett Bodybalance-pass senare: SKÅL och TACK för den här gången!

ROSA BANDET-DYGNET, KL 00-08

Klockan 01 körde jag igång med nattpassen.Hade prickat in två cykelpass med video. Dock var det första passet enbart foton från en Italien-cykel-resa och inte riktigt så häftigt som jag hade hoppats på... Dock bra musik med blandning av disco och rock!


Jag och Markus från Ride of Hope

100 % rock hette det andra passet. Videofilmen bestod av musikvideorna till rocklåtarna.

Riktigt bra drag och vi sjöng med i flera låtar! Häftigt att sitta mitt i natten och svettas tillsammans med 20-30 andra galningar!


Rockpasset

Efter mina två inbokade pass var jag på topp och kunde inte motstå frestelsen att sitta kvar och köra nästa timme också...

Anders Nilssons beskrivning lockade mig och jag vet ju att jag kan bestiga Kebnekaise.


Anders hade med sig fjällkartan

Efter tre pass köpte jag en varmkorv i Rosa Bandet-kiosken och tog sedan en skön dusch.

Sen väntade min sängplats i gymmet och jag fick c:a tre timmars sömn innan jag klev upp till nästa utmaning...

ROSA BANDET-DYGNET, KL 13-24

På plats i den rosa spinningsalen!


Mitt första pass kl 15


Mina Ride of Hope-kompisar!

Anna cyklade 12 timmar på rad!
Göran lyckades missa två tåg, åka taxi Uppsala-Stockholm och köpa ny tågbiljett för att cykla 10 timmar för Rosa bandet!


Jag är fokuserad på cykeln...


Sara som delade cykel med Nilla under hela dygnet.
Stefan som cyklade HELA dygnet, 25 timmar!


Skoproblem. Hela klossen lossnade...


...och satt kvar i pedalen.

Detta trots, eller på grund av, att jag hade hela tre rara karlar som hjälpte mig montera dem..?

Mellan mina pass roade jag mig att kolla på Roller Race.Ett gäng herrar ställde upp de här cyklarna och så tävlades det man mot man, kvinna mot kvinna. Det gällde att cykla så fort man bara kunde. Väldigt underhållande! Kolla filmerna...

Själv sparade jag dock på krafterna till kommande pass.


Förberedelser


Kläderna rök efter ett par omgångar!


Den obesegrade mästaren cyklade ofattbart snabbt


En halvtimme vilade jag på gymgolvet, bredvid hantlarna innan det var dags att köra igen...

KÄNDISSPOTTING

Det drösade av bloggare på Sportlife i helgen. Så roligt att få träffa massa fina och härliga människor på riktigt!


Inspirerande Sara på plats på cykeln!


"Idolbild" över en snabbfika mellan cykelpassen


Rosa snyggingarna Andrea och Susanna dök upp mitt i natten!


Fick hälsa på Emil, som var med och jobbade under dygnet...

LIVE

0-16ccb2d6fd60000c12c5c3df508c0e0f.png

FINALEN på Rosa Bandets 24-timmars-spinning! Gåshud på armarna och mjöklsyra i benen, precis som det ska vara!


MITT I NATTEN

Klockan är tre, eller egentligen två eftersom vi ställt tillbaka klockan precis.

Jag kunde inte låta bli att sitta kvar en extra timme på cykeln när det presenterades som en fjällresa i vinterskrud över Kungsleden och precis den sträckan som jag gick i somras! Innan det värmde vi upp med 100 % hårdrock och det blev allsång till musikvideorna som visades! 

Vilken adrenalinkick detta är! Hur ska jag kunna sova nu?

Fem timmar avverkade totalt nu för mig och imorgon väntar ytterligare två. Nu snabbdusch och några timmar på en luftmadrass i gymmet mellan hantlarna och maskinerna...


Rocktjej med video, mellan 02 och 02!

24-TIMMARS

Nu är det äntligen fredag och helg igen! Jobbet är slut och nu väntar en bilresa till Göteborg och Rosa bandets 24-timmarsspinning. Jag ser fram emot helgen jättemycket.

Eventets hemsida är så proffsig och snygg. De verkar ha koll på allt, det lovar gott inför hela evenemanget!

-f25a1aa80c42df5d234fe899e22e387.png
Min fullpackade ryggsäck med massa spinning-, mys- och träningskläder m.m.


FIKA IGEN

Är fantastiskt hungrig hela tiden. Och då äter jag. Igår, mitt i packningen till Göteborg, så slängde jag ihop en snabb och lätt ostkaka. Det enda man behöver göra är att hacka lite sötmandel annars så går det nästan av sig själv. 

Kvällsfika för tredje gången i rad. Annars brukar jag inte äta alls på kvällen efter middagen... Inbillar mig att detta var bättre än godis åtminstone. Å andra sidan så är det ju läge att kolhydratladda inför helgens träningspass.

 
1 ägg, 1 fpk keso, 2 msk fullkornsvetemjöl, 2 msk socker, 1 dl mjölk, 1/2 dl hackad sötmandel

21cc224706167c26f05c7419dba6ed3d.png
Serverades med vaniljglass och jordgubbssylt


DAGENS TRÄNING


Nöjda och svettiga i höstmörkret

Löpning/Stavlöpning/Stavgång, 62 min

Idag har jag varit ute och sprungit i skogen igen. I sällskap med Elin avverkade vi tre varv runt 2,5 km-spåret. Första joggandes, andra med stavintervaller och sista med stavgång och ont i vaden igen.

Det var så roligt med sällskap och att springa utan måsten, tidtagning och bara på känsla.

UPPDATERING

Har investerat i ett par spinning-klossar för att kunna spinna i mina cykelskor i helgen. Ska bli superkul!
FISKLUNCH

Måste slå ett slag för en otroligt god lunch jag köpte idag. Hokifilé med paprikamos och ruccolavinegrette. Spännande smaker och väldigt smaskigt!


Halväten portion

DAGENS TRÄNING

Crosstrainer, 5 min

Uppvärmning

Styrketräning, 35 min

Snabb genomgång. Bicepspress hantlar 8-7-6 kg x 10. Triceps stång (3,75x2 + stång). Biceps stång (6,5x2 + stång) = tungt och bra! Triceps hantel bakom huvudet 6 kg 3 x 10. Axlar flies 3 kg 3 x 10. Plankan. Armhävningar 2x15.

Är för tillfället väldigt motiverad att träna styrka. Jättekul!

Promenad, 30 min

Tur med Linda genom stan.

FIKAKvällen spenderades med den här donnan som gärna visar sin bästa sida. Hon var helt lyrisk över sin chai latte och jag över min muffins med hallon och kardemumma... väldigt mysigt med höst och fikakvällar.

Idag har jag varit hungrig och sugen hela dagen trots att jag ätit bra hela dagen, frukost, lunch och middag och massa frukt.


KVÄLLSFIKA

Inspirerad av Sofy och hennes morotsscones.


22:03

5594e6b4fbf1290d28ea5d687d9610d3.png
22:06


22:28

Det gick otroligt snabbt och lätt att laga ihop. Började klockan tio när jag blev sugen på te och smörgås och halv elva satt jag med nybakat gott bröd och en kopp rykande te i handen i soffan.

Använde mig av dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl och klickade i en skvätt sirap och tog lite mindre socker. I övrigt samma recept och gudomligt gott och väldigt fin doft av kanelen! Mums!

PS. Eftersom Sofy hintade om nya träningsplaner var jag tvungen att kolla in den här gamla bloggen. Ser man på... det verkar vara något på gång... Håller tummarna att det har något med längdskidåkning att göra!


I DID IT!

Seriöst, vilka jobbiga minuter hemma efter jobbet. "Ska jag, ska jag verkligen, vill jag... borde jag inte... har jag inte ont, hinner jag verkligen..." osv. Tur att jag och Emelie hade kommit överens om att testa tillsammans. Vi var lika hispiga båda två.Fick för mig att jag behövde ladda med energi och blandade en banansmoothie men ångrade mig så snart jag druckit upp den och mindes alla gånger jag fått ont i magen och håll av att ha ätit för nära ett löppass. Jag brukar ju aldrig äta någon innan jag tränar. Vilket dumt påhitt den här gången, det skulle jag säkert få ångra...

Lyssnade på Bodil Malmsten prata om ångest och att det är att vara rädd för något som inte är farligt. Så sant så!


Otroligt nervösa

Sen kom Emelie och hämtade mig och vi satt tillsammans och bubblade, funderade och peppade. Så härligt att ha sällskap och att vi gick igenom samma process. Men vi gjorde det! (Tjoho!)

Vi mötte upp löpklubben Tjalve och tränade deras tisdagspass som består av intervaller! Det var ett blandat gäng och väldigt befriande att känna igen ett par ansikten i gruppen. Min spinninginstruktör, en man från Antiloperna och så några jag sett på Funbeat. Vi välkomnades och fick en snabb genomgång.

Idag bestod intervallerna av 5 varv runt banvallen på Söderleden och därmed tio stycken intervaller. Innan dess uppvärmning 2,5 km och det var tungt och nervöst bara det. Sen sprang vi intervall-banan ett varv på test innan vi satte igång med intervallerna.

Det var väl ungefär så där jobbigt som jag trodde att det skulle vara och jag var väl ungefär bland de långsammaste som jag trodde att jag skulle vara... men det var helt ok. Jag var ju där för att träna, ta ut mig och så småningom förbättras!


Otroligt nöjda efteråt!


Så glad!

Jag hittade inte pulsbandet i stressen innan så jag har lyckades inte registrera så roliga data. Och dessutom hade jag inte tid att fippla med klockan under intervallerna utan allt är registrerat som ett pass.

Hastighetskurvan

REKORD

Vätternrundan är nu fullbokad, i rekordtid! 20 000 st cyklister är anmälda till loppet 2010.Tur att vi anmälde oss i tid! Med 10 dagars marginal... och med åtta månader till dess att loppet går av stapeln.

PIRR I MAGEN

Ojoj, nu är det så mycket på gång att det nästan svämmar över...

Ikväll, i helgen, nästa helg och så helgen efter den också. Massa äventyr, spänning och träning! Nervöst men förväntansfullt!

DAGENS TRÄNING

Spinning, 75 min

Härlig start på träningsveckan och uppvärmning inför helgen.

Crosstrainer, 15 min

Kändes att benen var trötta och jag kanske måste spara lite på krafterna till imorgon?

2 x KYCKLING


Lunch: Färsk pasta med kyckling och championer i gräddig vitvinssås


Middag: Matlåda direkt efter träningen med röd-currykryddad kyckling, grönsaker och ris plus avokado med keso.

DAGENS TRÄNING

Promenad, 55 min

6 km. Hann ut på en tur i det underbara höstvädret. Betydligt varmare än väntat och härligt.

Rodd, 20 min

4 km.

Löpband, 20 min

Körde lite improviserade intervaller mellan 9,3 och 10,3 och 12,0.

Styrketräning, 25 min

Körde en snabb genomgång av rygg, mage, triceps och biceps.

Rygglyft m 5 kg 3 x 10, Magstol m 5 kg 3 x 10 + sneda, Triceps rep 3 x 10 (27-23 kg), Biceps hantlar 8 kg 3 x 10.

Skön söndagsträning! Nöjd!

LÖRDAGENGrundade med en sallad på dagen och väldigt trevligt umgänge på stan.

Senare blev det lite glass, godis, vin och cider... och massa dans! En perfekt och annorlunda lördag med andra ord.

DAGENS TRÄNING

Löpning, 1 tim 30 min

14 km. Klev upp i hyfsad tid, käkade frukost och laddade inför löpning. Höll tummarna för att benen skulle hålla. Jag har läst på om "benhinnorna" som jag haft ont i och kommit fram till att det mer liknar kompartmentsyndrom, och det låter ju inte som något man vill ha... Benhinnorna sitter mer på insidan av benet och jag har ont mer utanpå. Men hur som helst så kändes det riktigt bra idag när jag joggade iväg i lugnt tempo och efter en si så där femton minuter kändes det ingenting.

Jag höll mig hela tiden i riktigt bekvämt tempo utan att flåsa och lät benen bara gå av sig själv. Det var skönt att vara ute i hösten. När jag gick hemifrån var det 0 grader och så kom det lite små-regn men innan jag var visade termometern 6 plusgrader och det var riktigt varmt... Mycket blåsigt idag och nästan svårt att springa när jag kom ut på öppet fält.

Noterar till nästa gång att följande kläder var för varma vid dagens temperatur. Crafts tunna funktionst-shirt, crafts lite varmare fodrade underställströja med zip, vindjacka från Soc och houdini headband och vantar.


Aningens för varmt klädd...

FREDAGSMYS

Trots att jag äter mina middagar själv, hemma i soffan, oftast framför datorn så tycker jag om att laga något gott till mig själv. Speciellt en fredag...Idag slängde jag ihop en improviserad (som vanligt) potatiskaka som piffades upp med morötter och chevre. Den blev väldigt lyckad och smaskig.

Jag rev morötter och potatis, orkade inte ens skala utan skrubbade dem bara lite lätt.
Varvade dem i en liten form med salt, peppar, chevre, en gnutta mjölk och en skvätt grädde som stod i kylen.
In i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg och rotfrukterna var lagomt tillagade, ca 30-40 min i liten form.
Potatiskakan toppades med lite honung och serverades med rosmarinstekt fläskfilé och en enkel sallad på machesallad, avokado och balsamico. Mums!

DAGENS TRÄNING

Crosstrainer, 40 min

Hann ner en kort sväng till gymmet efter övertiden och innan stängning. Nu blev det till att bränna...

Det är skönt att ha ett stim när träningen känns som ett härligt glädjefyllt sug och när kosten känns som ett naturligt inslag. (Jag åt en muffins idag, njöt och har inte dåligt samvet men heller inget ytterligare sockersug).


BRA FÖR MAGENBlev påmind av Ola om Proviva. Så hittade jag den här varianten som heter Active. Den innehåller, förutom den vanliga juicen med aktiv bakteriekultur, extra proteiner, kolhydrater och antioxidanter "som hjälper kroppen att återhämta sig".

Jag gillar inte att äta/dricka konstgjorda saker och använder mig inte av tillskott, bars och pulver och sånt, men ett litet glas av det här några dagar tror jag är bra.

ROSA BRÖST

Det är min tur att bjuda på fredagsfika på jobbet idag. En tradition som är rätt trevlig även om det inte direkt bidrar till bättre hälsa men åtminstone välmående för stunden.

Jag hade svårt att hitta på något nytt den här gången och gjorde några improviserade rosa muffins-bröst med tanke på den rosa oktober-månaden och kampen mot bröstcancer.


Inte så toppiga och fylliga utan rätt platta och hängiga men förhoppningsvis lika goda ändå.

HANDLING

Efter gympasset gick jag ner till affären för att handla, främst bananer och yoghurt. Men att gå och handla när man är hungrig kan inte sluta på något annat sätt än detta:Två tunga kassar blev det och det tyckte mina armar och axlar var hyfsat taskigt direkt efter träningen.

Men i vilket fall blev det bara "bra" inköp och inget godis!

DAGENS TRÄNING

Crosstrainer, 5 min.

Uppvärmning

Styrketräning, 70 min

Hade träningssällskap av Emelie och jäklar vad roligt att få testa nya grejer och att bli pushad på gränsen direkt. Jättetrevlig och gullig tjej mellan övningarna och påstridig och jobbig under repetitionerna och sa att jag orkade två till, fast jag hade mjölksyra som sprutade i axlarna... Jag skulle gärna ha henne som personlig tränare! Väldigt peppande att hon var så snygg och vältränad också. En riktigt bra pass med andra ord.

Vi körde axlar och triceps:
Axlar smiths sittande,
Triceps  CC,
Axlar baksida press maskin,
Triceps hantlar liggande,
Axlar raka lyft hantlar,
Dips-maskin,
Axlar stående rodd, V-handtag CC.

Löpband, 40 min


20 min: Gick på lutning 3,0
20 min: Intervaller lutning 3,8,11,15,15,15,6

GYMMA

Ikväll ska jag få träningssällskap på gymmet och det ser jag verkligen fram emot! Det ska bli spännande att se om det går att pressa lite mer när man är två. Hoppas lite på att få tips om en eller annan ny övning också.

Tänk om man kunde få hälften av hennes muskler

DAGENS TRÄNING

Stavgång, 40 min

Så härligt att svida om till varma sköna träningskläder. Inte löparstyle utan lite varmare med långkalsonger, fleeceväst, pannband och handskar. Gick och försökte bortse från att jag kände mig som en halvhurtig pensionär med mina stavar och tänka på tekniken istället och att det faktiskt tog i armarna.


LÄNK

Titta, vad bra!

En sida som visar enkla och bra styrkeövningar. (Och andra styrketips) Perfekt för mig som mest bara gör samma hela tiden och en liten bekräftelse på att det jag gör faktiskt finns som en namngiven övning...

LÖPSKOLA

Jag tänkte redan i somras att jag skulle behöva expert-hjälp med löpningen. Även om löpning är enkelt att tillämpa själv och var som helst och när som helst så är det säkert som med allt annat, att det finns föreningar och säkerligen stora fördelar med att träna med de som faktiskt kan sporten. Jag gillar ju att kasta mig i nya utmaningar och göra något praktiskt av det. Och så tror jag att jag önskade att någon kunde ge mig ett magiskt tips så att det helt plötsligt skulle gå enkelt...

Jag tog reda på att det fanns en klubb i Norrköping och mejlade faktiskt med en tjej som höll i träningen, men... så i samma veva började jag cykla med Antiloperna och så rann det med löpningen ut i sanden... Tiden räckte inte riktigt till.

Nu så här efter Lidingö tjejlopp har jag mest varit glad åt att slippa springa och eventuellt kan ta en liten runda ibland, om eller när jag skulle känna för det.

Men så igår, fick jag ett meddelande på Funbeat, från (en av?) Norrköpings snabbaste löpare, en kille som jag beundrat i smyg när han sprang ett marathon på 2:38 och Lidingöloppet på 1:51. Han skriver "Hallå Annika. Du som tränar så mycket" [...] och redan där är jag ju fast, komplimanger är en grym metod att få folk att lyssna! Och så vill han att jag ska komma och träna med dem i löpklubben, springa intervaller och sånt roligt.

Det spelar ingen roll om meddelandet är skickat i reklamsyfte, till fler än mig och att det finns en baktanke om att värva medlemmar och få in medlemsavgifter... jag blev lika glad ändå.

nu funderar jag på självförtroendet, förmågan, viljan och vad som skulle krävas av mig för att våga mig dit?

FRUKTSALLADJag måste erkänna att jag är imponerad och förvånad. Granatäpplet var jättegott, roligt, annorlunda och sött! Rekommenderas varmt!

TRÄNING

Rodd, 20 min.

4300 m. Testade intervaller om 2 min, kändes bra.

Löpband, 15 min.

Aj, ont i benhinnorna idag igen. Trist.

Styrketräning, 50 min.


Överkropp:
Triceps cc långa rep, 27-23 kg.
Axlar, stång lyft framsida.
Rygglyft 3 x 15 st.
Mage, stol 3 x 15 st raka, 2 x 20 st sneda.
Triceps, kickback 5 kg 3 x 10 st.
Biceps, 3 x 30 st 5 kg.
Triceps, vikt bakom huvudet, 7,5-5 kg, 3 x 10 st.

Crosstrainer, 20 min


Level 3.

GÅRDAGENS MOTION

Löpband, 10 min

Fick tråkigt nog väldigt ont i benhinnorna. Det är konstigt att det kommer i små korta perioder när man minst anar det. Vill inte förstöra för framtiden så att jag avbröt...

Crosstrainer, 15 min

Hade inte mycket tid på gymmet idag men resonerade ändå att all träning är bättre än ingen. Hann svettas rejält på den här stunden i alla fall.

Promenad, 50 min

Friskt och skönt i höstluften.

HÖST

0-608126a0805bf361cb32cb30e7a4ab.png

Det känns som om hösten är lite av en nystart för många.

Jag hade planerat att vara i bra form under sommaren men inte heller i år blev det så. Jag vet inte varför det är så svårt och om det räcker med att skylla på värmen eller semester. Men nu... i alla fall, är det höst. Höst är för mig mys, kärlek och hopp om förändring. Det var ju förra hösten jag började skriva bloggen och började åka skidor.

Nu ska jag hitta tillbaka till min inspiration som jag var riktigt stolt över förra året och lyckades hålla väldigt bra och länge. Mycket fisk, vegetariskt, frukt och knappt några godsaker. Därför har jag idag handlat frukt och vad som är mest speciellt med det är den röda frukten granatäpple, som jag för första gången ska prova!


HELGEN

Mycket mat, mindre träning...


Grekiskt grillat


God sallad i Uppsala


Hemmalagad snabbpasta

En mycket trevlig helg!

FANTASTISKT

Blir helt överväldigad av alla snälla kommentarer. Mållös!


ÅH HERREGUUUD

Jag skulle bara unna mig ett litet glas ekologiskt rött vin till middagen...och så slutade det så här:...och jag ska göra det tillsammans med det här gänget


Återigen till förmån för Barncancerfonden!

och med hjälp av dessa grymma cyklister:

Malin, Lina och Anna!!!


PS. Jag hade verkligen tänkt att ta en utmaning i taget. MEN p.g.a. lopphysterin som råder och att anmälningarna tickar iväg för varje dag som går, så kände jag mig tvungen att ta tag i detta innan det blev försent. Det här kommer bli en utmaning som heter duga. Planen är främst spinning under hela vintern och sen cykling, cykling, cykling så fort snön försvinner. Det kanske är bra med ett mål efter längdskidorna och Vasaloppet... (som jag nu bara m.å.s.t.e. klara av)

STAVARLöpning, 66 min

Har varit ute och sprungit lite i skogen och tog med stavarna. Fy tusan vad jobbigt det var med stavlöpning. Det fick bli intervaller och så lite stavgång emellan. Men... en bra start på helgen. Och imorrn blir det kalas för lillebror.


LUNCHSMASKENS


Ihopplockad sallad med quinoa, rökt lax, kronärtskocka, kesoröra med soltorkade tomater och cashewnötter.

VILA

22ab5812062e0d4c39c2fa99da212ea7.png

Igår blev det vila för mina ben. Faktum är att låren känns ungefär två storlekar större efter det tuffa spinningpasset. Hårda och stora. Förfärande och förtjusande på samma gång.

(Det passar rätt bra att vila eftersom det är filmfestival i Norrköping, en av årets höjdpunkter.)


DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min

Ett pass jag inte varit på tidigare. Grymt bra musik och mestadels tunga tunga låtar varvat med ett par snabba där vi drog upp tempot rejält och den här kombinationen innebar mjölksyra under alla låtar... Underbart!

Jag har börjat lyssna på Mammas nya kille på podcast på min ipod och när jag tänkte på hur tungt det var hörde jag bara norrlänningens röst: "nå så jäävuskt"... för det var precis vad det var.

Roddmaskin, 14:45 min

3000 m. Bra inför skidåkningen.

DAGENS TRÄNING

Styrketräning, 30 min

X-fit. Grymt bra pass.

Styreträning, 15 min

Extra styrkeövningar, biceps och axlar

Tennis, 60 min


Otroligt roligt!

DAGENS TRÄNING

Löpband, 20 min

Somnade på soffan efter jobbet och kände mig lite trött efter helgen och täppt i näsan. Men kroppen kändes pigg och ville röra på sig. Så det blev ett kort pass precis innan gymmet stängde.

Styrketräning, 10 min

Stakningsbetonat. Triceps, mage och rygg.

HELGENS TRÄNING

Jo, det blev en del träning också.

Lördag fm:
Styrka med konditionsfokus, 45 min

Vi samlades i Vilsta och körde ett härligt pass utomhus. Uppvärming med riktigt fotbollslöpning, höga knän och indianhopp m.m. Lagomt fuktigt i gräset och enkla men tuffa övningar uppdelat i olika block. Korta löpintervaller.


Matchande ända ner till vattenflaskenivå

Lördag em:
Styrketräning, 45 min

Eftersom det regnade rejält och Sofia hittade ett bra alternativ så hamnade vi på Munktellarenan och körde andra passet inomhus. Riktigt roligt att köra mycket par-övningar och pressa ur det sista.

Omvänd bänkpress med vän, armbrytning, hoppa bock, box med hantlar, benlyft(magövning) med vän, axelpress med vän, djupa utfallspromenad, situps, rygglyft m.m. Kort nedvarvningsjogg.


Stretch är skönt

Söndag före frukost:
Yoga, 30 min

Erika hade snickrat ihop ett grymt pass som fick svetten att lacka innan klockan hunnit bli åtta. Jag hade glömt hur roligt och sjukt jobbigt det är med yoga och fick en riktig nytändning. Sträcka, spänna, sträva djupare, högre, framåt, nedåt... och andas.


Yoga i vår matsal

Söndag fm:
Promenad, 30 min


Härlig morgontur tillsammans med Sofias hundar. Skönt uppvaknade och en vacker höstdag med sol.


Speja och Joy

Löpning och löpstyrka, 50 min

Tillbaka i Vilsta och sprang ut i ett kuperat spår och i en lämplig backe nötte vi 2 block om 6 intervaller. Bra upplägg där intervallerna blev kortare och kortare. Kul att få springa med tjejer som kan det här med att springa. Teknik ska man visst tänka på också... nyttigt!

Jag hade tagit med vandringsstavar och passade på attt testa att springa stavgång inför skidsäsongen. Det var riktigt roligt och minst lika jobbigt som det var kul.


Så här nöjda och blöta var vi efteråt!

Det blev ett grymt härligt sista pass mest eftersom himlen öppnade sig och regnet fullkomligt öste ner på oss. Våra vindjackor smet åt om våra kämpande kroppar. Löpartightsen var genomblöta och rann nästan av benen, fötterna plaskade i skorna och blöta hårtestar smetade åt i ansiktet. Men vi sprang som om inget annan spelade någon roll! Bra kämpat!

HELGENS FÖDOINTAG

Eftersom jag älskar att äta så var ett av helgens trevliga inslag gemensamt hushåll och matlagningen. Vi jobbade i olika matlag och så här mycket gott fick vi till! 

(Även om jag får erkänna att mitt största ansvarsområde var att duka fram yoghurt... )


Lunch: Pasta med starka korvar och röd pesto


Middag: Stekt kyckling, quinoa och tzatsiki


Efterrätt: Fruktsallad med turkisk yoghurt och blandade nötter


Frukost: Yoghurt med musli, frökusar med ägg och ost, te


Lunch: Spagetti med köttfärssås

PRESENT TILL MIG

Superbloggerskan Milla hade ordnat massa trevlig godsaker åt oss deltagare.

Våra rosa väskor lyste upp halva Eskilstuna, eller åtminstone parkeringen på Vilsta sportcenter och Munktellarenan.
Rosa påsar och kameror på bloggträning

och en del av innehållet:


Massa fina saker

TRÄNINGSHELG I ESKILSTUNA

Jag har nyss kommit hem från en härlig helg med en hel del träning och mycket trevligt socialt umgänge. Vi blev inte så många men vi som var där var grymma...

Deltagarna:


Frida


Erika (utan blogg än så länge)


Sofia


Jane


Milla


Malin och så jag då...

EFTERRÄTT

0-2e91f221727806cef66f7dd4fa0d81ac.png

 

Idag har vi träffats sju härliga tjejer och kört två träningspass i Eskilstuna. Nu känns det lagomt skönt i kroppen. Vi har trevligt och lär känna varandra och har lagat god mat gemensamt i vårt boende på ett vandrarhem. Tjejerna här verkar nyttiga och duktiga så här är kvällens snacks... och jag som egentligen är godissugen!

 


BESÖK

Erika från Göteborg har kommit till Norrköping ikväll för att mellanlanda. Här kolhydratladdar vi med pasta och lite smågodis. Imorgon drar vi mot träningsläger i Eskilstuna.


ROSA

Till skillnad från många andra bloggare så är rosa en färg jag inte förknippar mig själv med. Jag är mer svart, vit, beige, möjligen grön och brun eller blå. Många färger går före rosa i min värld. Med ett undantag... den rosa färgen som förknippas med kampen mot bröstcancer. Oktober månad är utsedd till en rosa månad vilket knappast gått att missa?

Redan i somras engagerade jag mig i Ride of Hope där man totalt cyklade 125 mil för Barncancerfonden.

Nu i oktober anordnas 24-timmars-spinning i Göteborg i Rosa Bandets namn.Gänget från Ride of Hope har nu dragit ihop inte mindre än 3 cyklar x 24 (ja, egentligen 25) timmar! Jag ska delta och har anmält mig till totalt sex timmars cykling. Det innebär att jag skänker 480 kr direkt till forskningen. Så kul det känns att cykla för en bra sak!

Till min besvikelse insåg jag att jag bokat ett pass just när Kari Martens ska hålla sin föreläsningen så jag missar den tyvärr. Men... till min stora glädje såg jag däremot att jag lyckats boka in två pass med video till spinningen. Det är något jag alltid velat testa! Det blir en spännande helg och något att se fram emot.


GÅRDAGENS TRÄNING

Crosstrainer, 40 min

Level 5. 10,4 km. Sista timmen på gymmet, lugnt och skönt. Försökte mjuka upp benen och rumpan med lite snäll konditionsträning.

Styrketräning, 10 min

Stakningövningar med gummiband.

DET GÖR ONT

Alltså, det här med träningsvärk. Igår älskade jag den. Den sköna känslan av att ha gjort något rätt så att musklerna svider och det kändes från topp till tå. Kollegorna på jobbet undrade, redan då, om jag var skadad när jag "haltade" omkring.

Men inatt... på väg mot dag två efter cross-fit-passet: Jag som alltid sover som en stock, från att jag lagt ner huvudet på kudden och tills att klockan ringt i ungefär 30 minuter, vaknade gång på gång under natten! Av att det gjorde ont när jag försökte vända på mig. Det stramade ända från ryggsluten, ner över hela rumpan och till baksidan låret. Jag försökte sömndrucket ta i med armarna för att rulla runt och det gjorde också ont, i bröstet, i triceps och biceps! Och så upprepades detta ett oräkneliga gånger under natten.

Imorse kunde jag knappt komma ut sängen. Jag kände mig så hopplös att jag skrattade högt i min ensamhet och åt min egen tragikomiska uppsyn. Så där att jag önskade att jag kunde se mig själv utifrån.

Det här toppar alla dagar av träningsvärk tidigare. Det måste vara en kombination av söndagens löpning, måndagens spinning + styrka och tisdagens x-fit + styrka. I tisdags kände jag verkligen hur jag pressade ur det allra sista ur benen. Igår blev det en vilodag och idag har jag svårt att komma på någon alternativ träning för den här stackars kroppen... dessutom ska jag bli utbjuden för att fira min Tjejklassiker! Det, å andra sidan, gör inte ont.

RSS 2.0