PÅ RESANDE FOT

Det är dags för en liten helgtripp även detta veckoslut. Dock inte till snön den här gången utan det blir ett besök i huvudstaden. Jag har packat ner löparskor, linne och träningsbyxor utifall att det finns tid över till någon aktivitet. Såg att hotellet hade två cyklar och en bastu men annars blir det väl en hel del promenader. Slappa, mysa och äta en del tänker jag göra och det mår man bra av också...


Ingen snö den här helgen, vad jag vet iaf...

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
Fredagsfika: Semla ( men vad jag njöt )
Lunch: Två varmkorv med bröd (stressad)


KLASSIKERN

Ja, nu skulle man väl kunna säga att det är officiellt. Att jag tänker försöka genomföra hela tjejklassikern.

Det kanske är lite dumdristigt med tanke på att jag inte ens lyckats genomföra tjejvasan ännu... men jag tycker att det är grymt kul att träna och känner att det går bättre, jag mår bättre och så vidare. Jag har ju redan börjat med simträningen och cyklingen har jag hela våren på mig att träna. Löpningen börjar också bli roligare och roligare.

Så idag har jag anmält mig till Vansbro tjejsim, mest för att det imorgon är sista dagen innan det blir dyrare att anmäla sig. Är man ekonomisk så... Kanske finns det någon mer där ute som funderar, så gör slag i saken idag och spara en slant på köpet. 

 

DAGENS TRÄNING

Body Pump, 60 min

Uppvärmning, 2,5x2 + 1,25x2
Rygg, 2,5 kgx2 + 1,25 kgx2 + 1kgx2
Ben, 2,5 kgx2 + 1,25 kgx2
Bröst, 2,5kgx2 + 1,25kgx2
Triceps, 2kg hantlar (4kg singel)
Biceps, 2,5kgx2
Axlar, 2kg hantlar
Mage, 2,5 kg

Body Combat, 60 min

Pass två. Inte den riktiga instruktören och inte riktigt lika bra tryck.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
Mellanmål: En bit kanellängd, kaffe
Lunch: Fiskfilé med ädelostsås och potatis, salladsbuffé
Middag:Risgrynsgröt
(träning)
Kvällsmat: Smothie med banan och blåbär, äggsmörgås


ONSDAGSKVÄLLEN - OFRIVILLIG VILA

Jag hade i huvudet planerat in träning, någonstans mellan åka och hämta baddräkt, lämna in pjäxor och hämta paket på posten för att sedan duscha och svida om för ett mysigt kompisfika på Fräcka fröken.

Men... sådan lös planering funkar inte för mig. När jag inte har tider att passa så tar allt jag gör för lång tid.

Det blev ingen baddräkt, paketet fick jag hämta dock med lite krångel eftersom jag inte fått med mig avin och pjäxorna hann jag bara precis skjuta in i butiken under gallret precis vid stängningsdags. Det blev heller ingen träning, ingen matlagning, ingen hårfärgning och inte heller någon packning inför helgen. Ibland undrar jag var alla timmarna på dygnet tar vägen, egentligen... 

Men jag fick i alla fall en väldig trevlig och välbehövig fikadate, i lugn och ro.

DAGENS MÅLTIDER (ONSDAG)

Frukost: Fil med musli, två ostmackor med gurka, grönt te (ovanligt mycket för en vardagsmorgon)
Lunch: Fläskfilé-spett med grillade grönsaker
Mellanmål: Banan
Middag: Fullkornspannkakor med en klick glass och sylt
Fika: Blåbärspaj, ett kopp te

NY KOMPIS

Sent igår kväll klickade jag äntligen hem den här underbara skapelsen.

 

Det tog c:a 3 månader för mig att bestämma mig. Nu kan jag inte låta bli att tänka på hur roligt det hade varit att ha den här hjälpen ända från början... men men det hjälps ju inte nu. Positiva tankar är det som gäller. Nu ska jag bara fokusera på att lära mig att använda alla funktioner och glädjas åt kommande träningspass!


TUR I OTUREN

Nu kan jag pusta ut. Baddräkten finns kvar och jag får komma och hämta den när jag kan. Förhoppningsvis redan ikväll. Jag såg framför mig att jag skulle bli tvungen att utstå fler förnedrande timmar i provhytter på stan för att hitta en ersättare... men nu är allt frid och fröjd igen!

ATTANS

Jag har insett att baddräkten ligger kvar någonstans i badhuset. Hoppas att den inte är alltför stöldbegärlig...

DAGENS TRÄNING

Löpning, 40 min.

C:a 6 km i sällskap med Linda. Lite annorlunda tur som innehöll ett kort stopp på Black Lion. Trötta ben och stela vader efter gårdagens Step.

Simning, 60 min.

Tredje kurstimmen. Idag har det simmats mycket crawl. Jag har jobbat och jobbat och försökt få ihop alla delar. Sträcka på benen, andas åt sidan, andas tillräckligt ofta, lyfta armen riktigt, vrida på kroppen osv... Det går faktiskt framåt. Använde fenor några hundra meter och fick bra skjuts på kroppen och kunde fokusera på överkroppen. Ingen riktig kallsup idag! Framsteg.

Promenad, 20 min.

Hem från badhuset.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Två brödskivor med keso och avokado
Mellanmål: Te och en banan
Lunch: Fiskgryta med tomat, morot och potatis
Mellanmål: Apelsin
Middag: Kycklinggryta med couscous
(träning)
Fika: Smoothie på banan och hallon, lite godis

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
Mellanmål: Päron
Lunch: GI-lunch med quinoa, laxfilé och grönsaker.
(fick även gräddfil som jag lät bli)
Mellanmål: Äpple
Middag: Lite kyckling med fullkornspasta, alltför tätt in på träningen
Fika: Två kiwi


GI-mat

DAGENS TRÄNING

Body Step, 60 min.

Har egentligen bara ett ord för detta: haha. Vet inte vad för slags ryck jag fick när jag bokade detta pass pga lämplig tid. Har inte riktigt kommit in i vårschemat och hittat något bra veckoupplägg. Inte alls min grej att koordinera massa rörelser, upp och ner på brädan, fram och tillbaka, runt och så armarna också. Alldeles för hurtigt dessutom. Men, svettades mer än någonsin kändes det som så det får jag vara nöjd med.

Styrketräning, 10 min.

Kompletterade med skid-övningar. Ländryggen i ryggstol 3 x 15 lyft. Triceps 3 x 15 rep (18 kg).

SAMMANFATTNING v. 4

Bra träningsvecka och trots vissa andra uppdrag på kvällarna och ett migränanfall så fick jag till lite träningstid. Plus att all träning på skidor känns så välbehövlig. Gjorde mitt första alldeles egna besök i gymmet och styrketränade i måndags och överlevde. Klarade den andra simtimmen på crawlkursen och körde ett dubbelpass i torsdags och lyckades öka vikterna på pumpen lite.

Helgen var verkligen rekreation med fjälluft och ett härligt positivt gäng och trots förutsättningarna med snöstorm så har jag skrattat massor och mått gott!

Mycket fisk och ok mathållning i veckan. Avslut i helgen med två hamburgermål och massa smågodis och choklad i bilen. Känner redan att det är tungt att vänja sig av vid sockerintaget på måndag morgon. Ajaj, det är bara att komma igen. Mer matlagning i veckan och måste hitta fler bra kolhydratkällor och nyttiga pålägg eftersom jag inte kommer kunna ( inte vill) sluta med mackor.

 

Två nätter i en fjällstuga gör susen för själen


DAGENS TRÄNING

Längdskidor, 80 min.

Hemsk skidåkning idag. Körde 10 km av 14 km-spåret i Kläppen men hade varken fäste och absolut inget glid! Ramlade flertal gånger pga isklumpar under spannet. Stakning omöjligt.

Snön öste ner och klibbade fast i spåret. Runt 4-5 minus.

Klev upp kl 07 för att hinna med passet och hade inte tid med mer än detta innan hemresa så det känns som att jag får vara nöjd med dessa förutsättningar. Alla minuter/meter på skidor är plus.


Snö överallt....

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Yoghurt med musli, juice, smörgås med ost
(träning)
Lunch: Spagetti och köttfärssås
Fika: Kaffe och kanelbulle
Middag: Maxhamburare, strips, vatten, smält ost.
Bil och tågsnacks: Gooodis


Hamburgare i Karlstad och fika i bilen

LÖRDAGENS TRÄNING

Längdskidor, 60 min.

Förmiddagspass i Kläppen. Snö i luften och c:a minus 4. Spåren var igensnöade och vi åkte på vad vi trodde var 3 km-spåret. Efter sex varv insåg vi att det omöjligt kunde vara en så lång slinga. Obestämd sträcka. Hyfsat glid med inget fäste. Försökte valla på men det gick sådär. (eg 70 min)

Längdskidor, 90 min.

Eftermiddagspasset tog vi efter tips på 14 km-spåret längs vattnet. Betydligt roligare. Bra variation på spåret och möjlighet till stakträning. Fortfarande dåliga spår och mängder av nysnö, snö, snö.


Grymma tjejerna

LÖRDAGENS MÅLTIDER

Frukost: Yoghurt med musli och halv banan, smörgås med ost,
(träning)
Lunch: Laxfilé med potatis och kaprissås, gulashsoppa, sallad
(träning)
Mellanmål: Apelsin (i bastun)
Middag: Spagetti och köttfärssås, vatten
Kvällsfika: Godis


Mysig hemlagad middag i stugan efter två skidpass

FREDAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
Mellanmål: Dankst rågbröd med philadelphiaost och gurka
(Nytt tilltag av kollega istället för fredagsbakverk - jag tror jag har påverkat hela gruppen)
Lunch: Fläskfilé med potatisgratäng, salladsbuffé
Mellanmål: Banan, clementin
Middag: Max-hamburgare, strips, vatten

HELGLEDIG

Nu drar jag till fjällen över helgen och rapporter får lov att komma senare...




KUL GREJ

En stark anledning till att jag vågade anmäla mig till tjejvasan och bli riktigt taggad att genomföra en tävling överhuvudtaget, är att jag hittade till och läste Felicitas blogg. Hon har skrivit fantastiska berättelser om sina tävlingar. Nu har hon och ett gäng andra inspirerande tjejer fixat ett Blogger Boot Camp som ska gå av stapeln den 25 april.

Jag har anmält mig!

KILOGRAM

Det tjatas om viktideal och om att "gå ner i vikt". Många stirrar nog blint på vågen medan de följer någon diet men jag vill slå ett slag för mätning istället för vägning. Sedan jag drog igång den här bloggen och i och med det nästan tredubblat min träningsdos och åtminstone tänker lite mer på vad jag äter så har jag gått ner... 0 kg. Vågen visar exakt samma vikt som innan. Och då vet jag ändå att något har hänt. Jag kommer i kläder som jag inte haft på över ett halvår och jag känner mig friskare och fastare. Jag ser skillnaden i spegeln men inte på vågen.

Tyvärr gjorde jag aldrig någon riktig mätning precis när jag drog igång och sedan kändes det onödigt och jag ångrar det lite men resultatet kom ju ändå.

Läste om samma fenomen på den här bloggen.

DAGENS TRÄNING

Body Pump, 60 min

Vågade lasta på lite mer än sist och jäääklars vad det kändes. Jag som hade en strategi att spara lite på krafterna eftersom jag gått på migränmedicin idag och dessutom vill ha krafter kvar och inte bara massa träningsvärk vid helgens skidåkning. Men musiken var så bra och jag kände mig så stark och pigg...

Uppvärmning, 2,5x2 + 1,25x2
Rygg, 2,5 kgx2 + 1,25 kgx2 + 1kgx2
Bröst, 2,5kgx2 + 1,25kgx2
Triceps, 2kg hantlar (4kg singel)
Biceps, 2,5kgx2
Axlar, 2kg hantlar
Mage, 2,5 kg


Haha, inget att skryta över...

Body Combat, 60 min.

Jag kände mig nästan dopad för jag hade så mycket energi att ge och kände mig taggad och gav allt. Svetten sprutade. Låren skakade när vi gjorde benböj pga pumpen. Skön känsla!

ANGÅENDE STARTLED

Jag hade fått en bekräftelse per mejl om min anmälan och startplats. Det är alltså sant och ett faktum att jag startar i startled fem! Jag har läst mig till att det är det främsta ledet man kan hamna i som förstagångsåkare och motionär.

Samtidigt som det är sjukt roligt och positivt att hamna långt fram och slippa sönderåkta spår och köra om (eller är jag för optimistisk nu?) så blir jag mer nervös nu. Personen som hade mitt startnummer ifjol åkte t.ex. på 2,5 timme. Ingen press på mig nu...

Är lite rädd att det finns en risk att jag försöker hänga på i ett tempo som jag inte orkar hålla?

Men jag ska tänka positivt och räknar därför kallt med att det finns goa motionärer som jag i alla startled. Lite draghjälp kan jag dessutom behöva.


Så här såg det ut på riktiga vasaloppet ifjol när jag var åskådare, trångt!

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli, en smörgås med keso och avokado, en kiwi
Lunch: Risgrynsgröt
(Nyss vaknat och stoppat i mig lite gröt. Huvudvärken gick aldrig över igår och jag går på migränmedicin idag. Försökte ta mig iväg imorse men det gick inte)
Mellanmål: Fullkornspannkakor med glass och sylt
(träning)
Middag: Halv portion kyckling med ris och tomat


Exprimenterade lite på eftermiddagen och gjorde pannkakor på dessa: Rågsikt, Fullkornsvetemjöl och dinkelmjöl = smaskens!

DAGENS TRÄNING

Löpband, 45 min.

Jobbade över på jobbet ikväll och kom hem med huvudvärk och var nära att fastna i soffan utan att äta. Tog dock tag i mig själv och tänkte att jag iaf kunde promenera på löpbandet. Började gå i fem minuter men det var tråkigt så jag joggade istället. Växlade mellan 9,5 och 11,5. Totalt 7,2 km. Det kändes lätt fastän det var normalsnabbt till fort för att vara jag. Dagen till ära ville även mp3-spelaren fungera och bra musik gör skillnad!

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli, en ostmacka
Mellanmål: En apelsin
Lunch: Lax med potatis och koriandersås
Mellanmål: Smörgås med keso och avokado, en chokladboll
(Träning)
Middag: Halv portion kyckling med ris

DAGENS TRÄNING

Simning, 60 min.

Oj jäklar vad jag har kämpat idag. Helt slut i hela kroppen och har flåsat som en galning efter två längder valfritt sim. Andningen är absolut svårast att få till och så helt plötsligt lyckas man med ett par kombinationer och lyckas blåsa ut och andas in och sträcka benen och lyfta armen och vrida huvudet och så känns allt så självklart... tills nästa kallsup. Har i alla fall skrapat ihop mina första tio längder sammansatt crawl och minst lika många ryggcrawl.

Invigde badmössan och det kändes bra för öronen och slippa ha håret som far omkring. Även lite psykologiskt att känna sig som en riktig simmare även om det var hemskt osnyggt samtidigt.

Promenad, 40 min.

20 min till badhuset och 20 min hem.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli och frön
Mellanmål: Två ostmackor
Lunch: Fisksoppa med soltorkade tomater och timjan
Mellanmål: Ett rött äpple
Middag: Kycklingfilé med stark pepparsås och jasminris, sallad
(träning)
Fika: Banansmothie och en apelsin


Kycklingen och mitt fika

DAGENS TRÄNING

Crosstrainer, 10 min

Uppvärmning, level 6.

Roddmaskin, 9:30 min

Invigde mina nya handskar vilka fungerade mycket bra. Kände mig dock trött i kroppen, tror att gårdagens yoga tog mer än vad jag trodde.



Styrketräning, 50 min.

Körde igenom nästan hela kroppen. Bröst, hantelpress 3,5 kg (20 x 3). Biceps, cablecross 10 kg (15 x 3). Triceps, cablecross/rep, stakövning, 14-18 kg (20 x 3). Axlar, stång 7 kg (15 x 3). Situps, raka/sneda (20 x 3). Rygglyftstol (15 x 3). Rumpa, benspark (20 x 3). Lätt stretch.

GRÖNT

Handlingen ikväll blev två tunga påsar men jag var nöjd med att handla hem så mycket gott och bra. Det är så vackert med alla naturliga färger på frukt och grönsakerna!

Nu gäller det att frossa så att det inte hamnar i komposten i slutet av veckan...


Sockerärtor, kiwi, bananer, gurka, hallon, avokado, apelsin, clemetiner, lök, majs, championer och tomater

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Yoghurt med musli
Mellanmål: Två clementiner
Lunch: Laxfilé med kokt potatis och en klick örtsås
Mellanmål: Ett rött äpple
Middag: Korngryn, broccoli, kycklingkorv (rester)
(träning)
Fika: Godis, hmmm

SAMMANFATTNING v 3

Riktigt bra träningsvecka med bara en vilodag och så mycket som fyra löppass. Det får duga när jag inte har tillgång till snö och skidträning. Dessutom min första mil på löpband utan något stopp! Toppat med ett styrkepass, combat och dessutom den första simlektionen i min crawl-karriär så är jag mycket nöjd med föregående vecka.

Maten var fisk, fisk, fisk och frukten var också en succé. Fortfarande godis som slinker ner nu och då men det känns som att jag unnar mig det när jag är så duktig med det övriga målen.

JAAAAA!

Idag och alldeles NU precis (fanns inte imorse) har jag kommit upp på anmälningslistan till TJEJVASAN! Äntligen!

Jag vågar knappt tro det men jag har ett sjukt bra startnummer och har hamnat i startled 5 fastän jag var säker på att hamna i det sista, startled 11 pga att vi anmälde oss så sent. De andra två tjejerna som anmälde sig ett par dagar efter mig hamnade i startled 9. Kan det bero på alla mejl och telefonsamtal jag berikat Axa och Vasaloppet med? Jag håller tummarna för att detta stämmer iaf!

Tror att det slutliga avgörandet kommer när anmälan skickas hem med posten.


HM-FYND

Behövde fler linnen som andas bättre än vanliga bomullslinnen och fick tips från någon annan blogg om HMs nya träninsglinnen. Finns i svart, vitt och turkost. Jag köpte ett vitt och invigde det ikväll. Jag slog till på en större storlek än vanligt för jag tyckte det passade bra som en stor modell.


Från HM för 149 kr

NYTT

Idag var det dags att testa en produkt jag köpte för ett par månader sedan. P.g.a. den långa koktiden så känns det inte som ett riktigt bra alternativ för mig. Dessutom kokade det över hela tre gånger trots låg värme och sen fastnade kornen i hela botten av kastrullen. Men... det var gott och jag kunde tom träna direkt efter utan att få ont i magen och jag känner mig rätt mätt fortfarande, kanske psykologiskt eftersom jag inbillar mig att det skulle vara så bra.


Korngryn, tillsammans med kycklingkorv och broccoli

DAGENS TRÄNING

Löpband, 43 min.

Bestämde träff med Elin på löpbandet som uppvärmning innan kvällens yoga. Sprang på 10,0 i 30 min och sänkte sedan till 9,0 de sista 13 min. Jag var väldigt orutinerad och åt middag bara 40 min innan men tack och lov så klarade jag att springa utan några magproblem.

Power-yoga 75 min.

Första gången efter juluppehållet och i nya lokaler. Jag har svårast med andningen men tycker det går bra i övrigt på passet i övrigt och det är även riktigt jobbigt.

DAGENS MÅLTIDER

Hotellfrukost: Fil m musli och frön, kokt ägg, grovt bröd med ost, grönsaker och färsk frukt, grapefruktjuice, grönt te
Sen lunch: Kycklingkorv med kornvete och broccoli
(träning)
Mellanmål: Ett glas blåbärssoppa, en gul kiwi, två grova bröd med ost
Fika:


Min frukost

GÅRDAGENS TRÄNING

Löpning, 35 min.

Totalt 6 km. Sprang tillsammans med Linda och Eglina från Himmelstalund till Scandic Hotel. Otroligt lätt att springa, kändes som jag flög fram periodvis. Nästan tråkigt att inte få upp pulsen men skön känsla inombords. Sprang lite tempoökningar sista kilometern.


Tre glada tjejer på väg ut på en liten löptur

VILA

Jag vet att man behöver vila mellan träningarna och jag har ju haft sjukt mycket träningsvärk i kroppen sista tiden. Jag känner dock att man blir beroende av träningsendorfinerna och kicken. Jag vill inte vila och jag tror att det går att röra på sig varje dag men använda olika delar av kroppen och träna på olika nivåer.

Hur som helst blev det en vilodag igår (efter fem dagar träning) och det var lite skönt att just en fredag slippa stressa och slippa försöka hitta en lucka för träning och dusch.

Idag har jag dock en planerad löptur med tjejerna innan ett välbehövligt bubbelbad och myskväll. Ska ladda med lite mellanmål nu.


Nollgradigt och sol ute!

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Yoghurt med musli, ett glas blåbärssoppa, två clementiner
Lunch: Taco-rester
Mellanmål: Ett glas blåbärssoppa, banan
Mellanmål 2: Ceasarsallad med grillad kyckling
(Avstod från bröd och krutongerna, tog liiite dressing)
Mellanmål 3: Apelsin, clementin
Middag 22:00: Thaikyckling och ris med kokossås (Olearys)

Det var en lång dag och var tvungen att förhala middagsintaget. Ser dock väldigt mycket ut.


Sitter och käkar sallad från McD när vi kollar på fotbollscup

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Yoghurt med musli och frön, grovt bröd med ost
Fika: Liten bit masarinkaka, kopp te
Lunch: Lax med ratatouille, potatis och en klick citronmajonäs, salladsbuffé
Mellanmål: Bara vatten
Middag: Tacos
Fika: Massa godis


Laxen och tacos

DAGENS TRÄNING

Body Pump, 60 min.

Önskar att jag hade lite bättre koll på vikterna men inte ens nu samma kväll kommer jag riktigt ihåg hur mycket jag lyfte. Krångligt med stång och vikter hit och dit. Börjar känna mig bekväm med rörelserna i alla fall och riktigt nöjd med mina djupa benböj. Rodd och triceps är fortfarande roligast.

Gissningsvis, rygg: 2,5kgx2+1kgx2, bröst 1,25x2+1x2, triceps 2kgx2 hantel och 4kg bakom huvudet, axlar 2kgx2 hantlar, biceps 2,5kgx2, benböj 2kgx2, mage 2,5kg bakom huvudet och på sidan.

Body Combat, 60 min.

Här började min mage skvimpa som om jag hade fem liter vatten löst i buken (trots att jag inte druckit så mycket som jag borde). Jag hade lite problem med höga hopp och knälyft. Glömde dock bort det eftersom det är så kul med combat. Körde allt vad jag hade och svettades rejält och armarna och låren sved. Roligt att köra två timmar.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Yoghurt med musli, två grova bröd med keso och avokado
Mellanmål: Päron
Lunch: Spättafilé med kokt potatis och remouladsås, salladsbuffé
Mellanmål: Grovt bröd med keso och avokado, ett äpple
(träning x 2)
Middag: Två smörgåsar med kokt ägg, banan, kiwi, juice, vatten


Snabbt födointag på kontoret

TRÄNINGSLÄGER

Nu är det bokat!

Träningsläger i Sälen med fyra goa Göteborgare den 23 till den 25 januari. Två tjejer i sällskapet ska som jag åka tjejvasan och jag tror det kommer bli så nyttigt att träna ihop med några som är på någotsånär samma nivå som en själv. Kan bli näst sista gången på skidor innan loppet. Ser verkligen fram emot detta!



DAGENS TRÄNING

Löpning, 35 min.

Sprang runt promenaderna med Linda och Eglina. Riktigt bekvämt tempo och så roligt med sällskap. Kände att huvudet var med på ett helt nytt sätt. Hade mycket ork kvar trots att jag blivit rejält svettig. Totalt 5,5 km.


Tre tjejer i mörkret

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli, smörgås med ost
Lunch: Fiskgryta
Mellanmål: Banan och kiwi
Mellis 2: Korv med bröd
(träning)
Middag: Fullkornspasta med championer och kräftstjärtar, halv avokado
Fika: Kanelbulle, tinad från frysen

 

EN NY JULKLAPP

Efter ett byte av en julklapp från lillebror är jag nu stolt ägare till ett par gymhandskar. Har provat otaliga (såklart) och hittat ett par som känns superbra. Nu ska jag ro på full kapacitet utan att behöva bryta pga värkande händer. De smarta snoddarna som underlättar när handskarna ska av var ett måste. Längtar efter att prova dem.


Intersport får lite gratisreklam för de är verkligen stans bästa sportaffär. Grymt bra service och bra grejer tycker jag.

GOGGLE

Ett till litet impulsköp som var en riktig lyckträff. Hade inte klarat mig utan dem. Snygga är de inte någonstans men funktionella. Speedo, rapide active lät ju som en bra modell.


DAGENS TRÄNING

Simning, 60 min.

Har avklarat den första kurstimmen och det var lite nervöst men roligt samtidigt. Vi gick igenom grunderna med bröst- och ryggsim och bensparkar och andning. Fick tom simma lite crawl på torra land. Ett otal kallsupar fick jag i mig men även feedback efter varje simmad längd och ett löfte om att jag kan lära mig att sparka med bägge benen som man ska vid bröstsim om jag bara koncentrerar mig. Otroligt nöjd med att jag en dryg timme innan kursen sprang på stan och köpte ett par simglasögon. De behövdes!


Tack, tack, tack mamma som skickade ner min gamla baddräkt med posten så jag slapp leta och prova fler i sportaffärerna. Finns det något värre plagg? Toppa med badmössa, näsklämma och glasögon så känner man ju sig förtjusande...

Promenad, 40 min.

Egentligen 20 min x 2. Tur och retur till badhuset.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Två ostmackor, ett kopp grönt te, ett glas c-vitamin
Mellanmål: Clementin
Lunch: Fiskgryta med lax och pangasius och grönsaker + salladsbuffé
Mellanmål: Apelsin
Middag:Pytt i panna
(träning)
Mellanmål: Smothie med banan och hallon
Fika: Te och halv chokladboll

RYGGA

Idag har jag gjort något stort. Ett impulsköp.

Teamsportia har halva priset i hela butiken och jag fyndade den sista Haglöfs SEC 55 reseryggsäck. Jag har kollat in den i flera år och den verkar vara populär eftersom den återkommit år efter år. Den blir toppen till kommande tjejvasa, träningsläger och resor generellt för att bära packning på ryggen och ha händerna fria.


SÅ SJUKT NÖJD!

Nu jäklar har det hänt! Tjoho!!

Löpband, 64 min.

Totalt 10,1 km.

Förutsättningarna var egentligen inte alls de bästa. Jag åt pasta bara 45 minuter innan och hade dessutom mensvärk och svullen mage. Trodde inte att jag skulle orka springa alls utan siktade på styrketräning.

Började direkt på 9,5 km/h och sprang i stort sett utan problem i 50 min. Höjde sedan till 10,0 km/h och började drömma om att nå min drömmil. Löpbandet tillåter bara 60 min och då var jag på 9,45 km och fortsatte springa fastän löpdatorn ville att jag skulle varva ner. Jag och datorn krigade om hastigheten mellan 7,2 km/h och 11,7 km/h och jag kände mig hur lätt som helst. Sjung med till bästa låten Just dance - Lady Gaga som spelades i mp3-spelaren som dagen till ära fungerade utan problem!

Liten känning i vänstra knät efter 5 km men det släppte som tur var. Sprang i mina nya skor och de var sköna men fick dock ett litet skavsår/blåsa på en tå vilket jag ignorerade.


Mitt bevis

TANKAR

Jag som tidigare enbart tränat för det rena nöjets skull börjar bli biten av det här med att mäta sträckor och kolla tider. Nu har jag fått ett sug efter att vilja kolla hur fort jag kan springa 1 km resp. 5 km.

SAMMANFATTNING v 2

En något annorlunda vecka. Jag har haft besök och därför mindre tid över till träning. Fick dock till ett löppass där jag med hjälp av peppande löparpartner sprang så långt som jag aldrig gjort förrut. Körde även ett bra styrkepass som gav mig träningsvärk i tre dagar och veckan avrundades igår med spinning.

Jag bedömer att det är en ok träningsvecka med hänsyn till förutsättningarna.

Vad gäller kosthållningen så börjar rutinerna komma tillbaka i och med att ledigheten är över. Dock för mycket godis och unnande i form av småätande. Mer frukt ska inhandlas och ätas.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Två grova bröd med ost, yoghurt med musli, glas c-vitamin
Mellanmål: Grönt te, clementin
Lunch: Indisk kycklinggryta med saffran, ris, sallad
Mellanmål: Ett äpple, en clementin
Middag: 2/3 av matlåda: Tortellini med bacon och vitlök
(träning)
Mellanmål: 1/3 av samma matlåda som innan, massa vatten, två clementiner

JULKLAPP

Jag fick ett par löparskor i julklapp som inte riktigt passade och jag hade tyvärr heller ingen möjlighet att transportera mer packning än jag redan gjorde hem så jag lämnade tillbaka dem. De senaste dagarna har jag ägnat några timmar åt att springa runt i olika sportaffärer. Efter en testrunda på löpband där vi fastställde att jag har ett helt neutralt löpsteg så hittade jag äntligen ett par skor!  Jag hade aldrig provat nike innan trots att det är mitt favoritmärke på träningskläder. De känns jättebra än så länge. Och så är de snygga!


FREDAGENS TRÄNING

Oj, har glömt att lägga in ett träningspass. Visst har det varit en dålig träningsvecka men å andra sidan bra på andra sätt så det var det värt. I fredags tränade jag så här:

Crosstrainer, 20 min.

Uppvärmning, level 6.

Styrketräning, 40 min.

Bröst, hantelpress 3,5 kg (20 x 3).
Biceps, cablecross 10? kg (20 x 3).
Triceps, cablecross/rep, stakövning, 14-18 kg (20 x 3).
Axlar, stång 7 kg (20 x 3).
Situpsstol (15-18 x 3).
Rygglyftstol (20 x 3).

DAGENS TRÄNING

Spinning, 60 min.

Äntligen ett pass igen! Så skönt att träna efter en ovanligt slö träningsvecka. Jag orkade mer än jag trodde och la på extra så att svetten sprutade.

Roddmaskin, 11 min.

Körde 2 200 m för att få lite träning på överkroppen också. Dock träningsvärk sedan fredagens gympass fortfarande.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
Brunch: Ostfralla och smothie
Middag: Caneloni med ostsås och sallad
(träning)
Mellanmål: Två grova mackor med kokt ägg

LÖRDAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli, grovt bröd med ägg, juice
Fika: Te och blåbärspaj
Förrätt: Grekiskt bröd med tapernade, lite meze/plockmat
Middag: Oxfilé med portvinssås och stekt potatis, sparris
Snacks: Tutti frutti-godis (biogodis)

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Två grova bröd med ost, lite juice
Fika: Ett rött äpple, liten bit ananaspaj
Lunch: Pasta med grönsaker
Mellanmål: Smothie med vaniljyoghurt, banan och hallon
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos och sallad
Snacks: Godis

SIMNING

Idag har jag tagit ett nytt steg. Jag har anmält mig till en crawlkurs på femton timmar. När jag läst andras träningsbloggar så har det flera gånger hänt att jag läst om personer som gått simkurser och det har låtit så seriöst i mina öron. Jag har inte trott att det fanns i min stad och jag kan fortfarande INTE se mig själv i varken baddräkt, simglasögon eller näsklämma. Men... nu ska jag iaf ge det ett försök, att lära mig att crawla. Jag som inte kan simma vanligt bröstsim utan att sparka ut med höger ben så det plaskar och stänker. Kanske, kanske inte med tanke på ett eventuellt vansbrosim i sommar.

Jag har nämligen för mig att jag simmar 40 längder (1 000 m)  på badhuset på bra precis en timme men när jag läser resultatlistan från Vansbrosimmet (tjej - 1 km) så simmar de flesta på runt 25-35 minuter. Detta måste utredas och helst förbättras.

På tisdag drar det igång!

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli, ostsmörgås, glas juice
Mellanmål: Rött äpple och clementin
Lunch: Fiskfilé med potatis och plommonsås
Middag: Kycklingfilé med rostade grönsaker och bearnaisesås, sallad och rödvin
Dessert: Kex med ost och rödvin
Kvällsfika: Grönt te

DAGENS MÅLTIDER

Något som faktiskt är bra med att vara tillbaka på jobbet är att jag får bättre struktur på mina måltider och att fruktkorgarna oftast är välfyllda. Annars var det bra skönt med lång och härlig semester.

Frukost: Fil med musli, grovt bröd med ost
Mellanmål: Clementin, kaffe
Lunch: Fläskfilé med ris och ädelostsås
Mellanmål: Kiwi, clementin
Middag: Tortellini med bacon, paprika, vitlök och sallad med soltorkade tomater
Efterrätt: Nybakad kladdkaka med hallon och vaniljglass

TISDAGENS TRÄNING

Det har NÄSTAN hänt nu.

Löpning, 78 min.

Totalt 10,4 km. Alltså jag har sprungit en mil. Det känns helt overkligt och men kanske inte helt helt korrekt (som jag vill) eftersom jag stannade och strechade efter 8 km och det blev kanske 5 min vila. Fort gick det inte heller men något positivt var att det var utomhus och kuperat och grymt jobbigt men att jag fortsatte springa och springa. Kunde dock nästan prata hela tiden förutom i uppförsbackarna.

Till Vrinnerviskogen, 2,5 km, runt 5,5 km-spåret, tillbaka hem 2,4 km.

TISDAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
(träning)
Mellanmål: Blåbärssoppa, grovt bröd med keso och avokado
Middag: Thaiwok, kyckling i röd curry och ris
Kvällsfika: Grönt te

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
Mellanmål: Banan och ett glas juice
Middag: Ris med fläskfilé och ädelostsås
Fika: Grönt te och lite choklad

ROLIGT

Gick igenom några shorts i garderoben och till min stora glädje så var shortsen som jag köpte i somras ganska för stora nu och jag kom i gamla shorts som varit hyfsat små tidigare.

Det är faktiskt roligt att träningen har tagit på magen även om det fortfarande finns mjuka delar att ta av så börjar det komma fram lite konturer.



SAMMANFATTNING v 1

Ojoj, vilken bra träningsvecka. TRE skidpass och TVÅ löppass och ETT riktigt styrkepass. Det är bra för att vara jag. I övrigt så har jag ätit massa godis men även fisk och frukt.

Börjar bli riktigt sugen på att testa att springa en mil eller åtminstone så långt jag orkar. Om jag orkar hålla 9,0 km/h så skulle jag i så fall springa 10 km på 66 min. Det är visserligen tjugo minuter mer än idag men jag tror nästan att jag klarar det. Skulle verkligen vilja testa...

Har även funderat fram och tillbaka på tjejklassikern och att det vore så häftigt att träna till alla grenar året runt. Jag tänker dock att det är bäst att göra en sak i taget och se om jag ens tycker att det är roligt att köra en tävling. Jag har ju inte så bra tävlingsnerver.

DAGENS TRÄNING

Löpband, 45 min

Testade att öka lite från igår och satte hastigheten på 9,0. Det kändes också bekvämt att springa och efter 35 min höjde jag till 11,0 och det var en utmaning att klara de sista tio. Jag försökte tänka teknik, kontroll och styrka. Jag försökte peppa mig själv och tänka positivt. Det gjorde ju inte ont någonstans. Det började ju bara bli jobbigt, men det skulle jag klara. Några minuter var otroligt långa när jag försökte räkna steg för att få tiden att gå men det var helt fel taktik. När jag hade klarat nio minuter och det kändes hyfsat lätt ändå var jag bara otroligt nöjd med den känslan och njöt och log hela sista minuten. Det är ju ett stort framsteg att jag bara kan springa utan problem i 45 minuter. Det är nästan lite roligt....

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli
(träning)
Mellanmål: Banan
Lunch: Tre pannkakor, sylt och glass
Mellanmål: Ostmacka och te


DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Te, smörgås med smör (fortfarande tomt i kylen efter julledigheten)
(träning)
Lunch: Tre pannkakor med sylt
Mellanmål/Middag: Tacotallrik
Kvällsfika: Smörgåsar med ost, smothie på hallon, vaniljyoghurt, juice

DAGENS TRÄNING

Body Pump, 60 min

Klev upp till passet klockan 10 och vågade lägga på lite mer vikter än sist. Orkade inte riktigt alla repetitioner på axlar och biceps men det var skönt att köra så att det riktigt kändes. Tycker att rodd och triceps är jättebra övningar inför tjejvasan och jag blir så glad av att göra dem.

Löpband, 45 min.

Hade tänkt att jogga i trettio minuter men hittade ett jättebekvämt tempo på 8,5 så att det kändes som om jag kunde springa hur långt som helst. Helt ny känsla! Inser att det inte går fort men jag måste ju börja någonstans... Sista fem ökade jag dock till 10,0 och då känns det att benen får jobba mer.

Rumpövningar, 10 min.

Saknade rumpan på pump-passet och gjorde lite extra bensparkar och lyft.


På väg till gymmet halv tio, lördagmorgon

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Grovt bröd med smör
Lunch: Sotad lax med potatis och mangosås
Middag: Thaiwok på quorn, ris, grönsaker
Snask: Popcorn och massor av godis

DAGENS AKTIVITET

Promenad, 60 min.

Idag var det lite kallare, runt 8 minusgrader. Mamma, pappa och jag promenerade till Bergsåker längs Selångersån och sjön och tillbaka. Det bet bra i kinderna.

Nu väntar c:a 6,5 timmar på tåg söderut igen. Håller tummarna för att väskorna, nu mer välfyllda med julklappar, går att stänga och att jag får med mig all packning hela vägen.

DAGENS MÅLTIDER

Frukost: Fil med musli, två smörgåsar med leverpastej
(promenad)
Lunch:
Middag:

SAMMANFATTNING v 52

Ojoj, det här med veckosammanfattning är kanske inte min starkaste sida. Nu är det redan torsdag och hög tid att gå igenom förra veckan. Det var alltså julveckan och som väntat en hel del godis men över förväntan på träningsfronten och det var roligt att få sällskap av både mamma och brorsan under diverse aktiviteter.

RSS 2.0