DAGENS TRÄNING

Styrketräning, 45 min.

I brorsans tillfälliga boende finns tillgång till ett helt ok gym.

Ikväll brassade vi på och körde ett snabbt men intensivt pass. Rodd som uppvärmning. Svetten rann redan efter två minuter. Biceps, triceps, mage, rygg, axlar, bröst, utfall i olika övningar. Skönt!


Syskonen i spegeln

UTESERVERING

Det är något speciellt att kunna sitta ute och äta på kvällen. Att få känna solen värma ända tills den gömmer sig bakom horisonten. Det är fascinerande hur många människor som tagit sig ut ur sina vintriga gömställen och äntligen kommit fram i solljuset.

Ofta tycker jag att det känns bra att vara den som joggar förbi uteserveringarna och att få känna mig hurtig men ikväll var det så skönt att få sitta tillbakalutad i en modern soffa och bara softa.


Lillebror och jag på Bishops uteservering

(Det blev en stund på gymet sen i alla fall... )

ANMÄLD

Om man anmäler sig senast idag den 30 juni så blir startavgiften 100 kr lägre.

Så därför är jag nu anmäld till sista grenen i Tjejklassikern: Lidingö Tjejlopp, den 27 september 2009. (Innan jag ens klarat av simningen, lite väl stöddigt kanske...)


10 km löpning, min sista utmaning i Tjejklassikern

MUMS

Så mycket god frukt det finns på sommaren. Melon, persika, jordgubbar, apelsin, körsbär och så vidare.

Idag blev det en smothie innan löpturen och sen blev det kvar några jordgubbar till kvällen. Äts med fördel tillsammans med mjölk och en klick vaniljglass.

DAGENS TRÄNING

Löpning, 32 min

5 km i stekande sol. Varmt, svettigt, ja, det sammanfattar väl det hela.

Promenad, 1 tim 17 min

7,83 km. Gick med extratyngd i form av ryggsäck fylld med böcker om 9,5 kg. Skön kväll när solen börjat gå ner och så även temperaturen.

 
Rygga full med böcker och filtar som utfyllnad

DAGENS TRÄNING

Simning, 30 min.

1 000 meter. Bestämde mig för att simma 20 längder och trodde in i det längsta att bassängen var 25 meter. Tyckte dock att jag trots gårdagens festande var lite väl långsam med 30 minuter för 500 meter. Men det visade sig att varje längd var 50 meter. Vilken glädje! Dessutom endast bröstsim och utan simglasögon.

Promenad, 31 min

3,93 km. En riktigt snabb och jobbig power-walk runt Strömmen. Svetten rann och det var skönt att få lite tryck i benen i några uppförsbackar.

DAGENS LUNCH I SOLEN

En slö dag vid vattnet och god mat som återhämtning.


LÖRDAGEN

Promenad, 45 min.

Dagens lilla förbränning innan stundande bröllop.

Kost


Champange med snittar
Kräfttoast med vitt vin
Oxfilé, rödvinssås fågeltryffel, potatis med rött vin
Champangesorbet med jordgubbar
Tårta
Pina Colada
Varmkorv med bröd




En underbar härlig och vacker dag med mycket dansaktivitet under de sena kvällstimmarna och de tidiga morgontimmarna.

NATTSUDD

Usch, vad dåligt med träningsinlägg det varit här sista dagarna. Nu sitter jag hemma med ömmande fötter efter en helkväll i höga klackar på dansgolvet. Härligt jobbigt och pulshöjande, kan det räknas som träning på funbeat?

Roligt har jag haft även om det betraktas som vila. Men det ska man visst göra ibland också...

NEDDRAGET

Hos mig är persiennerna nere och träningen blev inställd pga huvudvärk och sjuk värmebölja.

Tur att man kan piggas upp av ett mysigt kompissnack, söta bloggkommentarer eller en vänförfrågan från någon i cykelklubben på Facebook.


DAGENS TRÄNING

Cykling, 110 min.

48,6 km. Sällskapade med cykelklubben igen. Idag var vi ett större gäng, 18 personer, och jag körde i en riktig klunga för första gången! Kände knappt någon vindmotstånd alls men å andra sidan såg jag inte mycket av de vackra omgivningarna heller eftersom jag hade fullt sjå att ha koll på cyklisten framför. Lite fartlekar på vägen hem. Jätteroligt!


Inte så lätt att hänga med när man måste dokumentera allt som händer också. Flertalet bilder blev på diket, solen och vägen...

PUNKTERING

Nu har jag haft min första punktering. En gammal hederlig pyspunka, säger de som kan det här.

Så pärlan har varit på sin första service och jag fick en snabbkurs i att ta bort framdäck och byta slang. Nyttigt!

DAGENS TRÄNING

Löpning, 23 min

4,3 km. Mycket annat på dagens schema och jag hade inte riktigt huvudet med mig. Så fort det började bli jobbigt så la jag av. Men därför tvingade jag mig själv att springa lite fortare istället. Någon typ av intervallpass kanske man skulle kunna kalla det. Ett snitt om 11,2 km/h.


VEGETARISKT


Lunchen bestod av grillad halloumi

SKIDÅKNING I MIDSOMMAR

Som av en händelse klickade jag mig in på Sya skidklubb och får nyheten om att en skidtävling på snö, mitt i sommaren, precis har gått av stapeln.

Det hade ju varit en upplevelse utöver det vanliga!

KOMPLETTERANDE TRÄNING SÖNDAG

Styrketräning, 22 min

Testade Caroline Nilssons tränings-dvd 17 minuter för första gången. Kändes lite halv-löjligt att stå framför tv:n och göra knäböj men vad gör man inte för att få svettas lite. Hade gärna haft lite bättre träningsmusik och lite mer variation i övningarna men det kändes i ben och rumpa så att jag kommer säkert köra detta igen.

Avslutade med att göra 30 st armhävningar och 15 st magövningar med raka benlyft.

DAGENS TRÄNING

Promenad, 40 min

4 km. Tur och retur badhuset, med packning.

Simning, 34 min


1000 m, 40 längder. C:a 7 st crawl och resterande bröst. Usch, vad jobbigt, och tråkigt. Kommer jag orka simma 40 längder utan att kunna sätta ner fötterna, utan att kunna rätta till glasögonen, utan att ta fart från kanten efter 25 meter? Idag hopade frågorna sig och jag kände den först tillstymmelsen av nervositet och obehag inför vansbro...


Bassängen


Föredrog att sola, äta glass och lyssna på ljudbok

FRÅGA

Jag har försökt att undvika att skriva direkt till er som läser. Det sker ju indirekt varje dag genom alla inlägg. Men jag vill hävda att jag skriver för min egen skull - även om kommentarer och responsen har gett och ger något som jag aldrig kunde tro var möjligt. Det här var och är mer min dagbok, ett verktyg att utvecklas på träningsfronten och det har utvecklats till att en stor del sker genom inspiration och feed-back från andra bloggare. Otroligt roligt!

Jag känner ju en del av er som läser, andra har bloggar jag följer och några förblir nog anonyma.

Till saken: Eftersom mina resplaner har gått i stöpet och jag börjar bli lite desperat gör jag därför ett försök i detta träningsforum. Om någon vänlig själ åker förbi Norrköping eller någonstans i närheten och är på väg mot Vansbro den 11 juli för tjejsimmet så skulle jag gladeligen betala för en plats i den bilen(och uppskatta sällskapet). Eller om det finns någon Norrköpingsbo som vill agera chaufför/medresenär så blir jag också glad. 

DAGENS TRÄNING

Löpning, 58 min

9 km totalt. Till Vrinnervi, 5,3 km-spåret, hem.

Mitt tänkta mål om löpning tre dagar i veckan sprack nog direkt men idag kom jag ut en sväng iaf. Medan jag sprang så kom jag nog fram till att jag har fullt sjå att tycka att det är bekvämt, det är hyfsat jobbigt i spåret som är kuperat och skogsväg och flåset kommer upp bra i uppförsbackarna. Jag ska lugna mig med att tänka tider och vilja slå rekord, som är det roligaste, och bara försöka ta mig ut och vara nöjd med det.

MMM...IDSOMMAR

Honungsmarinerad fläskfilé, grillspett med kyckling/korv/fläskkött, tzatziki, championer, grillsås, halloumi, vattenmelon, chilibearnaisesås, singoalla, cider, jordgubbar/banan doppad i smält choklad, öl, hemmagjord potatissallad, chokladrutor, honungsmelon, choklad- och hallonkaka, kaffe, coca cola, pastasallad med bla körsbärstomater, fetaost och avokado, ballerina, chips, småkakor.





MIDSOMMAR

Det blev en riktigt vilardag. Hade tänkt att springa en liten runda på morgonen men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Det fanns annat att pyssla med istället inför firandet.

En lugn skön underbar dag med massor av härlig sol och smaskig mat och goda vänner, då är jag nöjd!







GLAD MIDSOMMAR!


Lite matförberedelser hos mig just nu...

Sol och moln om vart annat. Det blir tjocktröja istället för skir sommarklänning - som en vanlig svensk midsommar med andra ord!

PÄRLAN






Jag är så glad över min Nishiki-pärla. Kände mig tvungen att leka lite med kameran och föreviga skönheten.

DAGENS TRÄNING

Promenad, 50 min.

Power-walk 5,2 km. Var bara tvungen att komma ut och fortsätta lyssna på spännande "Flickan som lekte med elden".

Styrketräning, 45 min


Kvällsgym med brorsan. Överkroppen. Roddmaskin, bröst, axlar, mage, rygg, triceps.

DAGENS TRÄNING

Cykling, 127 min

55,5 km. Trotsade min blyghet och rädsla och anslöt, för första gången (idag igen!) med CK Antilopen, Norrköpings cykelklubb. Jag var på plats först och sedan ramlade det in, uppskattningsvis mellan 10 och 12 killar/män i cykelbyxor. Ingen annan tjej.

Det bestämdes att vi skulle cykla mot Kolmården och tillbaka. När vi cyklade iväg blev det så att två killar höll mig sällskap i ett lite långsammare tempo än de övriga. De hade gulblåa cykeltröjor med Sverige skrivet på ryggen. Det kändes proffsigt att cykla med proffsen...

Kul även att få mer cykeltips ang kadens, hållning, tecken i klunga och att få testa att ligga riktigt nära bakom en annan cyklist. Det går så sjukt lätt då. Tänk om jag hade kunnat få lite sådan hjälp på Tjejvättern, vilken skillnad det skulle ha varit.

Åkte uppför en lång och seg backe i Oskarshäll men jag tyckte det gick över förväntan. Trevlig kväll och skön tur.

Summa summarum så ska jag nog ge mig själv chansen att fördjupa min bekantskap med cykelklubben några till gånger. Det här kan bli något...

TREDJE FÖRSTA GÅNGEN

Kvällens aktivitet var också något nytt, spelade för första gången frisbeegolf!


Oj vad fort, hårt och... rakt(?) jag kastar...

MERA NYTT

Havregrynsgröt...

Jag har även för första gången lagat egen havregrynsgröt. Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv gjort egen havregrynsgröt. Det beror nog mest på att jag aldrig har tyckt om det. Men åter igen, det verkar ju himla nyttigt och bra och nästan alla som tränar äter det.

Det blev således ett nytt försök ikväll, tillsammans med lite honung, blåbär och mjölk så smakade det, hör och häpna, riktigt gott!


FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Jag tycker att det är speciellt att göra något för första gången. Många saker, gjorde man ju första gången när man var så liten att man inte kommer ihåg det. Därför är det häftigt att uppleva något för första gången nu när man är mogen nog att ta emot det och förstå/reflektera/njuta över att nu har jag gjort det.

Ikväll har jag, inte mindre än TRE helt nya upplevelser. Det största, viktigaste och roligaste var intervaller.

Jag tycker generellt inte om att göra som alla andra, flyta med strömmen, och så vidare. Men intervaller, som alla verkar träna, kan jag faktiskt inte heller låta bli. Det verkar ju vara grejen, stommen, utvecklingen i löpning?

Så idag pillade jag med klockan FR 405 för att få hjälp med just intervaller. Bestämde mig för att köra avstånd istället för tid och började lite på känn...

Det blev fel några gånger, eller i alla fall inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men det är ju lite av charmen med första gången också. Och innan det var färdigt så hade jag sprungit på en gångbana, fram och tillbaka åtta gånger och tagit tid. Roligt! Om än ovant.

Löpning, 45 min

Uppvärmning, 2,6 km
Test 250 meter
Intervaller 8 x 200 meter
(Vila/Jogg 100 m mellan varje)
En extra 200 m utanför passet
Nedjogg 1,8 km


Små siffror över mina första intervaller

Jag sprang intervallerna på mellan 55 sek och 1:01 min - c:a 4:20-5:03 min/km.

Medelpuls: 173
Maxpuls: 188

RESULTAT

Men herregud! Jag kom på plats 386 av 6218 cyklande tjejer på Tjejvättern. Grymt nöjd över det också!

Här hittade jag listorna:

http://www.christerhedberg.se/2009/06/14/resultat-vr09/

(Vätternrundan är ett motionslopp men tid tas och det tycker iaf jag är roligt)

VILA

Min kära bror är i Norrköping och installerar sig. Han ska jobba här över sommaren och jag är därför jätteglad! Just nu sover han hos mig.

Dock blev det ingen tid till träning idag.


Kvällssnacks...

...och lite kladdkaka. Jag kryper till korset och erkänner. Var tvungen att hitta på något att bjuda på när man har finbesök.

KVÄLLENS TRÄNING

Styrketräning, 85 min

Uppvärmning, rodd 5 min.

Körde igenom hela överkroppen. Benen och rumpan har jag fortfarande träningsvärk i sedan body pump-passet i fredags. Jag ska försöka lära mig uttrycken för de olika styrkeövningarna så att jag har koll på hur jag tränat och även för att komma ihpg oilka bra övningar till senare eftersom styrketräningen ofta sker högst sporadiskt. Det blev iaf ryggresningar, bröst hantlar liggandes med raka armar, triceps kickbacks tror jag det heter, biceps curl, mage i stol där man "hänger uppochner", axlar hantlar med vinklade armar och axlar med stånglyft. Riktigt roligt att träna!



MYCKET GOTT

Vågar mig inte på någon summering av allt gott som åkt ner i magen den här helgen men det har blivit både lite biogodis, drinkar, god mat och fika... Det har smakat mycket bra!


Kaffe med kladdkaka

Pasta med kräftstjärtar

LÖRDAGENS TRÄNING

Morgonlöpning, 43 min.

6,9 km.


DAGENS TRÄNING

Body Pump, 60 min

Styrketräning på nytt gym, testade SATS och blev glatt överraskad av ett fantastiskt mottagande både i telefon, i receptionen och av instruktören. Suck och pust så ligger gymmet alldeles för långt hemifrån, jag är bortskämd med 50 sek promenadväg.

Roligt att köra styrketräning igen och många övningar var likadana som dem på "hemmagymmet".

Uppvärmning 7 kg
Ben 10 kg
Bröst 7 kg
Rygg 10 kg
Triceps 2 kg hantel och 4 kg + armhävningar
Biceps 7 kg Axlar 4 kg och 2 x 2 kg
Mage 5 kg keps + fällkniv + rotation med utsträck + planka med rotation

GÅRDAGENS TRÄNING

...blev inställd. Det kom annat i vägen. Det planerade sällskapet var tvungen att rädda liv, bokstavligt talat, så då kunde jag inte ens bli irriterad för att jag missade en träning... Det är bra att få lite perspektiv på saker och ting ibland.

Istället njöt jag av solen som tittade fram och värme så gott på kvällskvisten.

Promenad, 70 min

7,4 km. Rask promenad upp till Vrinnevi och hemåt.


I "PROVHYTTEN"

Nästa gren: Simning

Jag har gjort ytterligare en tränings-utrustnings-investering, nu på den kända kvalitets-sport-butiken Clas Ohlsson. Här fick jag krypa in i ett förråd och mellan verktyg och kablar och gud vet allt försöka dra på mig en tight våtdräkt och låta mobilkameran agera spegel.


Det duger åt mig och 1000 m i Vansbro

DAGENS TRÄNING

Löpning, 69 min

10 km. Dags att bita i det sura äpplet och mer eller mindre börja om på ruta ett.

Löpningen har jag stoppat in nånstans långt ner i något mörkt hörn av mitt medvetna. Men nu när tjejvättern är avklarad är det dags att börja snegla på olika löpprogram inför tjejmilen och lidingö tjejlopp. Har sett en del bra tips angående upplägg och intervaller.

Idag insåg jag dock att nu är det bara att börja nöta från början och hitta glädjen i att orka jogga/springa. Så idag sprang jag ungefär så långsamt jag kunde och försökte orka lite längre istället. Sprang utan ipod och musik och försökte vara närvarande istället. Mycket nöjd med att det föll ut så väl. Två kilometer blev fyra och fem till och med och varför inte fortsätta lite till och det blev sju, åtta och så nio uppförsnacke hemåt och en liten extra sväng till tio kilometer. Härligt.

UPPMÄRKSAMMAD

Men hua... vad uppmärksammad jag blir nu då! Tack snälla söta mormor och morfar som stöttat och hejat och nu skickat jättevackra blommor som GRATTIS!




Blommorna och pärlan i vardagsrummet

MEN OJ!

Nu blev jag alldeles rörd och superglad! Med dagens post kom tjejvättern-present till mig av gulligaste mamma och pappa och även ett tack till supportern som ställde upp som chaufför/fotograf/hejarklack.

Synd att ni är så långt borta men ni ställer upp och fixar otroligt, trots 60 mils avstånd... 



Bio i helgen då, förhoppningsvis

DAGENS LUNCH

Tillbaka i vardagen. Nu är cyklingen bakom mig - även om det självklart kommer att bli fler cykelturer framöver. Dags för mig att försöka hitta en sundare matstil och jag börjar med en hälsotallrik. Har ju en målbild att kunna figurera i bikini i sommar utan att skämmas...


Kycklingfilé med ris, groddar, ruccola, championer, rädisa, avokado, keso, paprika, gurka och tomat. En bit melon till "efterrätt". Brödet med vitlökssmör lät jag bli, mest för att jag redan var så mätt.

GÅRDAGENS TRÄNING

Power-walk, 48 min.

5,5 km. Runt promenaderna med Eglina. Skön kväll och bra tempo.

Styrketräning, 5 min


Situps, 30 st och armhävningar 30 st.

INTE ATT FÖRGLÖMMA

Hemkommen från Motala och Tjejvättern, och när den största tröttheten och förvirringen lagt sig, så fick jag champange. Bara för att jag var så bra! Hurra!


Det är inte ofta dem glasen används...

EXTRA HJÄLP?

Tänk er den här bilden: En tecknad serie, typ Kalle Anka där man ser hur Kalle ovetandes sätter sig på ett bi eller geting eller vad det kan vara och får sig ett stick i baken och flyger upp med världens fart och benen går som ett par små trumpinnar...

Jag tror att det var någon som försökte ge mig en skjuts på vägen i lördags för prick 2:00 på min klocka och prick fem mil in i loppet så sticker det till som f*n på vänstra låret och när jag tittar ner sitter det en geting där. Med spänd kropp och stjärten nedborrad i mina tights. Jag hinner fundera på om jag kan få upp mobilen för att ta ett foto (bloggskadad!) men slår bort den tanken. Jag slår istället bort getingen och det börjar pulsera och bränna i benet.

Jag skrattade mest för mig själv över incidenten och det orimliga i att bli stucken av en geting mit under en cykeltur. Är dock väldigt glad att jag inte fick en allegichock eller något sådant. Jag vet många som är väldigt känsliga och förmodligen hade varit tvungen att bryta... hemska tanke.

 

Lördag eftermiddag

Söndag morgon

Söndag kväll: En stor kliande böld


FASCINERAD

Det finns så många ord som passar in men jag är bl.a. nöjd, stolt och glad över mina ben som trampade och trampade utan att klaga eller gnälla under hela loppet.

Och nu är jag rent av fascinerad över att jag inte känner något i kroppen, varken igår eller idag... (förutom en tung molande huvudvärk som inte vill ge sig.)

Jag trodde nog att benen skulle kännas lite sega, att nacken skulle ge sig till känna och armbågarna eller handlederna som jag känt av när jag cyklat kortare turer tidigare.Men nej, kroppen säger ingenting. Inte ett spår av att jag cyklade tio mil i lördags. Häftigt tycker jag.


TJEJVÄTTERN

(Varning för toklångt inlägg och massor av bilder)

Innan

Vaknade med ett ryck och visste direkt att "this is it". Morgonen gick fort, frukost bestående av yoghurt, musli och hårdbröd med kokt ägg. Drack mer sportdryck. Bytte om och packade ner det sista. Allt kändes bra och jag var så glad över att må bra och slippa den eviga huvudvärken/migränen som alltid har en förmåga att komma när man som minst behöver den.


Pärlan på plats i bilen

Resan upp gick bra. Några felåkningar men det var bara roligt och aldrig stressigt och lite spännande att få se nya delar av Östergötland. Hittade en bra parkering och promenerade i sakta mak mot centrum och nummerlappsutdelningen. Vi gick förbi starten och såg några startgrupper trampa förbi i relativt lugnt tempo. Det var kallt i luften och molnen såg oroväckade svarta ut men jag såg även små blåa hål och höll tummarna. Det blåste rätt kraftigt på sina ställen när vi var nere vid vattnet.


På väg in i Motala och En del av kön

Kön på torget var bland den längsta jag skådat men det gick relativt fort att komma fram. Jag fick kuvertet i handen innehållande nummerlapp och chip för tidtagning. Efter att chippet testats tog vi ett varv i Team Sportias tält men jag kände mig nöjd med allt jag hade med mig och behövde inte handla något.


På med chipet runt vänster vrist

Gick tillbaka till bilen och kom på att jag inte hade pumpat upp däcken på pärlan ännu. Hann bli liiite nervös över att någon ventil skulle gå sönder eller att slangen skulle explodera men jag ville verkligen ha välpumpade däck till loppet och det gick alldeles utmärkt.



Nu var det dags att cykla bort till starten och innan jag lämnade chauffören/supportern/fotografen på bron fick jag en spark på den vadderade baken.

Loppet


Vår startgrupp fick gå in i fållan och så pep det några gånger som en nedräkning och 11:08 rullade vi ut från starten. Det gick inte fort och vägen var lite slingrig ut genom staden. Log mot fotografen på bron och försökte sedan sätta fart på benen. Precis som på tjejvasan var det väldigt många långsamma cyklister och jag tänkte inte göra misstaget att ligga bakom alltför länge. Jag ville börja cykla i mitt tempo...


Här cyklar vi iväg

De första tre milen hade vi väldig motvind och jag trodde att jag skulle hitta någon att hänga på för att få lite skydd men jag var helt ensam i mitt tempo. Det funkar väl så, att de som man cyklar lika fort som, hinner man ju inte ikapp... Det var rätt tungt att trampa i motvind ute på slätten men jag försökte tänka att det var uppvärmning och att det var nu jag skulle bli varm. Kläderna kändes bra. Jag hade en extra vindjacka utanpå en kortärmad och en långärmad cykeltröja och hade även tagit skidhandskarna och det var skönt.

I Rogslösa var första kontrollen och jag stannade en kort stund för att sträcka på benen och få ut blod i fötterna som hade domnat bort. Var förvänad över att folk stod i godan ro och fikade och stod i toalettkö. Jag småsprang fram till serveringen och ropade efter sportdryck, svepte två muggar och hoppade sedan på cykeln igen.

Jag hade sett Tjejvätterns sträckning med höjdkurva och visste att en riktig uppförbacke väntade direkt efter kontrollen. Den var förvånande brant och många hade klivit av sina cyklar och gick. I backen hittade jag två tjejer som trampade på bra och vi tre låg så långt som möjligt till vänster och den första tjejen hade en ringklocka som väl kom till användning. Backen gick i etapper och det kändes lite i benen speciellt när man fick korsa mellan andra cyklister och inte kunde anpassa farten själv. Koncentrerade mig på att titta lite åt sidorna för att njuta av utsiken uppe på Omberg.

Någonstans mellan 5 och 6 mil rullade jag leendes in på den andra kontrollen i Rök och där blev jag uppmött och omhändertagen. Tog av vindjackan och fixade fast nummerlappen på cykeljackan istället. Ett kort besök bakom buskarna och några godisbitar i munnen och c:a 12 minuter senare så for jag iväg igen.


Vid andra kontrollen

Den närmaste sträckan hade jag en följebil som åkte och fotograferade och hejade och jag kände mig starkare och piggare än någonsin. Benen bara gick av sig själva och jag bara svischade förbi klunga efter klunga och i perioder var det t.o.m. medvind! Underbart att cykla genom fina små orter och förbi stora härliga gula fält i solen... 






Den ryggen fick många cyklister se igår, hehe

Det rullade på fort fram till tredje och sista kontrollen vid 80 km. Jag tog ett kort stopp enbart för att få sträcka ut benen och trampa liv i fötterna som domnat bort igen. Drack lite av mitt eget vatten och tog några enervit-tabletter och cyklade vidare direkt.

Men efter några ytterligare kilometer så började nacken säga ifrån. Det var jobbigt att hålla upp huvudet hela tiden och trots att jag försökt att skaka armarna, axlarna och röra på nacken under tiden så kände jag orken tryta nu. Vid 90 km kom huvudvärken smygande och det svartnade för ögonen några gånger.

Jag försökte peppa mig själv att det var roligt att jag fick kämpa, att det inte var långt kvar, att jag var stark och att tänka på hur fantastiska benen var som bara trampade utan att klaga. Jag mådde sämre och sämre och hängde med huvudet och ville bara att det skulle vara över. Kikade på klockan och såg att jag hade en snittid på över 26 km/h men det var exklusive stoppen så jag orkade inte räkna på vilken sluttid det kunde bli.

Det var några plågsamma kilometer innan vi svängde av och vägskylten visade Motala 5. Det blev lite trafikstopp och då kände jag att jag har krafter kvar och nu ska jag köra allt jag har till mål. Det finns alltid lite extra att ge och det ska fram nu. Så trampade jag allt vad jag hade och tänkte på spinninglokalen, musiken och hur jag får energin från styret och ända ner i foten och hur jag trampade hela varvet, tryck och dra, tryck och dra.

Så svängde vi in samma väg som vi cyklat ut och nu var det bara några hundra meter kvar och jag såg startfållan och den stora luftfyllda bågen och spurtade om en sista racercyklist precis innan jag cyklade över mattan som tog signaler från chipet om min sluttid... Puhhh... i mål, äntligen! Så skönt! Alla cyklade vidare längs en markerad cykelbana och jag sparkade loss ena skon från pedalen och slog av klockan och fortsatte rulla genom folkmassorna och några applåderade när vi cyklade förbi. Jag förstod inte vart vi var på väg men ville bara kliva av cykeln.

Det var då jag såg det... MÅLET... Mitt huvud fungerade inte som det skulle och jag förstod inte vad som hade hänt. Jag som trodde att jag redan hade... men men... jag cyklar väl lite till då... och där stod min privata fotograf... heja heja... Tog fart i sista lilla kurvan och körde äntligen äntligen IN I MÅL! Nu då...


På upploppet

Helt matt och svag och yr tog jag emot en medalj och snubblade bort från den värsta trängseln! Möttes av grattiskramar och en vacker blomsterkrans!


Så stolt och nöjd!  Och trött...

"Klockan är 15:03!" Jag förstår inte, tänkte jag... "Du cyklade på fyra timmar." Jag kunde inte räkna men jag kunde inte tro på det heller och mitt huvudet kändes som det skulle explodera och jag var så glad. Förutom huvudet så kände jag mig så stark och duktig. Jag räknade högt på fingrarna och förstod att jag kommit i mål på 3:55 och gjort en tid jag aldrig vågat drömma om! Vilken känsla!

Efteråt


Som på beställning bjöd de på min favoriträtt Potatisbullar med lingonsylt och det har sällan smakat så bra...


TJOHO!

Så sjukt nöjd jag är med mig själv!

Är hemma efter en grym dag med underbar cykling! I stort sett helt utan missöden och med ett resultat jag trodde att jag bara kunde drömma om!

Nu har jag sovit en timme, hinkat massa vatten och mår fortfarande illa... Mat är beställd och jag ska sätta mig och titta igenom bilder. Ser fram emot att få skriva ner en tävlingsberättelse så det ska göras så fort jag bara förmår mig själv...


På väg till starten, nervös och förväntansfull

SISTA PASTA-LADDET

Har börjat rodda i de sista förberedelserna nu.

Ätit "den sista måltiden" eller så kanske man inte törs kalla den? Pasta blev det iaf. Nu stundar en äggmacka och mer vatten. (Springer på toaletten mest hela tiden.)

-Ombytesväska ska packas
-Startbeviset ska med
-Snacks och energi till timmarna innan loppet
-Kläder i massor för att kunna känna av temperaturen på plats. (SMHI vidhåller dock fortfarande att det ej ska regna imorgon) Skor och hjälm.

Bilen är hämtad och STOR. Känns bra att pärlan får plats inne i bilen.

Kameran är laddad, Garmin är laddad och jag då... jo, jag är nog rätt laddad också!


Tortellini med bl.a. spenat och ädelost

FÖRBEREDD?

Jag börjar bli riktigt nervös och pirrigt - på ett skönt sätt. Hade svårt att sova inatt och det händer ALDRIG annars. Tro mig, jag är en riktig sjusovare och snoozar i minst 40 minuter i sömnen så att jag ens märker det.

Så idag vaknade jag både klockan 04, och 05 och när jag vaknade för tredje gången klockan 06, klev jag upp - innan alarmet!

17 maj: 27 km
19 maj: 57 km
25 maj: 43 km
29 maj: 38 km
30 maj: 43 km
31 maj: 46 km
3 juni: 44 km
                            

Totalt: 298 km

Å ena sidan är jag nöjd med, att på så kort tid som drygt två veckor, nästan uppfylla Tjejvättern-arrangörernas rekommendation om att ha 30 mil i benen innan äventyret. Men å andra sidan, så är det ju ett minumum för att ta sig runt, inte ett bra utgångsläge om man vill göra en bra tid.

Äsch, fy, jag tänker för mycket. Som vanligt. Nu är det bara att kämpa utifrån dessa förutsättningar.

JAHA

Vad gör man när man har beordrad vilodag: Jobbat över, provat kläder, städat lägenheten.

Och nu... försöker få i mig det sista av dagens sportdryck... det tog stopp... usch.




Jag köpte även sådana här till mig själv ikväll men jag är inte ens sugen! Det du!


KNÄPPIS

Nåt jag gillar, mer än att träna, är att planera.

Jag önskar nästan att Tjejvättern redan var över för då ska jag anmäla mig till Lidingö tjejlopp, med förutsättning att jag kommit i mål med cyklingen.

Sen ska jag styra upp ett riktigt löp-program med höga mål angående mina tider och pressa mig själv till att springa så bra jag bara kan. Tjejmilen ska utgöra en bra träning inför sista etappen i tjejklassikern, Lidingö tjejlopp.

Här ska också klämmas in simträning. Dags att komma ut på öppet vatten och träna inför Vansbro. Jag ska inte underskatta det momentet.

Och sist men inte minst så har jag redan börjat drömma om skidåkning igen. Den säsongen ska startas upp så tidigt som möjligt med skidtunneln och jag vill åka på teknikläger, och, och... hm...

...först, så är det alltså Tjejvättern, på lördag, om två dagar. Här och nu behöver jag vara ett tag till!

VÄDRET

Så här långt ser vädret mycket lovande ut.

Inte för varmt och och inte för blåsigt och inget regn...


CHECK

√ Bokat hyrbil för helgens utflykt


UPPGRADERING


Efter mycket om och men och drygt en timme i provhytten fann jag mig ett par cykelbyxor utan hängslen, för ev snabba toalettstopp, som satt bra och skönt. De är invigda ikväll och jag är mycket nöjd!

 
Sportdryckspulver. Extra kolhydrater inför lördagens prövningar... Vet inte om allt detta behövs nu men bra att ha.



Och sist, men inte minst... så har jag varit otroligt nördig. Skäms nästan för att erkänna det. Men jag har köpt en ny hjälm, en fin vit Specialized som matchar både cykeln och skorna. Till mitt försvar måste jag säga att den var på rea. Nästan halva priset faktiskt.

KVÄLLENS CYKLING

Cykling, 120 min.

44,2 km. Sista passet innan Tjejvättern. Det blev en lugn tur med helt nytt sällskap. Cyklade tillsammans med en gullig tjej som hette Jessika via Snöveltorp, Söderköping, Tåby, Styrstad och tillbaka till Norrköping.

Vi cyklade lugnt och det var knappt ansträngande förutom i uppförsbackarna. Kändes riktigt bra som ett sista träningspass. Cykeln går som den ska, jag börja känna mig bekväm med skorna och växlarna.

Testade även nya cykelbyxor och invigde ny hjälm! Funkade perfekt!

Medelhastighet: 22,05 km/h.
Maxhastighet: 42 km/h (och då bromsade jag i nedförsbacken)

Medelpuls: 128

INKÖP

Det kostar att ligga på topp. Ytterligare slantar har rullat efter ett besök här...


DAGENS MIDDAG


Kokta morötter, broccoli, avokado, rädisor, keso, matkorn och en hårdbrödmacka.

Jag älskar mat och att njuta av god mat gör mig lite lyckligare. Det här var inte världens höjdare men det kändes väldigt nyttigt. Det mina tallrikar inte förtäljer är att jag ofta äter på stående fot, för det mesta stressad och på språng. Min välbehövliga vila får jag dock på pendeln varje dag till och från jobbet.

Nu, t.ex ska jag kasta på mig cykelkläderna och möta upp med en "okänd tjej" som jag raggat upp för lite cykling. Spännande!

GÅRDAGENS TRÄNING

Promenad, 40 min

4,5 km. Regnigt och betydligt kallare än i helgen.

Body Balance, 60 min


Första gången på detta pass och sista chansen innan mitt årskort på gymmet går ut. Har hört mycket gott om träningsformen men jag tyckte att det var väldigt likt power-yoga, vilket jag iofs gillar men jag hade fått för mig att det skulle vara lite tyngre. Helt ok träningsmässigt och ännu bättre mentalt.

Cross-trainer, 20 min

Level 5

NÄRA

Jag börjar bli nervös...


..på riktigt. Inte för att ta mig runt, och inte för cyklingen i sig utan det känns mer som tävlingsnerver. Pirrigt!

Förberedelserna har inte varit på topp och jag lär mig ju något nytt varje gång jag cyklar så jag har mycket kvar teknikmässigt för att kunna göra mitt bästa lopp. Men jag hoppas och tror att jag tävlingen i sig, alla deltagare och en helt ny rutt gör att jag plockar fram extra krafter.

OM jag skulle klara att cykla i 25 km/h innebär 10 mil 4 timmar blankt. Nu har jag inte hållt 25 km/h själv ens på kortare pass och att cykla dubbelt så länge har jag ingen aning om hur det känns i benen. Jag kommer att bli trött, det räknar jag med. Dessutom tillkommer tid för några stopp för att dricka, sträcka på benen och kanske ett toalettbesök.

Om jag kommer i mål under 4:30 är jag mycket nöjd.

MIN GODA DAG I BILDER


Frukosten piffades upp med jordgubbar!


Utelunch bestående av kraftsallad med avokado. Otroligt gott men saknade pasta för att bli riktigt mätt.

FÖLJ MIG

Liksom på tjejvasan kan man prenumerera på en SMS-tjänst och få alla mellantider och sluttider som SMS-meddelande


Skriv in koden för loppet : Tjejvättern = TJV
Tryck mellanslag och startnumret [ XX ]. (Mitt startnummer: 5700)
Skicka meddelandet till nummer 72700. Kostnad 30 kr.

Registreringen sker för Tjejvättern:
Start - Stocklycke - Skänninge - Mål


NY SUMMERING

Jag är en siffernörd och måste plussa ihop helgens bravader. Summan av mina cykelpass...

17 maj: 27 km
19 maj: 57 km
25 maj: 43 km
29 maj: 38 km
30 maj: 43 km
31 maj: 46 km
                            

Totalt: 254 km

Bara 46 km kvar för att sno ihop 30 mil innan loppet. Det känns hoppfullt.

Frågan är vad som är bästa upplägg inför lördagen. Ett längre pass tisdag kväll och ett kortare onsdag? Vila torsdag och fredag kan nog behövas? Idag, efter tre cykeldagar på rad, är mina ben stumma och genomtrötta.

RSS 2.0