FORTSÄTTNINGEN PÅ ÅRE

Uppkopplingen försvann och jag har varit på landet igen tills nu men bättre sent än aldrig kommer här en uppdatering...
 
Det blev även en vandringsdag nummer två även om det inte blev som planerat och med ny rutt och mer regn. Solen tittade dock fram ibland och vi fick bland annat njuta av en fikapaus med härligt väder och utsikt. Rent generellt så har det varit fina dagar på fjället med bra sikt och vackra vyer åt alla håll. Sköna dagar med frisk luft och motion.
 
Men bäst denna dag var att komma ner i Åre by på kvällen och beställa in en middag som jag klassar riktigt högt med fjällrörding, forellrom och smörsås.
 
Ett litet bildspel kommer här.
 
 
 
 
 
 

TOPPTUR - ÅRESKUTAN

En underbar vandringsdag uppför Åreskutan med mestadels gråa moln men även genomslag av skön sol och några regnstänk. I fjällen växlar vädret snabbt.
 
Jag och mamma åt en fjällfrukost och gav oss sedan upp, först rakt upp i slalombackarna, förbi liftarna som var fullproppade med downhillcyklister. Upp till snön som vi siktat från marken, upp över klippiga stigningar och ända fram till toppstugan där det blåste storm och vi åt oss glada och varma igen.
 
En härlig tur med en utsikt värd att förundras över, gång på gång.
 
Sedan övervann jag min höjdrädsla och åkte kabinbanan ner... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I ÅRE

Jag och min mamma har åkt till Åre och hittills har både resan via Östersund och själva fjällbyn bjudit på ett helt fantastiskt väder. Jag känner mig redan lycklig av fjälluften, vyerna och lugnet.
 
Några bilder från dagens eftermiddag med fokus på utsikten från vårt rum. Underbar!
 

SOMMARNJUTNING

Jag njuter av underbara lata dagar på landet och äter gott och promenerar och yogar lite grann. Försöker tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus och suger åt mig av solenergin.


LANDAT

 
Det blev en tung tågresa till Sundsvall när vi blev försenade fem timmar och resan helt plötsligt tog mer än 12 timmar istället för 7. Jag hade dessutom endast bokat sittplats eftersom jag trodde vi skulle vara framme i skaplig tid och jag tänkt hålla mig vaken. Bra tillfälle att träna positivt tänkande men det var svårt när jag var trött, hungrig och försökte hitta någon dräglig sovställning. 
 
Idag har jag sovit ikapp, shoppat lite och planerat mat inför stugvistelsen.
 
Jag längtar till landet, efter att yoga utomhus och landa på mattan. Att yoga på min fina ljuvliga matta är som att dyka ner i ett azurblått hav...  

FÖRSTA SEMESTERDAGARNA

Dagarna går fort när man är ledig. Ändå har jag just inte gjort någonting. Det har varit några fina solskensdagar och några mer djupgående tänkardagar. Några promenader, en dag på stranden, en danskväll, cirkelträning utomhus på gymmet.
 
Nu är jag i alla fall på väg mot Sundsvall, Sörbygden och Åre. Löparskorna och yogamattan är med. Men även kamera, böcker och en mobil fulladdad med P1 Sommar-program.
 

UNDERBARASTE SOMMARKVÄLLEN

Torsdagen var inplanerad att spenderas med en fin vän och förhoppningen var att kunna åka till hennes stuga på på Sandön i skärgården.
 
Till vår förtjusning prickade vi in sommarens hittills finaste och varmaste dag!  Lyckokänslorna började spira i mig redan när jag gick hem tidigare från jobbet och solen sken. De förstärktes ytterligare av att få en fin båttur ut till stugan, bli bortskämd med picknick, en gassande varm, vindstilla och myggfri brygga och en helt underbar rolig och skön kväll.
 

YOGA UNDER BLÅ HIMMEL

Alltså vilken lycka när jag loggade in på bokningssidan på Inpuls och upptäckte att kvällens yoga-pass flyttat ut på terassen!
 
Solen strålade, havet glittrade strax nedanför oss och när vi sträckte oss uppåt så strävade vi upp, till en blå blå himmel. Små milda vindpustar kom sköljandes över oss och hjälpte oss djupare i positionerna. Idag var det lätt att vara närvarande.
 
Tänk om alla yogapass var som detta...
 
.
 

TVÅ NYA VÄNNER

Nu kan hemmaträningen bli ett faktum. Två färgglada små kompisar som ska trötta ut mig i sommar!
 
Jag tänker utomhus, gräsmatta, stationer, backar, egen kroppsvikt och så dessa klumpar som det ska lyftas, svingas och balanseras med.
 
.
 
 

VEGGIE-UTMANINGEN: FYRA VECKOR

Så, vad har det lagats för mat i mitt hem den senaste veckan? Vad har landat på min tallrik och senare i min mage. Lite gott och blandat skulle man kunna säga. Allt ifrån en snabbmixad smoothie till thaiwok och pizza. 
 
På bilderna:
 
Smoothie på naturell yoghurt och färska svenska jordgubbar
Massor av knapriga färska grönsaker (förutom minimajs som jag köpte på burk)
Samma grönsaker wokade med thailändska kryddor, kokosmjölk och risnudlar.
Zucchini-inlindad mozzarella (att grilla lätt).
Portabellosvamp fylld med västerbottenost. Samt halloumi, sparris, majs, championer, tomater (att grilla).
Ugnsbakad mandelpotatis och morötter med getost på toppen.
Pizza med mozzarella, championer och pesto.
 
Ett litet axplock. Tre dagar kvar nu av utmaningen och då återstår att se vad jag vill äta efter detta...
.
 
 
 
 
 

RSS 2.0