TISDAGSTRÄNING

Benpass. Passet jag aldrig planerar in på egen hand. Nu var det dags.

Knäböj. Att det ska vara så svårt när jag lastar på vikter. Jag tycker nästan det är jobbigare att göra vanliga. Någonting är fel i själva kontakten. Det tar liksom inte. Jag blir trött i hela kroppen men det är inte benen som tar slut - känns det som i alla fall. Teknikfokus och lite olika tester. Känns konstigt att inte bli svettig utan bara stå där och göra 4-5-6 repetitioner bara. Även om det blir många set. Använder sedan en träpinne och med raka armar försöker jag hålla överkroppen så vertikal som möjligt. Omöjligt.

Utfall. Tar bättre. Nu nyper det i rumpan och baksidan och jag kämpar längst ner och trycker ifrån. Smiths-maskinen är dock tråkig. Det är för stabilt. Jag vill ha en lös stång. Känner mig allmänt less och obekväm i det här med benträning.

Går till konditionsmaskinerna istället. Jag bränner av 15 minuter intervaller på crosstrainern. Byter sedan till roddmaskinen och känner mig bekväm, stark och uthållig. Mycket roligare än knäböj. Känns dock i benen att de jobbat. 15 minuter i kontrollerat tempo. Svettig. Klar för idag.


Kommentarer
Postat av: Mari

Grymt tjejen =)

2012-01-04 @ 11:52:37
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Mari

Sv. Det ska bli så underbart, skönast av allt är att veta att jag har 5 dagar ledigt att se fram emot.. Åre är mitt paradis som sagt =).

Åh Riksgränsen låter fantastiskt, varit där förut ?!

2012-01-04 @ 12:38:34
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: erika

Boka in en pt-timma tycker jag! Djupa knäböj är en mycket svårare övning än man tror att göra rätt. Overhead squats också. Man ska väl eg inte gå djupare än att man kan hålla rygg och bäcken neutrala... Kör hårt :)

2012-01-04 @ 12:41:12
URL: http://sandsnovatten.blogspot.com
Postat av: Sara

Jag har ett tips om du vill köra benen specifikt men inte får till/orkar knäböj med skivstång är att köra benpressen i liggande/halvsittande ställning där du trycker upp viktmagasinet. Du har mycket bättre stöd för ryggen och slipper vikten på axlarna så att du kan fokusera på benmusklerna :)

2012-01-04 @ 13:12:48
URL: http://mtbsara.blogspot.com
Postat av: KArin

Knäböj kan vara riktigt kluriga att få till och så är det ju så viktigt att man gör dem helt rätt också!!

2012-01-04 @ 14:17:41
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grymt inspirerande pass du körde! Kanon-blogg dessutom!

2012-01-04 @ 14:32:34
URL: http://www.springamera.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Knäböj är knepigt! Kan inte annat än hålla med. Ett tips är att varva med explosiva knäböj, alltså med hopp upp ur positionen. Då behöver du inte ha så mycket vikt heller för att det ska kännas.

2012-01-04 @ 16:16:37
URL: http://traningseffekt.blogspot.com
Postat av: Amanda

Härligt med träning! :)Jo knäböj är svårt, det är viktigt att ha rätt teknik. Ett tips är att köra helst barfota faktiskt med hälarna på varsinn 2,5kg viktplatta. Om man är orörlig (som jag) så hjälper det en att komma ner mer i rörelsen och få rätt kontakt i musklerna :) Och som sagt, stå höftbrett med fötterna och låt tårna peka utåt :) Jag var på workshop när jag jobbade på sats och lärde mig verkligen hela utförandet i knäböj snäppet längre än vad PT-utbildningarna tar dem :)

2012-01-06 @ 16:26:16
URL: http://mycketamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback