ZUMBA - NU JÄKLAR

Ojoj. Ett inlägg jag aldrig trodde att jag skulle skriva.

Jag insåg själv att jag tänkt mer och mer på dans och då inkluderat allt från street, pardans eller salsa. I ett infall igår så bara gjorde jag det - jag bokade jag en plats på Inpuls Zumba-pass. Alltså jag har ingen dansbakgrund och har alltid tyckt att det är svårt med koreografi och koordination. Men jag älskar dansvänlig musik och att skaka loss.

Instruktören presenterar sig och säger sedan att idag ska vi köra alla låtar ihop och inte gå igenom stegen utan bara köra. Jag är nästan på väg ut ur salen redan då men biter ihop och tänker att jag får göra så gott jag kan. Och nu så här efteråt vet jag inte vad jag tycker...

Musiken var latino-inspirerad och inte riktigt så r'n'b som jag hade hoppats på. Utan riktig genomgång och med en blandning av olika dansstilar och takter så var det inte helt lätt att ställa om och få kroppen att vridas, shakas, hoppa, vara sensuell, kraftfull och dutta steg framåt, bakåt och med vridning och dubbla och böja... och lägga på armrörelser på det. Emellanåt kändes det som jag slog knut på tankarna för det här var främst 100 % koncentration som gällde. Emellanåt kände jag lyckokänslor och dansglädje när några steg satt och jag kunde ta i.

Kanske jag måste ge det någon chans till och lära musklerna att minnas dansrörelserna. Eller kanske var det inte något för mig...



Kommentarer
Postat av: Jonna

Du är modig som vågar prova! Zumba är nog verkligen ingenting för mig... nej.

2012-02-10 @ 13:47:56
URL: http://www.fartfylld.blogspot.com
Postat av: Helena

Jag säger HÄRLIGT! man ska testa nya grejer. Så ofta man bara kan :)

2012-02-10 @ 21:06:48
URL: http://helenaochlea.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag älskar att dansa är det några pass på gymet där jag känner mig hemma förutom på yogan så är det på danspassen. Funk, balett, jazz och hiphop, absolut men zumba, nix, inget för mig. Jag provade en gång och tyckte det var meningslöst. På det passet jag var var det i alla fall så att man inte ens blev svettig och då tycker jag att det är tråkigt, roligare så fall att gå ut och dansa. MEN, det är kul att prova nytt och det är säkert olika på olika ställen!

2012-02-10 @ 21:16:58
URL: http://greiddnos.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback