TRÄNING = BRA KÄNSLA

I veckan har jag varit på ett renodlat Pilates-pass på mitt gym efter att ha fallit för kombon Yogalates tidigare.

Pilates består tydligen av fem grundtankar som jag förstod det: Stolt nacke, nedsjunkna axlar, magstyrka, bäckenposition och andning(?). Vi jobbade med allt detta och med små rörelser hittade vi djupa muskler och korrigerade lägen med små tippningar av bäckenet. Jag tyckte dock att det gick för fort och att det var lite ologiskt ibland. Hur som helst så tog det bra i mage och insida lår och jag kan tänka mig att testa passet fler gånger.

Efteråt byggde jag på med egen styrketräning och det är fortfarande cirkulationsträning som gäller. Jag är snäll med rygg, nacke och axlar och gör c:a 15 repetitioner för att få genomströmning i muskulaturen som är spänd.  

Jag är glad att jag trivs så bra på gymmet och känner mig bekväm och hemmastadd i fria-vikts-rummen fastän jag ibland måste trängas med massa andra. Jag övar på att känna mig bekväm med de lättare hantlarna och många repsen också - och med vetskapen om att det är bra för mig så känns det helt ok att köra något fast jag normalt definierar det som "pensionärsträning"...




Kommentarer
Postat av: Mari

Bra kämpat =)

2011-11-11 @ 21:16:51
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Keron

Känner mig också som en pensionär när jag kör gummibandsträning och benpendlingar på lättaste vikten. Men är det rehab så är det.

2011-11-11 @ 21:38:21
URL: http://keron.blogg.se/
Postat av: Jojohanna

Jag övar på att hitta suget till gymträning. Med fria vikter och så. Går sisådär. Vad skönt att känna sig hemmastadd. Roligt!

2011-11-12 @ 16:47:26
URL: http://skynda.blogspot.com
Postat av: Pia

Är det bra träning? Jag har inte provat någonting av det! Är dock nyfiken på de träningsformerna.

2011-11-12 @ 18:28:54
URL: http://piacharlotta.blogg.se/
Postat av: Jonna

Duktiga starka du! Det är sådär man bygger en genomtränad kropp tror jag... (och tänker ännu en gång på när jag såg Lassi Karonen, med högst uppmätta lungkapacitet i Sverige, träna med bollar och en träpinne)



Men visst, det ligger väl inbyggt någonstans att man känner sig tuffare under bänkpressen.

2011-11-14 @ 08:01:34
URL: http://fartfylld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback