PÅ MIDDAGSBORDET
Efter många dagar med frukostmat, snabbstekta potatisbullar och blodpudding i mitt kök kändes det extra lyxigt att laga mat på vilt kött. Just det här älgköttet var en present från Frida familj.
Jag ville försöka få till en mustig gryta/köttfärssås och kastade i alla möjliga saker jag hade hemma och hoppades på en smaksensation.
Älgfärs (Magert, smakrikt och bra för djur/natur och mitt samvete)
Gullök
Svamp
Morotsslantar
Purjolök
Vitlök
Vispgrädde
Kalvfond
Soya
Rött vin
En klick smaksatt creme bonjour
Det blev faktiskt väldigt gott och pricken över i var ett litet glas rött till middagen. Det smakade extra bra eftersom jag tränat innan och arbetat upp hungern.

Jag ville försöka få till en mustig gryta/köttfärssås och kastade i alla möjliga saker jag hade hemma och hoppades på en smaksensation.
Älgfärs (Magert, smakrikt och bra för djur/natur och mitt samvete)
Gullök
Svamp
Morotsslantar
Purjolök
Vitlök
Vispgrädde
Kalvfond
Soya
Rött vin
En klick smaksatt creme bonjour
Det blev faktiskt väldigt gott och pricken över i var ett litet glas rött till middagen. Det smakade extra bra eftersom jag tränat innan och arbetat upp hungern.

Kommentarer
Postat av: Helena
ser jättegott ut!
Postat av: Ulrika
Älska viltkött! Blir renskav med blomkålsmos till lunch alldeles strax.
Postat av: Ulrika
Åh vad gott det låter! Har faktiskt grytbitar av älg i frysen, kanske skulle försöka mig på en liknande variant i helgen...
PS.Tack för gratullationerna :)
Postat av: Anonym
Åh vad gott:)
Postat av: emelie
såg riktigt smakrikt ut. blir sugen på riktig mat när jag levt i stort sett på gröt.keso.kesella & yoghurt i två veckor pga köksrenovering.
Postat av: Jonna
Men gud så gott! Jag har lyckan att få en hel del älgkött av pappa och älskar det... grytor har jag dock inte gjort många.
Och vad kul med spinning. Ett sådant där hårt pass känns ju som en mental dusch, tycker jag :)
Postat av: Veronica
Gud så gott :)
Trackback