REGLER ÄR TILL FÖR ATT FÖLJAS?

Nu i vår börjar jag bli riktigt sugen på att cykla racer igen. Vägarna har varit bara ett bra tag och det återstår bara att göra en check av pärlan, smörja och pumpa. Och komma över alla hjärnspöken om hur farligt det är, hur snabbt det går och hur hårt det skulle vara att ramla på asfalt.

Något jag fick lära mig tidigt när jag köpte cykeln inför tjejvättern för två år sedan var att cyklister (rent generellt) har en klar bild om hur man ska se ut som cyklist och att dessa verkar väldigt vedertagna i kretsen.

Erik Wickströms blogg hittade jag några av dessa sammanställda:

- Cykelben ska vara rakade, kvinnliga som manliga

- Cykeln ska vara välvårdad och alltid tvättas efter en tur i dåligt väder

– Strumporna ska vara låglästade

- Det är fullständigt förbjudet att cykla med långa byxor och kortärmat. Korta byxor och långärmat är fullt tillåtet.


- Att cykla med en tröja utan armar (typ linne) är verkligen inte OK

- Du ska ha med dig en extra slang och pump, men detta ska ligga i fickan och inte sitta på cykeln

- Juniorränder (kedjeavtryck på benen) är ytterst pinsamt

- Glasögonen ska sitta utanför hjälmremmarna

- Fikapausen är helig, men är endast tillåten vid turer på längre än 3 timmar. Kaffe och kolfiber är de två svarta gulden

- Om det sitter två vattenflaskor i ställen får de aldrig vara olika

Jag, som oerfaren cyklist, tycker att vissa av dessa förhållningsregler är lite för mycket.

Bland annat så cyklar jag gärna med linne för att få en finare solbränna och för att cykeltröjor inte är det snyggaste jag vet. Jag har bara två flaskor som är likadana och de flaskorna är rätt fula men jag förstår idéen och kanske ska införskaffa två snygga likadana framöver. -Tvätta cykeln? Och nu när det finns snygga kompressionssstrumpor skulle jag gärna ha knästrumpor istället för ett par låga. Och sist men inte minst så vill jag ha fikapaus på alla mina rundor, oavsett längd på passet.


Kommentarer
Postat av: Jonna

Grym jacka!Och 9 km bara sådär, inte dåligt. Det är så härligt att äntligen få vara ute och röra sig efter en sjuka.

2011-05-03 @ 10:18:22
URL: http://fartfylld.blogspot.com
Postat av: annastei

Och så måste man ju ha vita strumpor! Nyligen fick jag även höra att det var sjukt pinsamt att ha gummihattarna kvar på ventilerna... Vet inte riktigt varför, men jag tog av mina så fort jag kom hem ;)

2011-05-03 @ 10:39:41
URL: http://egensvettluktarbast.wordpress.com
Postat av: Emelie

På tal om cykeltröjor köpte jag faktiskt en jättefin på intersport häromdagen. En svart från craft med ett snyggt blommönster på. Jag äger ju inte ens en racer, men kan ju vara kul att se proffsig ut när jag cyklar genom skogen på väg till jobbet :)

2011-05-03 @ 12:50:09
URL: http://emelille.blogg.se/
Postat av: ola

Alltså shit Annika: Linne får du inte cykla i. Sola bort cykelbrännan efter passet om du måste. Cykelbrännan visar att du cyklat mycket och kan användas för att imponera eller skrämma andra cyklister. Ju tydligare bränna desto starkare tror dom att du är. Vita strumpor är inget måste men mer moderiktigt. Knästrumpor är lika förbjudet som linne. Stödstrumpor får användas efter passet. Ventilhattarna ska tas bort, de gör ingen nytta. Att tvätta cykeln efter ett regningt pass är väl självklart. Kedjan skall alltid vara rengjord och välsmord och inte vara en klibbig, svart rem. Allt du vill ha med dig skall förvaras i fickorna. Att ha en sadelväska är likhetstecken med att vara motionär eller nybörjare. Likaså PB-rand (kuggränder på höger vad)

När det gäller flaskorna är det självklart 0,5 liters flaskor vi pratar om. Inget annat. Kom oxå ihåg 1 meters regeln. Om du är längre än 1 meter från din cykel så får du inte ha hjälmen på dig. Du får inte tävla i benvärmare.

Om du sköter alla punkter ovan och sen kör med t.ex. tennisskor så förstör det allt. SPD eller SPD-R gäller.

Skönt med en enkel sport utan regler o så...

2011-05-03 @ 19:56:16
URL: http://cykelola.blogg.se/
Postat av: Alek

Haha, jag log fånigt för mig själv när jag läste inlägget, och skrattade högt när jag kom till kommentaren från cykelola. Haha...

2011-05-03 @ 22:12:18
URL: http://hejklassiker.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag skrattar IHJÄL mig! Hahaha. Verkligen SÅ sant :)

2011-05-17 @ 13:30:39
URL: http://sandsnovatten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback