HÖSTLUFT

Ikväll blev det halvvila. Jag nöjde mig med en promenad i den vackra höstsolen eftersom jag inte vågar, vill eller orkar springa varje dag.

Jag vill däremot och ska verkligen försöka få till tre löp-jogg-pass i veckan ett tag till innan jag utvärderar det här. Ibland känns det fortfarande som att jag absolut inte är gjord för att springa. Men så vet jag ju också att det är så i början och jag har väl helt krasst inte kommit längre än att jag fortfarande befinner mig "i början" fortfarande.

Och jag har någon (skev?) bild av att tre löppass i veckan inte kan räknas som en bra träningsvecka utan att man/jag måste fylla ut med något mer och jag känner mig dålig och knappt värd namnet motionär när träningsminutrarna dalar för varje vecka. Men jag ska sänka kraven och vara nöjd med en power-walk ibland, för att det rensar tankarna och sätter fart på endorfinerna det med och komma ihåg att min enda målsättning just nu är att fortsätta må bra. Och så klurar jag vidare på andra större, mer prestationsinriktade mål så länge...





Kommentarer
Postat av: sanna

Jag tycker absolut tre löp/joggingpass kan räknas som en bra träningsvecka. Min sjukgymnast sa till mig att TRE pass i veckan är gott och väl om man rör på sig i vardagslivet. Jag tror det blir lite väl mycket noja ibland och att en del människor här i bloggosfären verkar "tävla" om vem som kan träna mest och bäst. Det är inte kvantitet som räknas, det är kvalité!

2010-09-07 @ 23:55:42
URL: http://capturethismoment.blogg.se/
Postat av: Andréa

Ha tålamod och låt det gå supersuperlångsamt om så är. Kanske kan du även köra ett lättare distanspass i veckan där du varvar gång med löpning? Inte superjobbig löpning alltså utan bara i ett lite högre tempo än joggarna. Det blir både roligare med variationen och du kommer snabbt känna att du blir bättre!



Och du, jag känner igen det där med att det inte är tillfredställande att se träningsminuterna dala på funbeat. Egentligen VET jag ju att det inte är någon tävling, att det är kvalitén som räknas och att det är en lite speciell situation som jag befinner mig i nu. Men ändå blir jag sur. Dumt! :)

2010-09-08 @ 08:01:34
URL: http://lopningolivet.blogspot.com
Postat av: Träningsglädje

vackra bilder!

2010-09-08 @ 08:22:48
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: Anna

Härliga bilder!

2010-09-08 @ 08:33:41
URL: http://www.annoula.se
Postat av: Malin

Känner igen mig. Mina minutrar dalar och känner lite stress samtidigt som jag försöker tänka på att jag har en massa annat i livet just nu. Jag mår bra och rör på mig även om det mest blir promenader o transportcykling just nu. Inte bra att stressa i tankarna.

2010-09-08 @ 12:05:50
URL: http://healthandliving.blogg.se/
Postat av: Ulrika

En fika på söndag vore supertrevligt! Så hör av dig om du bestämmer dig för att komma upp!

2010-09-08 @ 14:24:34
URL: http://traningseffekt.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Tycker att tre löppass i veckan låter alldeles lagom och det är den dosen som även mina veckor oftast innehåller. Det är ju mycket trevligare att kunna ge sig ut på löprundorna med pigg och fräscha ben så även om "vilan" kan vara jobbig psykiskt så är den nödvändig för kroppen. Hoppas att du kommer fram till några peppande målsättningar :)

2010-09-08 @ 17:39:27
URL: http://ullisanteckningar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback