FJÄLLVANDRING, KUTJAURE-KISURIS

Vandring, 5 tim effektiv tid

20 km.

Jag vågade knappt känna efter hur dagsformen var när jag vaknade för jag ville så gärna och hade på något vis redan bestämt att vi skulle gå idag. Dock blev det direkt till Kisuris istället för en extra tur till Låddejåkka.

Dagens vandring gick lätt på grund av många olika faktorer. Vi började bli vana, benen kändes starka och pigga, solen var framme och gjorde oss glada i sinnet. Det var dessutom relativt flack väg att gå och vi fick upp farten ordentligt och kunde nästan inte tro våra ögon när broarna dök upp, långt tidigare än väntat. Kan det verkligen vara dem, då har vi redan gått hälften. Vi njöt av dagens fika- och lunchpauser och unnade oss att ligga i solen en extra stund. 

Den sista sträckan kom vi upp igenom en visserligen låg och gles men ändå en björkskog. Det kändes som att vi var på väg ut från fjällmarkerna. Vi anande stugan mellan träden innan den försvann och vi fick gå ner i en djup avgrund innan vi kunde ta oss upp för en relativt brant men kort stigning och pusta ut. 

Kisuris-stugan ägs av en same-förening och det var första gången vi sov utanför STF's regi. Denna stuga var väldigt fräsch och hade alla fasciliteter som vi var vana vid. När vi hittade lä bakom stugan firade vi med en kåsa (så klart) rödvin, ölkorv och renchips. Skönt att få vila ut, läsa bok och bara vara. Vi fick avnjuta bullens korv med makaroner denna dagen.

En helt underbar dag!



Två nätter i Kutjaure-stugan blev det


Fjällgröt


Det är härligt att gå i fjällen!


Stilleben


Utsikt från fikapausen




Väldigt lång hängbro


Bra skyltat


Torkat renkött är bra fjällproviant


Stugan i Kisuris


Vackra sameflaggan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback