YOGAKLÄDER

En rolig grej med träning som piggar upp och motiverar lite extra är kläder och annan utrustning som får mig att känna mig "rätt". Det behöver inte vara dyrt, avancerat och alltid det senaste (även om det också kan vara kul) eftersom det inte alltid är tillåtet för privatbudgeten eller särskilt miljömedvetet att överkonsumera. Men det är framför allt praktisk. Det finns ju en anledning till varför löpartights inte fladdrar, varför cykeltröjor är längre bak i ryggen och de flesta träningskläder gjorda i material som torkar snabbt.

Jag börjar nu lära mig vad jag trivs i för yogakläder. Jag har hunnit prova mig fram till följande:

Fötterna: Barfota. Men gärna tjocka strumpor på innan så att fötterna och fotlederna är varma när jag startar. En del verkar köra i benvärmare för att behålla värmen ytterligare under passet.

Benen: Mjuka byxor. Det kan vara tights men i så fall utan hårda sömmar eller dragkedjor. Fladdriga mjukisbyxor är också sköna men det är inte praktiskt med haremsbyxor som jag annars förknippar med yoga: Onödigt krångligt att göra djupa sumoknäböj och vrida benen när man fastnar i byxhänget.

Överkropp: Linne. Överlag så gillar jag inte att träna i t-shirts men det skulle så klart också funka. Linnet bör vara så pass tight nedtill så att det sitter kvar kring höfterna och inte åker över huvudet eller visar hela magen när jag står på huvudet. Sport-BH helst utan några spännen eftersom dessa inte är så sköna om de trycker in i ryggen eller nyckelbenen i olika positioner. Överdragströja, perfekt att värma upp i och sedan ta på sig igen under avslappningen.

Yogamatta: Jag vet egentligen ingenting om hur en bra yogamatta ska vara men att ha en egen känns väldigt bra eftersom man annars får ligga med ansiktet ner i andras gamla fotsvett. Jag fick min matta under ett event för ett par år sedan och den funkar bra.

Det är alltså värsta mjukiskläderna man tassar runt i på yogamattan. Inte konstigt att jag är frälst.


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Visst är det peppande med snygga och sköna träningskläder! Jag måste se till att skaffa några nya skönheter innan BBC...

2012-03-08 @ 17:43:34
URL: http://ullisanteckningar.blogspot.com
Postat av: Ann

Haha så lustigt att vi outar ett inlägg med bild på sköna yogakläder samma dag båda två!! Jag kör dock med strumpor på mina fötter, de är så löpskadade med blånaglar och blåsor så det är nog bäst så. Ska skaffa mig en egen matta jag med, det är tusan inte fräscht annars ju.

Tips på hur sjutton man tar sig upp i sirasana önskas, jag ska försöka lära mig det innan månadsskiftet!!

Trevlig helg!

2012-03-09 @ 13:17:18
URL: http://annsanns.blogg.se/
Postat av: Jonna

Det låter ju hur skönt som helst! ;) Fredagskram!

2012-03-09 @ 13:46:08
URL: http://www.fartfylld.blogspot.com
Postat av: Mari

Tack för tipsen =)

2012-03-09 @ 15:39:59
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Snorkkis

Bra tips! Och det låter verkligen skönt.

2012-03-10 @ 13:55:15
URL: http://www.snorkkis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback