TRÄNINGSVECKA I PORTUGAL

Jag och Ulrika har åkt med Springtime Travel till Portugal och njutit av en helt underbar vecka med fullspäckat program.
 
Temat på veckan var Holistic (yoga med Johanna Andersson, coachning med Cecila Duberg och Holistictraining med Cecilia Gustafsson) och Crossfit.
 
Dessutom har jag dansat med Tobias Karlsson, varit med på bergspasset, mediterat, gått stavgång på stranden och testat den helt nya klassen Soma.
 
Den här resan toppade alla mina förväntningar!
 
Kolla in den här tränings"lokalen"! Jag längtar redan tillbaka.
 

TRÄNINGSRESA

Hej! Jag är i Portugal och har det SJUKT bra! Om ni vill läsa lite mer om hur det är här just nu kan ni läsa Sofie Lanttos blogg eftersom hon och fitnessmagasin-redaktionen är här på samma resa...


LIVET KOMMER EMELLAN

Ojoj, här har jag inte skrivit på länge. Ibland känns allt upp och ner. Jag har lite för mycket på alla fronter och bloggen har blivit nedprioriterad. (Förlåt till er som flitigt klickar in här ändå) Det finns ju dessutom snabbare sätt att uppdatera sin status på genom twitter och instagram så det har jag testat på sistone.
 
Men... yogan har jag bitit i och det är riktigt kul. Små framsteg varje gång eller åtminstone så händer något som man blir medveten om och det är häftigt.
 
Skolan tar mycket tid och nu är det dags att packa väskan inför både en Stockholmstripp och en fortsatt resa till Portugal med både crossfit och yoga. Som jag längtar!
 
 

HÖSTFJÄLL - ABISKO

Abisko var så himla fint. Jag lyckades pricka in kanonväder och fick bara några få regnstänk på väg till restaurangen en dag trots att prognosen hade sett väldigt blöt ut.
 

ENERGIBOLLAR

Jag har varit på vinden och hämtat vandringskängor och ryggsäck. Jag har förberett matlåda till tåget. Packat termos, mössa, vantar. Underställ, fleecetröjor och andra förstärkningsplagg är med. Yogamattan är inrullad i liggunderlaget och kartan BD6 är framrotad ur bokhyllans gömmor.
 
Och så har jag hackat och rört ihop sådana här nyttiga chokladbollar som alla verkar göra i bloggvärlden. Jag tänkte att det kunde passa bra att ha med på min lilla fjälltur.
 
Jag har aldrig gjort det innan men tog lite av allt jag hade hemma som verkade passa in och det blev rätt bra. Huvudsaken är väl att få till en konsistens så att det går att rulla små bollar.
 
Sötmandlar
Valnötter
Jordnötssmör
Solrosfrön
Havregryn
Kakao
Starkt kaffe
Russin
Vaniljsocker
Kokosflingor
 

TRÄNINGSVÄRK

Det är inte alltid det märks att man blir bra på det man tränar. Man kan ju alltid bli bättre, sikta lite längre, bli ännu snabbare.
 
Men det märks snabbt att man inte är bra på det man inte tränar.
 
Igår gick jag på mitt favoritpass Funktionell Cirkelträning på Inpuls och då var det en ny instruktör och således nya övningar. Och då är det således många "nya" små magmuskler långt där inne som ger sig till känna idag. Härligt att det ändå är en skön känsla det här med träningsvärk...


HÖSTLIKT

 
Nu lyser rönnbären upp stigen när jag promenerar längs vattnet. Vackert!

VEGETARISKA TACOS

Jag fick ett sug efter tacos och kom på att jag skulle byta ut köttfärsen mot finhackad svamp (jag använde championer) och det fungerade så himla bra. Godare än den "vanliga" färsen till och med eftersom jag älskar svamp.
 
Snabblunch idag blev en tacovariant i pitabröd. Att värma brödet i brödrosten gjorde det hela ännu enklare.
 
Stekt hackad svamp med tacokrydda
Riven ost
Tacosås
Snabbröra på avokado och creme fraiche
Sallad
Tomat
 
(Jag hoppade över lök som jag annars tycker är gott. Men rå lök kan ge ont i magen har jag märkt)
 

BÖJA, STRÄCKA, TÄNJA

 
Jag har varit på ännu en lektion på yogakursen och eftersom det är 1,5 timme per gång så hinner vi med mycket andningsfokus och prat innan vi går in på den fysiska yogan med asanas. Det känns himla bra att gå igenom allt grundligt och försöka anpassa mina invanda yogarörelser till Ashtangayoga eftersom det finns en del detaljer som skiljer sig åt redan i solhälsningarna.
 
Sen så bubblar jag av lycka eftersom jag just bokat in mig på ytterligare yoga i helgen på ett event i fjällen. Hoppas dessutom kunna hinna med både fotografering, fjällvandring och norrskensskådning under de dagarna.
  

MAGISK HELG

I fredags åkte jag till Stockholm för föreläsningar och studier. Resan var bokad sedan länge. I torsdags blev min lillebror pappa och eftersom allt gått bra så fick jag den stora äran att besöka den lilla nyblivna familjen på BB. Perfekt timing! Ett av de största ögonblicken i mitt liv. Att få beskåda ett mirakel som just sett världens ljus.
 

 

DET GODASTE

Just nu är jag totalt insnöad på mat. Mer än vanligt alltså.
 
Jag sitter och fantiserar om nästa måltid jag ska laga och längtar efter olika smaker. Jag tror att jag måste försöka distrahera mig till att tänka på annat än mat för annars kommer jag nog snart inte i mina kläder längre.
 
En favorit just nu: Chevre! Här i kombination med päron, valnötter, mangold och några droppar balsamico.

ONSDAGSLYX

Jag har haft en lyxig onsdag med sällskap mitt i veckan och att få laga middag ihop och dricka ett glas rödvin. Det toppades med mycket skratt, prat och en fin bra film (Detachment).
 
Vegetarisk lasagne
 
Varva lasagneplattor med:
Sås 1: Bechamel
Sås 2: Spenat, passerade tomater, pressad vitlök
Salta och peppra
Övrigt tuggmotstånd: Rivna morötter, smulad fetaost, bitar av soltorkade tomater
Strö över riven ost.
 
Servera till sallad och dryck efter smak och tycke.
 
.


 

TRÄNAT

Här på bloggen verkar jag kanske mest äta. Men jag tränar faktiskt också.
 
Det är bara det att det är enklare att ta kort på mat.
 
I yogasalen känns det oftast helt fel att överhuvudtaget ha med sig mobilen och igår vi vi åter igen körde crossfit i regn och alla kläder blev genomblöta så låg mobilen väl förpackad i dubbla påsar i en ficka i en regnjacka som i sin tur låg i en väska... Inte så många träningsfoton med andra ord.
 
Jag har kört igång med en Ashtangakurs och även om det är väldigt basic nu från början så tror jag att det är bra att vara med från start och lära sig grunderna i rätt ordning och dessutom få intressanta förklaringar.
 
Och så har jag varit på crossfit utomhusträning en gång i veckan och från att ha varit glassiga soliga varma kvällar har de två sista varit mörka, kalla och regniga. Eller kalla, det känner man ju inte när man väl är igång. Dessutom måste jag säga att väl under träningen uppskattar jag regnet. Det bidrar med en ännu mer
hardcorekänsla som jag uppskattar.
 
Det här är omgivningarna kring gårdagens utomhuspass. Mörkt, rått och tufft. Jag kom hem och var genomsmutsig och hade gräs ända in i naveln.
 



FISKGRYTA

Det känns extra höstigt när maten jag lagar börjar övergå från sallader till grytor och soppor.
 
Jag tömmer frysen och försöker tänka på min nya studentbudget. Det går att laga väldigt god mat med enkla medel.
 
Efter inspiration från förra Stockholmsbesöket hos Frida så har jag lagat ett par fiskgrytor med varierande innehåll. I dagens lunchlåda finns:
 
Torsk
Lax
Frysta grönsaker, asiatiskt tema
Potatis
Morötter
Gul lök
Kokosmjölk
Grädde
Fiskfond
 
Allt på en höft. Och jättegott. Om jag får säga det själv.
 



VETEBULLAR

Jag har roat mig med att baka bullar och det blev långt många fler än jag hade räknat med. Stort bekymmer eftersom min frys är alldeles för liten och eftersom bullar som bekant är godast färska.
 
Jag tror det var första gången som jag bakade klassiska vetebullar och min elvisp med degkrokar klarade tyvärr inte trycket så nu dröjer det nog länge innan det blir bakning igen.
 
De små snuttarna som inte blev så fina och som jag inte vill bjuda någon annan på åt jag upp själv på en gång. Mums