VASALOPPSVECKAN

Jag har någon gång under hösten tagit ett aktivt beslut och insett att det inte blir något Vasalopp 2012 för mig. Även om loppet snabbt var fulltecknat tänkte jag ett tag att jag skulle kunna träna ändå och sen anmäla mig på plats men nu blev det alltså inte så. Den här hösten behövde jag mer vila och mindre måsten. Jag har därför knappt åkt skidor den här säsongen och det har känts som en välbehövlig paus från alla stressade träningspass för att samla skidmil.

Men nu när Vasaloppsveckan närmar sig så känner jag faktiskt en sorg över att inte vara i Sälen och Mora och insupa atmosfären. I fyra år har jag varit där. Första året som ren åskådare. Andra året premiäråkte jag Tjejvasan. Tredje året var jag tuff och åkte både Tjejvasan och Vasaloppet. Fjärde året så blev det Vasaloppet en andra gång. (Alla mina inlägg om loppen finns under kategorin "Tävlingsberättelse")

Jag har svårt att tro att det finns något annat evenemang som är så välordnat, så stort och ändå så personligt. Jag har svårt att tro att det finns något mysigare än att bo in sig hos gästfria dalmasar, trängas bland underställsklädda glada åkare och koka uppladdningsgröt samtidigt som man fingrar på nummerlappen.

Åh, jag saknar dig redan. Vasaloppet, jag kommer tillbaka. Någon gång. I något av loppen.




Kommentarer
Postat av: Jonna

Min favorit Vasaloppsåkare! Klart att du kommer tillbaka! Jag minns alla dina loppberättelser, särskilt förra året när jag spanade efter dig i starten och sedan satt som klistrad vid datorn och följde din framfart, hoppade och studsade och liksom försökte överföra energi sista biten... åååh!

2012-02-20 @ 19:27:00
URL: http://www.fartfylld.blogspot.com
Postat av: Andrea

Du är klok och beslutet att avstå i år kommer förmodligen leda till att du känner glädje och pepp till att åka ett annat år. Det är jag nästan säker på!

2012-02-20 @ 20:51:01
URL: http://lopningolivet.blogspot.com
Postat av: mari

Shit. Sjukt imponerande tjejen !!!!!!

2012-02-20 @ 21:21:46
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Catharina

Visst är det svårt att avstå! Eller, jag går fortfarande och är sugen på att hoppa på i sista minuten. Och då har jag ändå bara upplevt det en enda gång. Samtidigt känns det skönt att inte behöva stressa med resa och ledighet osv. Bra jobbat med både Tjejvasan och riktiga Vasan samma vecka!

2012-02-20 @ 21:55:11
URL: http://supertjejklassikern.outsideonline.se
Postat av: Malin

Helt rätt av dig att avstå i år. Ibland måste man ta en paus vilket var helt rätt. Du har ju hur många år framför dig som helst då du kan vara med :)

För det är jag säker på att du kommer stå där på startlinjen igen. Vasaloppet och du är något speciellt, började ju med Tremil...och hänger kvar :)

2012-02-20 @ 22:05:14
URL: http://healthandliving.blogg.se/
Postat av: Anki

Du gör nog rätt i att ha vilat i år. Det kommer fler år och fler lopp så du har ju all tid i världen..:)

Postat av: Helena

Helt rätt att avstå. Du kommer igen, du blir om än starkare.

Fin bild på dig förrästen :)

2012-02-20 @ 23:03:23
URL: http://helenaochlea.blogg.se/
Postat av: Åsa

Klokt beslut. Önskar i bland att jag var lika klok. :) Och Vasaloppsveckan kommer knappast att försvinna. Ha en fortsatt fin vecka!

2012-02-22 @ 12:36:55
URL: http://ehrnholm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback