MIDDAG FRÅN HAVET

För att älska mat och gärna delikatesser är jag ganska oerfaren och lite tveksam till skaldjur och havets godsaker i stort. Jag sträcker mig till räkor (som helst äts kalla) eller kräftstjärtar. Fisk blir ofta lax eller någon fryst vit fisk. Men i helgen så hittade jag både färska pilgrimsmusslor och färsk tonfisk i närbutiken och då slog jag till.

Efter att ha googlat lite snabbt på plats i butiken så kom jag fram till att scharlottenlök och persilja verkade vara smaker som lyfter musslorna och lime (eller citron) passar bra till tonfisk.

Min meny:

-Smörstekt sparris, halstrad pilgrimsmussla samt en kompott av fräst scharlottenlök, egenodlad(!) persilja och vitlök. Toppad med havssalt och reducerad balsamico.

-Snabbstekt rosa tonfisk serverad med en sommarsallad på färskpotatis, fetaost, avokado, sockerärtor, plommontomater, spenat och manché. En klick köpt limeailoli till detta.

Om jag får säga det själv så blev det riktigt lyckat. Lägg till ett eminent middagssällskap i form av en Frida så har ni en bra början på en lördagkväll!






Kommentarer
Postat av: Ulrika

Oh my! Vilken kock du är!

2011-08-01 @ 16:02:34
URL: http://traningseffekt.blogspot.com
Postat av: Jonna

Ja en riktig kock! Du borde byta bana ;) Hoppas det känns ok att jobba nu! Men inte kan du ha varit ledig 4 veckor redan?

2011-08-01 @ 18:08:47
URL: http://fartfylld.blogspot.com
Postat av: Träningsglädje

tonfisken ser helt fantastisk ut och både du och frida lika sommarfräscha!!! såg från bilderna att ni varit här nere och semestrat lite, hoppas ni hade det toppenbra. såg lite kallt ut på den bilden med erika på lynga strand... ;)

2011-08-01 @ 20:36:23
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: emmaluu

Ser otroligt gott ut!

2011-08-02 @ 17:32:25
URL: http://emmaluu.wordpress.com
Postat av: Ulrika

Vilket meny! Det ser helt fantastiskt gott ut.



Har uppdaterat mig lite på vad du haft för dig medan jag har haft semester och vilka härliga sommarbilder! Det ser underbart ut. Längtar faktiskt efter en sommar (eller vinter också för den delen) vid den Norrländska kusten.



Hoppas att du har en bra helg!

2011-08-13 @ 10:26:16
URL: http://ullisanteckningar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback