CHINS - NYBÖRJARTRÄNING

Finalen på föregående vecka blev ett härligt styrkepass med bra passning. Gymmet var nästintill tomt denna söndagskväll och det var roligt att bara vara och ta det lugnt mellan övningarna. Inte forcerat utan fokuserat.

För första gången testade jag att fästa gummiband i chinsräcket och använde de som avlastning och hjälp. Det blev många set med chins och pull-ups omvartannat. Händerna skrek och ömmade värst av alla kroppsdelar. Snacka om att vara ovan. Dessutom känner jag mig tung och otränad. Även fast jag är långt ifrån att klara egna lyft med kroppsvikten så är det väldigt bra träning som engarerar många muskler.

På bilden testar jag ett smalt grepp där man blir lite starkare.



Jag inspireras ofta av bloggerskan Sofie Lantto och nyligen skrev hon ett inlägg om träning med Sanna Kallur. De hade tränat magen och dels gjort så kallade "dragonflags" (vilket måste vara den tyngsta magövningen någonsin). Men... de hade även gjort situps med stång bakom nacken vilket de rapporterade var väldigt tungt.

Jag testade övningen igår med en stång med okänd vikt (gissningsvis mellan 12-15 kg) och kunde göra c:a tre stycken. Det gjorde mest ont i nacken av stången och i övrigt kändes det mest i höftböjarna. Men det är alltid roligt att testa nya saker.

På bilden har mitt träningssällskap en olympisk stång.



Kvällen avrundades med sittande rodd och bicepscurls mot vägg med stång, i ställning och med hantlar och sen ville inte mina händer vara med något mer.

Kommentarer
Postat av: lina

Snyggt! Chins med gummiband är ju perfekt!! Bra med styrketräning! :)



Jag har fått en veckoplan nu, kul och prova något som någon annan har styrt upp. Det tråkiga är väl att jag har fått löpförbud.. men förhoppningsvis kommer vaden läka nu! Akupunturen gick något bättre idag, men så konstigt man mår efteråt! Skum känsla, men jag tror det gör gott! :)

2011-11-21 @ 12:34:12
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Chins med gummiband är toppen - mycket bättre än att köra i sån där maskin. Du kommer snabbt att bli starkare. Och de där Kallur-situpsen ska jag testa nästa gång jag är på gymmet. Körde ni hela situps eller crunches?

2011-11-21 @ 12:50:30
URL: http://traningseffekt.blogspot.com
Postat av: Annoula

Woho! Grymt ju!



Efter min vila skulle jag nog behöver väldigt många gummiband ;)

2011-11-21 @ 12:50:37
URL: http://www.annoula.se
Postat av: Annika

Ulrika: Du var min inspiration igår i chinsräcket! :) Vi körde hela situps från hela ryggen i golvet till sittande.

2011-11-21 @ 12:54:51
URL: http://tremil.blogg.se/
Postat av: Keron

Borde också testa chins med gummiband... Hade ett mål att klara tre chin innan jul (börjar på 0) men ärligt talat har jag inte tränat särskilt specifikt för att klara det.

2011-11-21 @ 17:41:46
URL: http://keron.blogg.se/
Postat av: Jonna

Du är grym! Och även du är en inspirationnskälla, glöm inte det :)

2011-11-21 @ 19:44:20
URL: http://fartfylld.blogspot.com
Postat av: Erika

Håller med Ulrika. Chins i gummiband är SÅ mycket bättre. Testa dock att ha fötterna istället för knät i, då får man en bättre position i hela kroppen liksom. Helst bara ena foten i ;) Jag fick tipset förra veckan att brösta upp mig, titta uppåt och tänka att bröstet ska vara parallellt med taket, hjälpte bra! :)

2011-11-22 @ 07:43:07
URL: http://sandsnovatten.blogspot.com
Postat av: Annika

Erika: Tack för feedback! Alla tips är välkomna. Och att det tog kan jag nu intyga. Har nog aldirg haft så ont i axlar, triceps, biceps, rygg och mage.... Puh!

2011-11-22 @ 09:58:37
URL: http://tremil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback