ORMBERGET, CROSSFIT, BUDDY CARRY

Igår var jag med om förmodligen det roligaste passet någonsin! Galet utmanande, jobbigt och utan mental strejk. Crossfit Luleå introducerade Front Squats, Thrusters och Buddy Carry.
 
Vi möttes upp på Ormberget, Luleås finaste friluftsområde med löparspår, slalombacke osv utan att veta vad som väntade. Flera ansikten var nu bekanta från tidigare pass och stämningen var hjärtlig.
 
Uppvärmning gemensamt. Vi började med att gå i rask takt uppför slalombacken vilket gjorde att jag fick upp flåset rejält. Fastän solen var framme så var det fuktigt i gräset och lerigt och halt på sina ställen. Lätt jogg nedför. Stretch. Här någonstans lovade tränarna att passet faktiskt inte skulle bestå av löpning uppför backen(!).
 
Teknikgenomgång. Front squats. Thrusters.
 
Buddy Carry. Vad var nu detta? Att bära sin kompis. Antingen som "ryggsäck" eller i "brandmannaanda". Vi testade båda och det blev mycket spontana skratt.
 
Par-WOD:
 
2 varv:
 
30 Thrusters med sten (alternerande - alltså varannan)
Buddy Carry - uppför slalombacken (!!!)
 
Alltså, det går inte att beskriva våra ansiktsuttryck när vi inser att vi ska bära vår kompis uppför backen! Det kändes inte ens möjligt...
 
Men vi gjorde det!
 
Med en blandning av hejarop, sammanbitna miner, starka ben, skakiga ben och pannben tog vi oss upp. Hela två gånger. Glädjen var total. Helt galet adrenalin- och endorfinhöga var vi efteråt och trots att benen borde vara totalt mos kändes det som att jag kunde flyga och dessutom var världens starkaste... Underbar känsla.
 
(Det fanns en kamera med på passet och jag hoppas få del av bilderna. Det här är bilder från samma backe, en annan dag.)
 

 

Kommentarer
Postat av: Mari

=) Härligt och grymt skoj

2012-08-29 @ 12:39:48
URL: http://www.marriie.blogg.se
Postat av: Lina

OJ jäklars vilken backträning!! Grymt jobbat! :)

2012-08-29 @ 13:22:25
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com
Postat av: JoHo

Jag blir så inspirerad! det KÄNNS hur roligt det är, härlig läsning! :) :)

2012-08-29 @ 13:57:57
URL: http://www.snartvuxen.blogspot.com
Postat av: Jonna

Heja er! Gudarns så starkt jobbat! Apropå kompisträning, jag skulle så behöva det emellanåt. Som nu. Många av passen känns lite oinspirerande.

2012-08-29 @ 15:37:26
URL: http://www.fartfylld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback