5 K + SLALOMBACKE

Igår gav vi (jag, Lina och Per) oss åter igen upp till Ormberget (mitt skidområde vintertid) och ännu en fantastisk fin sommarkväll i Luleå. Jag sprang för första gången på bar mark runt min vanligaste skidrunda, gula 5,4:an. Jag ville ta det lugnt eftersom jag ville spara benen till backintervallerna som stundade. Det gick inte att ta det annat än lugnt med ben som redan var träningsvärkstela och tunga, en mage som inte trivdes och ett kuperat spår som jag inte är van att träna i.

Men jag tog mig runt till slut och så var det äntligen dags för slalombacken! Jag hade redan innan passet insett att jag inte tänkte sikta på att springa hela backen men att halva nog kunde vara lagomt. Det var sjukt jobbigt, värre än man kan tro. Tusen gånger tyngre än det ser ut från sidan. Halvvägs upp slog mjölksyran till och skrek till hela kroppen att "nu går det inte att ta ett steg till" och så försökte jag övertala kroppen att "det går det visst".

Pulsen blev inte skyhög men benen tog verkligen slut. Det var pumpande, stumma lår varje gång jag gick nerför backen. Sex intervaller blev det och backen var bra precis 100 m. Ganska långa vilotider för att komma ner i puls ordentligt. Kanske försöker ha kortare vila nästa gång... för det här blir det fler gånger. Man blir bra på det man tränar!






Kommentarer
Postat av: Karin

Vilket HÄRLIGT pass!

2011-06-16 @ 08:03:48
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Postat av: Therese

Najs! Jag vill också ha en slalombacke att springa i!

2011-06-16 @ 10:41:14
URL: http://theresewahlgren.blogspot.com
Postat av: Jonna

Åååh, vad kul det låter! Jag bor nära en slalombacke av modell mindre där jag sprungit ibland, det är verkligen precis som du säger, man tänker innan att det nog inte kan vara så farligt... men man tar verkligen SLUT! Kul att du har sådan träningspepp!

2011-06-16 @ 13:25:35
URL: http://fartfylld.blogspot.com
Postat av: annastei

Åh, såna där pass är ju verkligen grymma när man får till dem, men ack vad lätt det är att undvika dem för att det känns så jäkla jobbigt. Bra kämpat!

2011-06-16 @ 14:14:29
URL: http://egensvettluktarbast.wordpress.com
Postat av: Katten

Jäkligt bra jobbat! Har upptäckt att det faktiskt är kul med intervaller! Jag körde trappor igår (inte så många skidbackar här på Kungsholmen tyvärr) men nu blev jag lite inspirerad att testa hammarbybacken. Det vore nåt.

Lule verkar grymt på både sommar och vinter :)

2011-06-16 @ 19:34:38
URL: http://piggochduktig.wordpress.com
Postat av: Josefine

bortsett från migränen verkar du ha haft ett par underbara dagar. Backar är det bästa :)

Vi har funderingar på att flytta till Östersund, det måste dock lösa sig med jobb och lite annat så det ligger en bit fram i tiden.

2011-06-16 @ 19:45:59
URL: http://www.metrobloggen.se/josefineakerlof
Postat av: lina

Nästa gång blir det fler! :)



Tokbra jobbat!!

2011-06-16 @ 21:13:32
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback