CHINS IGEN

Det hade väl nästan gått två veckor sedan mitt senaste försök och det behövdes nog så att jag hann glömma den hemska träningsvärken innan jag gav mig på det igen.

Igår var jag utan passning och försökte själv med gummiband(en) och en bänk att kliva upp på. Det gick så där. Att hänga i chinsräcket i raka armar och känna den hopplösa känslan av att inte kunna röra sig en millimeter är helt ok - jämfört med att faktiskt hänga med hjälp av ett gummiband men fortfarande inte kunna röra sig en millimeter. Chins är ingen enkel övning och är man byggd som jag med tyngre ben än överkropp och lite allmänt svag i överdelen så är man mer eller mindre chanslös.

Till sist tog jag dubbla gummiband (har faktiskt ingen aning hur många kg de kan tänkas hjälpa egentligen) och kunde göra några halvdana lyft. I smalt grepp (pullsups) gick det hyfsat bra åtminstone.

Jag varvade mina halvdana försök (man måste ju börja någonstans) med att hoppa upp och hålla emot på nervägen (tungt det med).

Efter 30 minuter nötande hade jag ont i händerna och kunde förnöjt konstatera att jag slitit bra och till och med fått blåsor som en riktigt hård styrkelyftmänniska(?).





Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra jobbat! Chins är verkligen en otroligt brutal övning där man blir väldigt medveten om sina svagheter... Jag körde chins imorse men vi har inget bra räcke för det på gymmet så jag kör i maskinen där jag får hjälp av en motvikt. Tungt det också men jag SKA bli starkare!

2011-12-09 @ 17:40:34
Postat av: Ulrika

Nu raderade bloggen att det var jag som skivit ovanstående kommentar, why?! Jaja, det var jag iaf ;)

2011-12-09 @ 17:41:20
URL: http://ullisanteckningar.blogspot.com
Postat av: sanna

Bra jobbat!!!

2011-12-10 @ 08:49:14
URL: http://sannaochlivet.wordpress.com
Postat av: Erika

"är man byggd som jag med tyngre ben än överkropp och lite allmänt svag i överdelen så är man mer eller mindre chanslös. " Alltså som en kvinna! Precis som jag. Trevligt att vara kvinnlig oftast men inte i chinsräcket :)

2011-12-10 @ 22:40:12
URL: http://sandsnovatten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback