FJÄLLVANDRING, KISURIS-AKKA

Vandring, 4 tim 30 min effektiv tid

14 km.

Solen sken när vi vaknade och gjorde oss sällskap när vi efter frukost gjorde oss klara för avfärd.

Bara en liten bit bort från stugan kom vi fram till treparksmötet. Alltså Padjelanta (där vi kom ifrån), Sarek och Stora Sjöfallets nationalpark gränsar till varandra. Precis där rann två bäckar ihop och de hade olika färg beroende på att den ena bestod av smältvatten. En var grågrumlig och den andra hade klarare blåare färg. (Kolla bilden)

Leden ändrade lite terräng och det var mer skog som omgärdade oss. Stundtals hade vi knappt någon utsikt alls förutom den närmaste naturen. Här gick vi större delen av sträckan tysta och kom in i en riktigt bra lunk och bra tempo och känslan var nästintill meditativ. Lite av syftet av vandringen, om jag får tycka till.

Det var härligt att komma ut och upp på en platå och se vattnet nere i dalen. Alldeles turkost och glittrande. bara en bro för att komma över och sen var det nära. Sista två kilometern var det stenigt och lite jobbigare att gå igen. Men dessto vackrare att komma fram genom skogen och se stugan som låg öppet och med utsikt över sjön (som nästan är helt uttorkad).

Fika och middag och en härlig dusch(!) runt knuten på stugan med hjälp av en vattenslang. Vi fuskade lite och kompletterade med varmt vatten i kastruller men känslan av att tvätta sig i ute är oslagbar, naturligt helt enkelt.

Sen så gjorde vi upp en brasa (lite annorlunda när det var ljust hela natten) och blev inrökta igen - och satt och njöt av hur underbart vi hade det.



Variation på frukosten


Treparksmötet


Härligt vatten!

Kollar färgerna från de olika bäckarna!


Drickbart vatten i jokken


Uttala detta snabbt, fem gånger i rad...


Härlig vy från leden


Akka-massivet kommer närmare. Eller är det vi som kommer närmare?


Mer Bullens.


Brasmys


Akkastugan i kvällssolen


Utsikten från vårt köksfönster

Kommentarer
Postat av: lina

Åååh alla bilder ser helt fantastiska ut! Så vackert!

Längtar tills jag får uppleva fjällvandring!



Saknar dig här i norr!!!!



KRAM!

2010-07-30 @ 22:50:42
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback