BADMÄSTARE

Simning, 60 min

Inspirerad av Mästarnas mästare (som gick på svt play hos mig igår) fick jag ett sug efter simning och det, mina vänner, händer inte särskilt ofta (aldrig). I min nya baddräkt ser jag dock mer inspirerad ut av Thomas Johansson än av Louise Karlsson men jag föredrar det framför baywatch-skärning.



För att dra ytterligare en Mästarnasmästare-parallell så upptäckte jag mycket bra kamp-låtar i programet. Det har även poppat upp i andra sammanhang, OS och även i ett travprogram. Liksom kämpa-vinna-gladiator-mäktiga låtar som skulle kunna få mig att skida på i Vasaloppsspåret när det känns tungt. Men hur ska man få in dessa låtar i min ipod...

Jaja, när jag väl bestämt mig för att kliva upp, sätta klockan på ringning trots lördagmorgon för att hinna till simhallen i tid och slippa trängas alltför mycket så var det bara att bita i det sura äpplet även om jag kände mig mer eller mindre dåraktig som helt ensam på Norrköpings gator kämpade mig framåt i snödrivorna och mot blåsten.




Väl på plats kändes det lite spännade, ovant och kul. Några längder bröstsim i motionsbanorna tillsammans med några gubbar. Blev sedan inbjuden över till en kvinnas bana och vi surrade lite och så vågade jag mig på att testa några längder crawl. Alltså nog för att jag inte kan crawla men muskelminnet talade i alla fall om hur jag skulle göra. Det bara fanns där utan att jag behövde anstränga mig. 25 meter kan fortfarande vara grymt jobbigt men jag försöker lugna ner simstilen och ta det lugnt och inte sparka så mycket med benen.... tiden gick, längderna förflöt, om än med mycket vila emellan för att få bort kallsuparna och ner den höga pulsen. Men det var roligt! Sällskapet av kvinnan byttes ut mot en man som tränade triathlon efter en cancerbehandling och vi simmade, flåsade och räknade längder och sedan kom Oskar som tränat med en kompis och körde sina sista intervaller på vår bana också.



"Bara fyra till", blev tio stycken. Och "bara fyra nu då", blev tio till. En timme i bassängen avverkades och även om jag tappade räkningen så tror jag att jag fick till en kilometer totalt varav mer än hälften var crawl. Mycket nöjd med det.



Jätteskön känsla efteråt!

Kommentarer
Postat av: Lina

Åh vilken snygg baddräkt!



Bra jobbat i bassängen och bra jobbat att du tog dig ut i snökaoset! Det är ju härligt att simma när man väl är där och det är ju hur bra som helst för kroppen!



Här är det kallt som attans!

Ska vila nu inför ett gigantiskt jobbpass. 17-04, pust, benen kommer nog inte va så pigga efter det.



Ha en skön lördag!!

Kram!

2010-02-20 @ 13:26:30
URL: http://cyklingminpassion.blogspot.com
Postat av: Anki

Vad härligt! Simma skall jag försöka ta mig iväg och göra några gånger i vår också.. Kan behövas inför Vansbrosimningen tror jag..:)

Postat av: Ulrika

Inspirerande! Ska testas. Men crawla, det kan jag bara inte. Ryggsim däremot - det är skoj det.

2010-02-20 @ 19:39:47
URL: http://traningseffekt.blogspot.com
Postat av: frida

Superskönt efter ett simpass!



Finns så många bra låtar som man (jag) vill få in i spelaren men ett jäkla bök att hitta och lägga in dem. Borde få hyra in någon som gör sånt åt en!

2010-02-20 @ 20:05:23
URL: http://fridfullt.blogspot.com
Postat av: emilia

Jag tänkte också simma idag men det gick inte att köra bil dit

2010-02-20 @ 22:02:08
URL: http://enmilia.blogg.se/
Postat av: Malena

Var har du köpt den supersnygga baddräkten?

2010-02-21 @ 12:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback